reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Szczerze to tez myślałam, ze serce będzie mi pękało na szczepieniu szczególnie, ze te na NFZ standardowy pakiet za darmo to były za jednym razem aż 4 wkłucia czyli 2 w lewe udo i 2 w prawe i jak to usłyszałam to myślałam, że ucieknę stamtąd. Ale malutka była bardzo dzielna i ja w sumie też się niepotrzebnie nie nakręcalam, bo przecież maleństwa wyczuwają nasz stres, a po co maja jeszcze x 2 cierpieć skoro tak naprawdę trzeba sobie przetłumaczyć, że to tylko i wyłącznie dla dobra naszych maleństw żeby były zdrowe i silne. I powiem szczerze, że po każdym wkłuciu, a raczej w trakcie mała popłakała z 5 sekund i się uspokajała jak do niej mówiłam i bujalam na rękach także serio nie ma tragedii :) później od razu usnęło mi dziecko i na 3,5 h odleciała, a później żadnej gorączki nie miała i jak się obudziła to tylko z pół godzinki była strasznie marudna, bo pewnei ją te nóżki bolały u góry, ale później jej przeszło i normalnie było ;)
Mam nadzieję , że i moja lekko przejdzie. Mamy wizytę na poniedziałek ale spróbuję jutro przenieść na piątek , żeby jeszcze mama i K byli przez weekend wrazie czego.

Ja też chyba zrobie tak jak wy kobity i po prostu tak jakby w dzień urodzin małej tylko w inny miesiąc czyli 4 kwietnia wyprawimy to wszytko :)

I będzie już ciepło chyba na dworze to u rodziców mojego na ogrodzie zaprosi się najbliższa rodzine jego, moich rodziców, chrzestnych oczywiście i porobie z jego mama jakieś 3 sałatki, śledziki, jajka, wędliny, chlebek i do tego jakieś winka, soki, woda i na początek oczywiście tort i jakieś ciasto u starczy ;) w końcu to święto dziecka, a nie żeby dorośli się ożarli jak szaleni haha

A w lutym/marcu będę myślała nad strojem dla mnie, dla malutkiej i nad ozdobami i zaproszeniami i chyba tyle? Czy coś jeszcze jest potrzebne. No i do kościoła się trzeba wybrać żeby uzgodnić termin tak? Bo ja taki szatan trochę jestem hah i rzadko kiedy tam bywam, wiec nawet nie wiem jak to wyglada te formalności i jak to się załatwia :/
Też się chętnie dowiem :D

U nas też właśnie tylko w 2 niedzielę w miesiącu są chrzciny :) moja teraz nosi 62 niektóre 68 , a ubranka do chrztu na 68 jej kupię , sukienkę już zamówiłam i sweterek z hm , płaszczyk już też zamówiony :) nie kupuje typowo zestawu do chrztu tylko takie bardziej eleganckie rzeczy które jeszcze później założymy :) sukieneczkę z hm kupiłam za 39 zł jak będzie taka tam sobie to użyje ja jaka sukienkę awaryjną na przebranie to wiadomo to maluszek i może się jej ulać czy cos .. :) więc warto mieć na zmianę cos sukieneczkę a dla chłopca dodatkową koszule czy body :)
Pod sukieneczkę założymy body na ramiączka a jak będzie zimno to na sukienkę sweterek i dopiero plaszczyk . Jeszcze muszę kupić rajstopki, buciki i czapkę
Jak zamawiałam ten sweterek i sukienkę z hm ze 3 dni temu to były dostępne wszystkie rozmiary a dzisiaj patrzę że kazden rozmiar wykupiony , ostro ludzie biorą .. :D
Chłopca chyba łatwiej ubrać jak dziewczynkę , koszule łatwiej wybrać jak sukienkę do tego rajstopki grube Zobacz załącznik 901210 Zobacz załącznik 901211 Zobacz załącznik 901213 Zobacz załącznik 901220 Zobacz załącznik 901212
Śliczne :)

Nareszcie to sie skonczy :) ja bylam 8dni w szpitalu i myslalam, ze zwariuje...
Powiem Ci, że nie jest źle. Myślałam, że nie dam rady tyle tu być ale jakoś leci. Mała dużo śpi, ja też na spanie nie narzekam. Idę spać razem z nią o 21 i śpimy do 8.30-9.00 Z przerwami na karmienie.
Nadrobiłam zaległości z lekturach, robię krzyżówki, sudoku na które od dawna nie miałam czasu, pokupowalam przez neta ubrania dla dzieci, męża i do domu.

Moja ma 57cm i waży 3900( na rannym obchodzie) nosi rozmiar 62 z lekkim zapasem. Ja kupuję ubrania głównie w h&m (męża siostra ma kartę pracowniczą z 25%rabatem) i oni mają dużą rozmiarowkę. Iza jeszcze 56nosi z h&m. Kombinezon jesienny mam po synku róż 62 i jeszcze z miesiąc, półtora ponosi. Drugi mam na 68 więc myślę że będzie od grudnia/stycznia do marca więc starczy na zimę. 74 to moja by się utopiła z h&m. Z odp co jest mniejsza rozmiarowkę bo body 62 są na styk. Smyk też ma większą rozmiarowkę.
Jutro męża siostra przychodzi do małej na kilka godzin a ja chcę jechać do h&m i smyka na zakupy dla dzieci i dla siebie. Chodzę w leginsach bo dżinsów z przed ciąży nje mogę dopiąć w pasie. Chyba utylam w szpitalu coś czuję. Mama i mąż codziennie przynoszą mi pyszności i słodycze (Jak nie ma nie chce mi się słodkiego a jak jest nie umiem sobie odmówić).

Aha czyli dobrze robię kupując już 68 cm to nawet jeśli to jest większe niż 68 cm to przynajmniej na grudzień/styczeń będzie miała te ciuchy a to już coś :) ale masz mega z tą zniżka, no zazdroszczę, bo tam są piękne ciuszki. Cena przystępna, ale jednak więcej niż w pepco a z taka zniżka to ja bym oszalała chyba z radości hahah :)

Hmm to teras nie wiem. W sumie ja i tak nie biorę pod uwagę kupowania kombinezonu w h&m dla małej, bo są za ponad 120 zł także dla mnie to za dużo już i nie dam tyle. Mogę dać do 80 zł ale nie ponad 100 dla dziecka małego :D
Wiec bardziej uderzam w pepco, ciucholand albo allegro. Ale chyba po prostu poczekam tak z miesiąc i kupię pod koniec października ten kombinezon ciepły i 2 x ciepła czapka i szalik, bo nad te morze na pewno musi mieć takie ciepłe rzeczy. Skoro tam pewnie już zima będzie hah.

Wiec chyba jednsk kupię i tak za miesiąc te 74 cm, będzie miała po prostu luzu więcej, a i tak boje się ze nagle w tydzień podskoczy z waga i cm i w 68 cm to pewnie by pochodziła grudzień i koniec. A ja już jednak na 3 miesiące bym chciała tak kupić ten kombinezon albo chociaż na dwa.

reklama
Też się chętnie dowiem :D
Idziecie do księdza, mówicie że chcecie ochrzcić dziecko, mówicie kiedy miałoby to być, dostajecie kartki do spowiedzi dla siebie i rodziców chrzestnych i tyle. Dane i adres chrzestnych trzeba podać. Na dzień przed chrzcinami pamiętam, że trzeba było dostarczyć te kartki z odbytej spowiedzi. Płaci się za chrzest po mszy przynajmniej u nas tak jest.

Do góry