reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Chrzciny u nas pewnie na wiosnę. Jakoś nie myślimy o tym jeszcze. Młodsza córkę chrzcilismy podczas naszego ślubu i miała niecały rok. Póki co stoję przed wyborem chrzestnych... Nie mam rodzeństwa a z kuzynostwem nie mam zazylych kontaktów.zreszta mój kuzyn jest chrzestnym najstarszej córki i gdybym mogła cofnąć czas to chyba wolałabym sąsiada wybrać. Reszta rodziców chrzestnych moich dzieci to znajomi i przyjaciele i dużo lepiej sprawują ta funkcję.
Teoretycznie ksiądz musi dziecko ochrzcic ale w praktyce to kazania od niego itd. Nam pierwsze dziecko ochrzcil przed slubem ale powiedział że przy drugim już by odmówił... A że chcieliśmy już wziąć potem ślub to zrobiliśmy 2w1.

Pogoda fatalna... wieje, pada... trzeba założyć dziś folię na wózek przed spacerem... A w domu aż ciemno i ponuro mimo że południe.

My planujemy chrzciny 11 listopada, bo u nas w kościele zawsze są w 2 niedzielę chrzty :) zastanawiam sie jaki rozmiar ubranek będzie nosił wtedy mój mały:) chciałam mu zamówić taki komplecik na allegro :)
Widziałam takie komplety już z kurteczką i butami. fajne. Ale ja chyba kupię małemu kombinezon np granatowy i w nim do kościoła a ubranko pod spodem jakieś ładne bo i tak planuje kupić kombinezon na zimę a dodatkowa kurteczka nam nie potrzebna. A sporo kosztują takie całe komplety

To moja niezła kluseczka przy Twoim [emoji16]
Oj tak, ja uwielbiam ciuchilandy za to, że za grosze można mega piękne ubrania znaleźć, a dla maluchów to już w ogóle cuda widziałam i praktycznie 1/3 piętra u góry na wycenę tam jest dla dzieciaczków to już widze te perełki, które znajdziemy [emoji5][emoji1376]
Mój urodził sie 29 sierpnia dopiero ;) chyba ostatni na forum [emoji23]

Duże imprezy na chrzciny wyprawiacie? Bo mój M mówi, że już sie nie robi takich dużych imprez jak kiedyś tylko najblizsza rodzina- dziadkowie, wujkowi, ciotki dziecka i chrzestni
To u nas ta najbliższa rodzina to wyszło 32 osoby ☺ a to są osoby które i tak by się spotkały przy świątecznym stole tylko w dwóch domach bo u moich rodziców i u teściów. A tak to wszyscy razem przy jednym stole. i robimy w restauracji bo w domu to raz że nie ma aż tyle miejsca a dwa to każdy chce usiąść i być gościem i rozmawiać z rodziną a nie latać po kuchni i kelnerować.

U mojej małej tak samo to wyglądało, jak sie denerwowala to bardziej czerwone jak spokojna albo na dworze to jaśniejsza. Spróbuj Emotopic użyć, nam pomogła kąpiel w emulsji i pózniej balsamowanie. Niestety tez wyszła nietolerancja bialka mleka krowiego, wiec ta wysypka tez może być z tym związana. Sprawdziłabym to u pediatry albo alergologa. A jeszcze sprawdź stópki czy ma kropeczki?
Na stopkach nie ma,ale kilka krostek na kolanku. No i te kupy ze sluzem... no i ulewa zaczęła... Tak mocniej. Zachlastam się jak mi uleje szczepionke na rota:D

W sobotę? Nie w niedzielę? ☺
W sobotę :) mamy prywatne chrzciny. Robimy w 3 rodziny chrzest i później chrzciny. Będzie ok. 100 osób więc lepiej bylo poprosić o dodatkowy termin niż mieć w kościele naszych 100 gości plus osoby co zawsze na mszę przychodzą. U nas duża impreza bo duża rodzina taka najbliższa. A poza tym robimy właśnie w 3 rodziny więc i gości więcej ale i praca i koszty się dzieła na 3:)

Ja młodemu kupiłam w h&m body z muszka i do tego ma polarowe białe spodenki i kubraczek biały. Nic specjalnego bo nie chciałam wydać 200 zł na ciuchy na raz. Z resztą nie podobają mi się te wszystkie garnitury dla maluszków i myślę że im w tym nie wygodnie.
Ja natomiast chyba pójdę w sukience która kupowałam w ciąży bo ma dekolt do karmienia. Dzisiaj się wybieram popołudniu kupić buty i rajstopy a mąż zostanie z dzieciakami. Nakarmię przed wyjściem i kdciagnelam 80 ml to może dadzą radę:)

U nas też właśnie tylko w 2 niedzielę w miesiącu są chrzciny :) moja teraz nosi 62 niektóre 68 , a ubranka do chrztu na 68 jej kupię , sukienkę już zamówiłam i sweterek z hm , płaszczyk już też zamówiony :) nie kupuje typowo zestawu do chrztu tylko takie bardziej eleganckie rzeczy które jeszcze później założymy :) sukieneczkę z hm kupiłam za 39 zł jak będzie taka tam sobie to użyje ja jaka sukienkę awaryjną na przebranie to wiadomo to maluszek i może się jej ulać czy cos .. :) więc warto mieć na zmianę cos sukieneczkę a dla chłopca dodatkową koszule czy body :)
Pod sukieneczkę założymy body na ramiączka a jak będzie zimno to na sukienkę sweterek i dopiero plaszczyk . Jeszcze muszę kupić rajstopki, buciki i czapkę
Jak zamawiałam ten sweterek i sukienkę z hm ze 3 dni temu to były dostępne wszystkie rozmiary a dzisiaj patrzę że kazden rozmiar wykupiony , ostro ludzie biorą .. :D
Chłopca chyba łatwiej ubrać jak dziewczynkę , koszule łatwiej wybrać jak sukienkę do tego rajstopki grube Zobacz załącznik 901210 Zobacz załącznik 901211 Zobacz załącznik 901213 Zobacz załącznik 901220 Zobacz załącznik 901212
A ja nie chce małego przebrać w starego tzn nie założę mu garniturku bo mi się to nie podoba. Tylko chce też coś eleganckiego ale żeby było wygodne i nadawało się jeszcze na inne okazje a nie na raz.

reklama
Dzień dobry że szpitala. Jak dobrze pójdzie wychodzimy za tydzień w poniedziałek...jezuuu już odliczam dni.
Od rana mam dziś dobry humor. Zalogowalam się rano do banku żeby zrobić przelewy A tam 3 przelewy na prawie 4500zl macierzyński z Zuzi i Gops. Ale jestem happy. Będzie jak znalazł na chrzciny i ubrania dla dzieci na zimę, buty i jeszcze zostanie na pampersy

My chcieliśmy chrzcić Izę w 2 niedzielę października ale z racji szpitala przełożymy to chyba dopiero na grudzień albo koniec listopada zobaczymy jeszcze. My robimy w lokalu, mamy małe mieszkanie A najbliżsi tj dziadkowie, rodzeństwo nasze i najbliżsi wujkowie i ciocia to 25osob i 6dzieci. Kuzynostwa nie prosimy bo by było nas z 60osób.

Do góry