reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Chrzciny u nas pewnie na wiosnę. Jakoś nie myślimy o tym jeszcze. Młodsza córkę chrzcilismy podczas naszego ślubu i miała niecały rok. Póki co stoję przed wyborem chrzestnych... Nie mam rodzeństwa a z kuzynostwem nie mam zazylych kontaktów.zreszta mój kuzyn jest chrzestnym najstarszej córki i gdybym mogła cofnąć czas to chyba wolałabym sąsiada wybrać. Reszta rodziców chrzestnych moich dzieci to znajomi i przyjaciele i dużo lepiej sprawują ta funkcję.
Teoretycznie ksiądz musi dziecko ochrzcic ale w praktyce to kazania od niego itd. Nam pierwsze dziecko ochrzcil przed slubem ale powiedział że przy drugim już by odmówił... A że chcieliśmy już wziąć potem ślub to zrobiliśmy 2w1.

Pogoda fatalna... wieje, pada... trzeba założyć dziś folię na wózek przed spacerem... A w domu aż ciemno i ponuro mimo że południe.

My planujemy chrzciny 11 listopada, bo u nas w kościele zawsze są w 2 niedzielę chrzty :) zastanawiam sie jaki rozmiar ubranek będzie nosił wtedy mój mały:) chciałam mu zamówić taki komplecik na allegro :)
Widziałam takie komplety już z kurteczką i butami. fajne. Ale ja chyba kupię małemu kombinezon np granatowy i w nim do kościoła a ubranko pod spodem jakieś ładne bo i tak planuje kupić kombinezon na zimę a dodatkowa kurteczka nam nie potrzebna. A sporo kosztują takie całe komplety

To moja niezła kluseczka przy Twoim [emoji16]
Oj tak, ja uwielbiam ciuchilandy za to, że za grosze można mega piękne ubrania znaleźć, a dla maluchów to już w ogóle cuda widziałam i praktycznie 1/3 piętra u góry na wycenę tam jest dla dzieciaczków to już widze te perełki, które znajdziemy [emoji5][emoji1376]
Mój urodził sie 29 sierpnia dopiero ;) chyba ostatni na forum [emoji23]

Duże imprezy na chrzciny wyprawiacie? Bo mój M mówi, że już sie nie robi takich dużych imprez jak kiedyś tylko najblizsza rodzina- dziadkowie, wujkowi, ciotki dziecka i chrzestni
To u nas ta najbliższa rodzina to wyszło 32 osoby ☺ a to są osoby które i tak by się spotkały przy świątecznym stole tylko w dwóch domach bo u moich rodziców i u teściów. A tak to wszyscy razem przy jednym stole. i robimy w restauracji bo w domu to raz że nie ma aż tyle miejsca a dwa to każdy chce usiąść i być gościem i rozmawiać z rodziną a nie latać po kuchni i kelnerować.

U mojej małej tak samo to wyglądało, jak sie denerwowala to bardziej czerwone jak spokojna albo na dworze to jaśniejsza. Spróbuj Emotopic użyć, nam pomogła kąpiel w emulsji i pózniej balsamowanie. Niestety tez wyszła nietolerancja bialka mleka krowiego, wiec ta wysypka tez może być z tym związana. Sprawdziłabym to u pediatry albo alergologa. A jeszcze sprawdź stópki czy ma kropeczki?
Na stopkach nie ma,ale kilka krostek na kolanku. No i te kupy ze sluzem... no i ulewa zaczęła... Tak mocniej. Zachlastam się jak mi uleje szczepionke na rota:D

W sobotę? Nie w niedzielę? ☺
W sobotę :) mamy prywatne chrzciny. Robimy w 3 rodziny chrzest i później chrzciny. Będzie ok. 100 osób więc lepiej bylo poprosić o dodatkowy termin niż mieć w kościele naszych 100 gości plus osoby co zawsze na mszę przychodzą. U nas duża impreza bo duża rodzina taka najbliższa. A poza tym robimy właśnie w 3 rodziny więc i gości więcej ale i praca i koszty się dzieła na 3:)

Ja młodemu kupiłam w h&m body z muszka i do tego ma polarowe białe spodenki i kubraczek biały. Nic specjalnego bo nie chciałam wydać 200 zł na ciuchy na raz. Z resztą nie podobają mi się te wszystkie garnitury dla maluszków i myślę że im w tym nie wygodnie.
Ja natomiast chyba pójdę w sukience która kupowałam w ciąży bo ma dekolt do karmienia. Dzisiaj się wybieram popołudniu kupić buty i rajstopy a mąż zostanie z dzieciakami. Nakarmię przed wyjściem i kdciagnelam 80 ml to może dadzą radę:)

U nas też właśnie tylko w 2 niedzielę w miesiącu są chrzciny :) moja teraz nosi 62 niektóre 68 , a ubranka do chrztu na 68 jej kupię , sukienkę już zamówiłam i sweterek z hm , płaszczyk już też zamówiony :) nie kupuje typowo zestawu do chrztu tylko takie bardziej eleganckie rzeczy które jeszcze później założymy :) sukieneczkę z hm kupiłam za 39 zł jak będzie taka tam sobie to użyje ja jaka sukienkę awaryjną na przebranie to wiadomo to maluszek i może się jej ulać czy cos .. :) więc warto mieć na zmianę cos sukieneczkę a dla chłopca dodatkową koszule czy body :)
Pod sukieneczkę założymy body na ramiączka a jak będzie zimno to na sukienkę sweterek i dopiero plaszczyk . Jeszcze muszę kupić rajstopki, buciki i czapkę
Jak zamawiałam ten sweterek i sukienkę z hm ze 3 dni temu to były dostępne wszystkie rozmiary a dzisiaj patrzę że kazden rozmiar wykupiony , ostro ludzie biorą .. :D
Chłopca chyba łatwiej ubrać jak dziewczynkę , koszule łatwiej wybrać jak sukienkę do tego rajstopki grube Zobacz załącznik 901210 Zobacz załącznik 901211 Zobacz załącznik 901213 Zobacz załącznik 901220 Zobacz załącznik 901212
A ja nie chce małego przebrać w starego tzn nie założę mu garniturku bo mi się to nie podoba. Tylko chce też coś eleganckiego ale żeby było wygodne i nadawało się jeszcze na inne okazje a nie na raz.

reklama
Dzień dobry że szpitala. Jak dobrze pójdzie wychodzimy za tydzień w poniedziałek...jezuuu już odliczam dni.
Od rana mam dziś dobry humor. Zalogowalam się rano do banku żeby zrobić przelewy A tam 3 przelewy na prawie 4500zl macierzyński z Zuzi i Gops. Ale jestem happy. Będzie jak znalazł na chrzciny i ubrania dla dzieci na zimę, buty i jeszcze zostanie na pampersy

My chcieliśmy chrzcić Izę w 2 niedzielę października ale z racji szpitala przełożymy to chyba dopiero na grudzień albo koniec listopada zobaczymy jeszcze. My robimy w lokalu, mamy małe mieszkanie A najbliżsi tj dziadkowie, rodzeństwo nasze i najbliżsi wujkowie i ciocia to 25osob i 6dzieci. Kuzynostwa nie prosimy bo by było nas z 60osób.

Do góry