reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My też już w kombinezonie chodzimy. Zimno jest a dziś to chyba już rajstopami założę. Pytanie co założę zimą :D A czapek nie lubimy za nic w świecie :)
W ciuchlandzie taki znaleźliśmy bo w sklepach jeszcze nie patrzyłam.
Zobacz załącznik 901142

Modniś [emoji16][emoji170]

Moja tez czapki nie lubi jak się jej zakłada, ale później już normalnie się zachowuje jak ma na głowie. Może dlatego, ze ja prawie ciagle jej zakładałam czapeczkę nawet jak było ciepło to taka cienka żeby uszy były przykryte, bo często wiaterek był nawet w ciepłe dni to wolałam nie ryzykować, bo jestem przewrażliwiona na punkcie uszu u małej, bo gdyby zawiało to tragedia

To ja też niebieski mam ze szmat za 1 zł. I jest na nią za mały. Tzn ogólnie byłby dobry tylko za krótki w nogach. Bo ona drobna dziewczyna ale nogi długie ma. Z kolei 62 ze smyka o dwa razy za duży, ale y większą rozmiarówka. Więc albo kupię 56 i będzie miała obrobine luzu żeby miała swobodnie.
Galerie od 9 to pewnie za niedługo pojedziemy. Jeszcze poszukam dobie kombinezonu na chrzciny. Chcę coś takiego tylko żeby dekolt był w trójkąt albo coś żeby swobodnie cyca do karmienia wyjąć. Zobacz załącznik 901144Zobacz załącznik 901145

Ładny bardzo i na inne okazje tez się przyda :)

My chrzest to tak na marzec chyba, mała będzie miała już 8 miesięcy także już będzie bardziej kumata, będzie siedzieć potrafiła, raczkować, nawet i coś sama będzie zajadać mogła na tej imprezie po kościele itd także ja tak wole i szczerze to mnie zdanie teściowej nie interesuje, bo ona to przecież chrzcili jak najszybciej się da i pewnei tez zaniedlugo zaczną temat jego rodzice, ale niepotrzebnie, bo nie będą mi narzucać takich spraw kiedy i jak i co i gdzie.. co to to nie.
Także od stycznia będę już planowała kreacje, ozdoby, tort itd

Ładny bardzo i na inne okazje tez się przyda :)

My chrzest to tak na marzec chyba, mała będzie miała już 8 miesięcy także już będzie bardziej kumata, będzie siedzieć potrafiła, raczkować, nawet i coś sama będzie zajadać mogła na tej imprezie po kościele itd także ja tak wole i szczerze to mnie zdanie teściowej nie interesuje, bo ona to przecież chrzcili jak najszybciej się da i pewnei tez zaniedlugo zaczną temat jego rodzice, ale niepotrzebnie, bo nie będą mi narzucać takich spraw kiedy i jak i co i gdzie.. co to to nie.
Także od stycznia będę już planowała kreacje, ozdoby, tort itd
Maja będzie miala równo 3 miesiące.
Urodziła się 28 lipca i chrzciny 28 października.
Aleks mial bodajże 4 miesiące. Bo on z kolei 20 lipca a chrzciny o ile dobrze pamiętam 16 listopada

To ja też niebieski mam ze szmat za 1 zł. I jest na nią za mały. Tzn ogólnie byłby dobry tylko za krótki w nogach. Bo ona drobna dziewczyna ale nogi długie ma. Z kolei 62 ze smyka o dwa razy za duży, ale y większą rozmiarówka. Więc albo kupię 56 i będzie miała obrobine luzu żeby miała swobodnie.
Galerie od 9 to pewnie za niedługo pojedziemy. Jeszcze poszukam dobie kombinezonu na chrzciny. Chcę coś takiego tylko żeby dekolt był w trójkąt albo coś żeby swobodnie cyca do karmienia wyjąć. Zobacz załącznik 901144Zobacz załącznik 901145

Mam taki kombinezon na lato i mega wygoda :)
My chrzciny robimy 10 listopada łącznie z urodzinami syna bo ma 11 listopada :)
Dwie imprezy za jednym zamachem załatwimy:) Właśnie dziś jedziemy wpłacić zaliczkę:)

@KatiNails fajny pomysł z tym kombinezonem[emoji4]

A alert chyba były rozsyłane przez wszystkich operatorów, bo w większej części kraju ludzie dostali. Noc była masakryczna..u nas pełno drzew obalonych.

@KatiNails fajny pomysł z tym kombinezonem[emoji4]

A alert chyba były rozsyłane przez wszystkich operatorów, bo w większej części kraju ludzie dostali. Noc była masakryczna..u nas pełno drzew obalonych.
Ja tez dostałam alert. @KatiNails super te kombinezony ;) kupiłam kolzym tak jak radzilas i rzeczywiście są super te kropelki nawet lepsze od delicolu..mały teraz robi kupki z 6 razy dziennie a wcześniej miał problem:)

Fajna sprawa z tym kombinezonem wygodnie by było karmić też myślałam aby coś z takim dekoltem kupić sukienka lub bluzka.

@klaudiaa975 Bebilon Pepti to juz ostatecznośc. To juz jest lek a nie mleko modyfikowane. Tymbardziej, że nie masz pewności czy mała ma nietolerancje.
Zobacz moja Jagódka jaką miała wysypana całą buzke i nawet wtedy pediatra nie dała pepti.
Kazała spróbować Nan optipro plus HA ( wczesniej pila nan optipro plus) do tego maść robiona w aptece na buzke i wszystko zeszło:) to mleczko wystarczyło
Nasza pediatra mówiła, że jezeli ta maść i mleko nie dałyby efektów to wtedy w ostateczności Pepti albo Nutramigen:)

Ale na szczęście mamy już piękną buzię [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
Jakie ona ma śliczne włoski [emoji16]

reklama
Do góry