reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Częściowa nietolerancja laktozy bo w mleku są śladowe jej ilości
To według Ciebie lepiej rano szukać po aptekach bebilonu HA ? A tego nie podawać ? Czy normalnie jej robić to mleko a we wtorek spytać lekarza czy zmieniać. Sorki , że tak Cię męczę ale nawet nie mam do kogo zadzwonić żeby się dowiedzieć.

reklama
To według Ciebie lepiej rano szukać po aptekach bebilonu HA ? A tego nie podawać ? Czy normalnie jej robić to mleko a we wtorek spytać lekarza czy zmieniać. Sorki , że tak Cię męczę ale nawet nie mam do kogo zadzwonić żeby się dowiedzieć.
Klaudia nie jestem lekarzem. Zrobisz jak uważasz. Ale jeśli podasz bebilon pepti i będziesz podawać nawet jedna puszkę to Ala będzie chwilę bez białka mleka krowiego. Potem to białko musisz zacząć wprowadzać stopniowo bo zrobisz jej bum białkiem. I dopiero wtedy reakcja organizmu na białko może być negatywna. Ja. Widzisz 2 miesiące prawie nie jest białka mleka krowiego. I laktozy. Zdarzyło mi się wypić trochę mleka bezlaktozowego. Czy zjeść drożdżowe z serem. Ale póki co nie wprowadzam bmk bo się po prostu boję. Zacznę to robić mega stopniowo po skończeniu przez Maje 4 miesięcy. Wtedy większość nie tolerancji mija bądź przynajmniej zmniejsza nasilenie.
A ja już też przyzwyczaiłam się do diety bezmlecznej. Już jestem tak przyzwyczajona do tego, że w sklepoe już pamiętam które produkty mogę a które nie, sprawdzam tylko nowe produkty, a ogólnie ja co dzień nawet nie myślę o tym że mam dietę eliminacyjna. Więc nie spieszy mi się.
Sama widzisz swoje dziecko, znasz je. Masz położna, pediatre. Ja po prostu reaguje jak widzę że położna Ci mówi jedno a kaze robić drugie. Dobrze ze masz z tego co piszesz fajnego lekarza, doradza Ci, robi Ali badania.
Może u Ali wcale nie ma żadnej nietolerancji tylko ma niedojrzaly układ pokarmowy.
Może ma niewielka nietolerancję. Moim zdaniem powinnaś z tego co piszesz bardziej słuchać pediatry niż położnej.

Klaudia nie jestem lekarzem. Zrobisz jak uważasz. Ale jeśli podasz bebilon pepti i będziesz podawać nawet jedna puszkę to Ala będzie chwilę bez białka mleka krowiego. Potem to białko musisz zacząć wprowadzać stopniowo bo zrobisz jej bum białkiem. I dopiero wtedy reakcja organizmu na białko może być negatywna. Ja. Widzisz 2 miesiące prawie nie jest białka mleka krowiego. I laktozy. Zdarzyło mi się wypić trochę mleka bezlaktozowego. Czy zjeść drożdżowe z serem. Ale póki co nie wprowadzam bmk bo się po prostu boję. Zacznę to robić mega stopniowo po skończeniu przez Maje 4 miesięcy. Wtedy większość nie tolerancji mija bądź przynajmniej zmniejsza nasilenie.
A ja już też przyzwyczaiłam się do diety bezmlecznej. Już jestem tak przyzwyczajona do tego, że w sklepoe już pamiętam które produkty mogę a które nie, sprawdzam tylko nowe produkty, a ogólnie ja co dzień nawet nie myślę o tym że mam dietę eliminacyjna. Więc nie spieszy mi się.
Sama widzisz swoje dziecko, znasz je. Masz położna, pediatre. Ja po prostu reaguje jak widzę że położna Ci mówi jedno a kaze robić drugie. Dobrze ze masz z tego co piszesz fajnego lekarza, doradza Ci, robi Ali badania.
Może u Ali wcale nie ma żadnej nietolerancji tylko ma niedojrzaly układ pokarmowy.
Może ma niewielka nietolerancję. Moim zdaniem powinnaś z tego co piszesz bardziej słuchać pediatry niż położnej.
Dziękuje.

Kasia. Bo teraz czytam objawy nietolerancji. I jedna z nich to bulgotanie w brzuszku. Moja ma właśnie takie bulgotki, burczenie, przelewanie.
Co według ciebie powinnam zrobić. Rano kupić w aptece Bebilon HA ? Czy zostać do wtorku na Pepti , bo we wtorek mamy wizytę u lekarza po odbiór wyników. Ale znowu tak zmieniać te mleka i mieszać w brzuszku ???.

U mojej też się przelewa od kiedy zmieniłam na pokarm na HiPP comfort więc to raczej nie objaw alergii :) alergia chyba dawałaby więcej objawów

Szczerze to niemożliwe, żeby espumisan pogarszał stan rzeczy. Ja daje już długo jej i to codziennie x 3 po 15 kropelek doustnie i mała jest karmiona na kp i max 2 razy dziennie mm i robi już normalnie codziennie kupke pare razy :) także polecam espumisan żeby wrócił do łask i herbatki tez można spokojnie podać, bo dziecko i tak trochę pociumka wypije i się później krzywi, bo załapuje, ze to nie mleko hah cwaniaki, przynajmniej moja ta zrobiła raz.

U nas espomisan sprawiał, że co Maluch zjadł mleko to wszystko, ale to wszystko zwrócił. Teraz podajemy Sab Simplex i jest ok. Nie zwraca jedzenia i przestal sie drzeć nocami. Także jak widać, Espomisan może pogarszac stan rzeczy.

Ja przyzwyczajam się do diety bez mleka,jajek,nabiału, itd. Nawet masło roślinne przeprosiłam chyba z 10 lat go nie jadłam. No i cóż indyk króluje w jadłospisie.

reklama
Do góry