reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Poszła kupa dziś ale znowu w postaci brązowej chlapy. Nie mogę nazwać tego rozwolnieniem bo by się zdarzało każdego dnia a nie po trzech. Pewnie to zmiana pokarmu ma na to wpływ. Co robić? Wrócić do HiPP combiotik czy dalej być na comfort??

reklama
Dziewczyny czy wasze pociechy tez maja moment podczas snu kiedy placza? Tak wyglada jakby cos jej sie snilo.. :/ i drugie pytanie czy wasze tez sie slinia? Bo moja strasznie i lapki wpycha do buzi..
Tak mój mały nieraz zapłacze przez sen albo tak fajnie skomli jak mały psiaczek☺

Moje dziecko dziś przecina że spaniem. Wczoraj poszła spać o 22.00, obudziła się na karmienie o 3.00 potem o 7.00 i jeszcze zasnęła do 10.00. Jak wstała zjadła, przebrałam ją, pobawila się z godzinę i spala do 15.30, zjadła i teraz się bawimy a ona znów chce spać. Muszę ją jakoś przetrzymać chociaż do 19.00 wtedy karmienie i spanie na noc.
Dobrze , że śpi dużo. Organizm się lepiej regeneruje podczas snu. Widocznie jej to potrzebne.

Leo nie płacze, ale głośno się przeciąga i wydaje odgłosy małego kotka. Ślinić też się jeszcze nie ślini.

U nas gorączki nie ma, ale temperatura powyżej 37. Było 37.8 teraz jest 37.6.

Moje dziecko dziś przecina że spaniem. Wczoraj poszła spać o 22.00, obudziła się na karmienie o 3.00 potem o 7.00 i jeszcze zasnęła do 10.00. Jak wstała zjadła, przebrałam ją, pobawila się z godzinę i spala do 15.30, zjadła i teraz się bawimy a ona znów chce spać. Muszę ją jakoś przetrzymać chociaż do 19.00 wtedy karmienie i spanie na noc.
Moja też dzisiaj super ze spaniem. Od 20 do 1 potem 4 , 6 i od 7-9 , 11-13 , na spacerze od 15-17 u brata do 18 , wybudziłam ja delikatnie ale przysypiała. Do 19 i od 19:30 po kąpaniu znowu śpi , mam nadzieję , że jej nie przeziębiłam.

Apteka całodobowa. Może jakiś hipermarket
Nigdzie nie było. Jedzilismy godzinę..
Nie wiedziałam już co zrobić i zadzwoniłam do położnej. Czy lepiej kupić w ostateczności HiPP zwykły czy Bebilon lub NaN HA. I powiedziała, że skoro po hipie ha się pogorszyło z robieniem kupek a na początku na zwykłym bebilonu było okej to kupić Bebilon ha lub pepti. W aptece całodobowej był tylko Pepti. I we wtorek jeśli mała będzie tolerowała ten Bebilon to wezmę receptę. I zamiast 32zl zapłacę 16 za 450g. To za hipp1HA place 50zl za 500g.

Poszła kupa dziś ale znowu w postaci brązowej chlapy. Nie mogę nazwać tego rozwolnieniem bo by się zdarzało każdego dnia a nie po trzech. Pewnie to zmiana pokarmu ma na to wpływ. Co robić? Wrócić do HiPP combiotik czy dalej być na comfort??
Comfort jest na zaparcia więc pewnie on tak rozrzedza kupkę. Skoro jest za wodnista to ja bym przeszła na zwykły.

reklama
Nie zmieniaj co chwilę. Daj brzuszkowki przyzwyczaić się do mleka.
I nie comfort mimo że jest na zaparcia nie rozrzedza kup tylko sprawia że staja się bardziej miękkie.

Do góry