reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nigdzie nie było. Jedzilismy godzinę..
Nie wiedziałam już co zrobić i zadzwoniłam do położnej. Czy lepiej kupić w ostateczności HiPP zwykły czy Bebilon lub NaN HA. I powiedziała, że skoro po hipie ha się pogorszyło z robieniem kupek a na początku na zwykłym bebilonu było okej to kupić Bebilon ha lub pepti. W aptece całodobowej był tylko Pepti. I we wtorek jeśli mała będzie tolerowała ten Bebilon to wezmę receptę. I zamiast 32zl zapłacę 16 za 450g. To za hipp1HA place 50zl za 500g.
Tylko bebilon pepti to jest mleko już typowe dla alergików.
Zdajesz sobie sprawę? I też zdrowemu dziecku podawanie takiego mleka nie do końca moze służyć?

reklama
Moje dzieci bebilon pepti dha dostawały już w ostateczności jak nic innego nie pomagało i miałam pewność że to alergia na białko mleka krowiego.
Bo to już nie mleko modyfikowane, a środek medyczny mleko zastępczy

A jeśli Klaudia będzie poprawa u Was po tym mleku to będzie oznaczać jedno alergie na białko mleka krowiego. A i pamiętam... Brzuszek dziecka potrzebuje chwilę żeby przyzwyczaić się do nowego mleka.

A jeśli Klaudia będzie poprawa u Was po tym mleku to będzie oznaczać jedno alergie na białko mleka krowiego. A i pamiętam... Brzuszek dziecka potrzebuje chwilę żeby przyzwyczaić się do nowego mleka.
Kasia bo teraz to się trochę zmartwiłam. To co ja mam zrobić w takiej sytuacji ? Co jej może być po tym mleku ? Położna wie , że nie mam pewności , czy mała ma ta nietolerancję na laktozę i poleciła Bebilon HA lub Bebilon Pepti. A na mleko krowie raczej Alicja nie ma alergi bo nie ma żadnych objawow takich typowych.
Jak mogę sprawdzić czy jest ta nietolerancja ? Specjalne badanie ? Czy badanie kupki lub z krwi coś wykaże ?

Kasia. Bo teraz czytam objawy nietolerancji. I jedna z nich to bulgotanie w brzuszku. Moja ma właśnie takie bulgotki, burczenie, przelewanie.
Co według ciebie powinnam zrobić. Rano kupić w aptece Bebilon HA ? Czy zostać do wtorku na Pepti , bo we wtorek mamy wizytę u lekarza po odbiór wyników. Ale znowu tak zmieniać te mleka i mieszać w brzuszku ???.

Kasia bo teraz to się trochę zmartwiłam. To co ja mam zrobić w takiej sytuacji ? Co jej może być po tym mleku ? Położna wie , że nie mam pewności , czy mała ma ta nietolerancję na laktozę i poleciła Bebilon HA lub Bebilon Pepti. A na mleko krowie raczej Alicja nie ma alergi bo nie ma żadnych objawow takich typowych.
Jak mogę sprawdzić czy jest ta nietolerancja ? Specjalne badanie ? Czy badanie kupki lub z krwi coś wykaże ?
To dlaczego kazała bebilon pepti skoro nie ma nietolerancji na bmk? [emoji23]
Klaudia jeden objaw alergii nie czyni.

reklama
Do góry