reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurcze tak czytam codziennie te wasze przeboje i mi tak Was szkoda i maluszków, ciagle coś meczy jakieś kolki, brak kupki, wysypki, alergie, ból brzuszka, gorączka itd :(

Wracajcie do zdrówka kochani i sił dla Was dużo przesyłam i mocy [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

U mnie tfu tfu odpukać od tych 7 tyg z małą wszystko dobrze i bez większych problemów zdrowotnych, nawet te nieszczęsne kolki nas ominęły szerokim łukiem.

reklama
A ja znalazłam na moja marudę nowy sposób na usypianie tzn młoda bardziej się już przekonała do smoczka i jak wydziwia przy cycu i ryczy wije się to wtedy smok do buzi i ciumka go długo i przysypia [emoji16]

A ja znalazłam na moja marudę nowy sposób na usypianie tzn młoda bardziej się już przekonała do smoczka i jak wydziwia przy cycu i ryczy wije się to wtedy smok do buzi i ciumka go długo i przysypia [emoji16]
Moja nadal nie toleruje smoczka. Czasami jak jej pobierają krew albo zmieniają wenflon to od pielęgniarek wraca że smoczkiem ale zaraz wypluwa.
Ja Ci powiem, że ja jakbym dziecka nie miała. Od urodzenia tylko śpi i je co ok 2.5goodziny. Nie ma kolek, boli brzuszka. Karmię piersią i jem wszystko, jej nic nie jest. Od urodzenia płakała może ze 2-3razy. Nawet jak budzi się głodna po 4godzinach nie płacze tylko marudzi. Wszystko przy niej mogę zrobić, dużo śpi A jak nie śpi to grzecznie leży. Nie spodziewałam się, że takie grzeczne dziecko mi się trafi tym bardziej, że chłopaki też byli grzeczni jako niemowlęta. Dobra już nie chwalę bo z doświadczenia wiem, że jak się dziecko pochwali to mu się zaraz odmieni:)

Na obiady wszystko oprócz wołowiny, cielęciny, zup nie zabielam śmietana, sosów też nie robię śmietankowych.
Do naleśników zamiast mleka krowiego daje sojowe. I powiem szczerze mi bardziej takie smakują. Zresztą mojemu mężowi o dziwo też. Różne surówki tylko bez śmietany a z oliwa z oliwek.
Śniadania płatki kukurydziane z mlekiem sojowym, naleśniki, pancakes i też mleko krowie zastępuje roślinnym. Ciemne Pieczywo z wędlin w której składzie nie ma mleka albo serwatki. Makrela, jajka (ja ich nie odstawiłam i nic się małej nie dzieje) czyli jajecznica, omlet żniw mleko krowie zastępuje roślinnym, jajka na miękko, twardo, pastę jajeczna (Majonez można). Wbrew pozorom to tak różnorodna dieta :) że kazdy znajdzie coś dla siebie.
Dzięki! No ja też miałam odstawić jajka..więc trochę mi odpadło rzeczy z menu[emoji4]

Moja nadal nie toleruje smoczka. Czasami jak jej pobierają krew albo zmieniają wenflon to od pielęgniarek wraca że smoczkiem ale zaraz wypluwa.
Ja Ci powiem, że ja jakbym dziecka nie miała. Od urodzenia tylko śpi i je co ok 2.5goodziny. Nie ma kolek, boli brzuszka. Karmię piersią i jem wszystko, jej nic nie jest. Od urodzenia płakała może ze 2-3razy. Nawet jak budzi się głodna po 4godzinach nie płacze tylko marudzi. Wszystko przy niej mogę zrobić, dużo śpi A jak nie śpi to grzecznie leży. Nie spodziewałam się, że takie grzeczne dziecko mi się trafi tym bardziej, że chłopaki też byli grzeczni jako niemowlęta. Dobra już nie chwalę bo z doświadczenia wiem, że jak się dziecko pochwali to mu się zaraz odmieni:)
Leo też nie chciał załapac smoczka i położna poradziła mi kupić smoczek z nip. I ten zalapal
27619428-9C9F-463E-9E55-68CA5C641FB4.png

Załączniki

• 27619428-9C9F-463E-9E55-68CA5C641FB4.png
    27619428-9C9F-463E-9E55-68CA5C641FB4.png
    171,9 KB · Wyświetleń: 408
Ja po prostu jak ona wypluwa smoka to trzymam jej go po prostu przy buzi tzn nie daje wypluć i po chwili załapuje i już ciumka sama i się uspokaja :) tak tez spróbuj, bo moja tak to tez wypluwa, ale mam swój sposób i jestem sprytniejsza niż ona hah
U nas dziś tez grzecznie, śpi je i tak w kółko, coraz dłużej potrafi leżeć spokojnie i obserwować jak do niej mówię i jak pokazuje pluszaki itd także dorasta nam dziewczynka i wszystkie odruchy itd jak na 7 tydzień ma prawidłowe ;)
IMG_2168.JPG
IMG_2177.JPG

Załączniki

• IMG_2168.JPG
    IMG_2168.JPG
    242,7 KB · Wyświetleń: 397
  • IMG_2177.JPG
    IMG_2177.JPG
    233,1 KB · Wyświetleń: 374
U nas gdy wkładałam Małemu smoczek do buzi to odruch wymiotny ma od razu. A raz jak kilka razy próbowałam pod rząd to zwymiotował mi:(

Na obiady wszystko oprócz wołowiny, cielęciny, zup nie zabielam śmietana, sosów też nie robię śmietankowych.
Do naleśników zamiast mleka krowiego daje sojowe. I powiem szczerze mi bardziej takie smakują. Zresztą mojemu mężowi o dziwo też. Różne surówki tylko bez śmietany a z oliwa z oliwek.
Śniadania płatki kukurydziane z mlekiem sojowym, naleśniki, pancakes i też mleko krowie zastępuje roślinnym. Ciemne Pieczywo z wędlin w której składzie nie ma mleka albo serwatki. Makrela, jajka (ja ich nie odstawiłam i nic się małej nie dzieje) czyli jajecznica, omlet żniw mleko krowie zastępuje roślinnym, jajka na miękko, twardo, pastę jajeczna (Majonez można). Wbrew pozorom to tak różnorodna dieta :) że kazdy znajdzie coś dla siebie.
To ja tak samo jadlam. 3 tyg na diecie. Od czwartku powoli jem mleczne rzeczy a to ciut do kawy, a dzisiaj naleśniki dwa z krowiego mleka zjadłam, wczoraj na kolacje Dojadłam po Natalce płatki z mlekiem, a to sałata z jogurtem naturalnym. Nie widzę żeby małemu coś gorzej było. Oby to nie skaza była i żeby nic nie wróciło. Buzię ma ładną. Na rączkach coraz mniej krostek także u mnie to chyba będzie wysypka kontaktowa od ubranek. Teraz nastawiam pranie na program dziecięcy i nie daję płynu. Czyli tak jak robiłam z córką. Nie wiem czemu teraz od razu tak nie robiłam.
Bo jakby miał alergię pokarmową to objawy w jakim czasie po jedzeniu by miał?

reklama
To ja tak samo jadlam. 3 tyg na diecie. Od czwartku powoli jem mleczne rzeczy a to ciut do kawy, a dzisiaj naleśniki dwa z krowiego mleka zjadłam, wczoraj na kolacje Dojadłam po Natalce płatki z mlekiem, a to sałata z jogurtem naturalnym. Nie widzę żeby małemu coś gorzej było. Oby to nie skaza była i żeby nic nie wróciło. Buzię ma ładną. Na rączkach coraz mniej krostek także u mnie to chyba będzie wysypka kontaktowa od ubranek. Teraz nastawiam pranie na program dziecięcy i nie daję płynu. Czyli tak jak robiłam z córką. Nie wiem czemu teraz od razu tak nie robiłam.
Bo jakby miał alergię pokarmową to objawy w jakim czasie po jedzeniu by miał?
Kilka dni nawet później. Albo też może być tak że jest jakaś tam tolerancja a przy większej ilości alergenu dopiero objawy.

Do góry