To teraz będzie litania, [emoji23]
1. Wczoraj pojechałam z Mają na oddział do mojej mamy (ortopedia dziecięca) na usg bioderek żeby nie latać po przychodniach. Pan doktor akurat operowal więc czekaliśmy w dyżurce.
Akurat na zmianie były dwie pielęgniarki, które musiały iść po dziecko na blok operacyjny. Nagle ktoś z sali dzwoni dzwonkiem, a moja mama zerwała się i poleciała (mimo że dyżuru nie miała,. Ale po ostatnim przejsciu jak dziecko się im zaczęło dlawic na sali to moja mama przerażona każdym dzwonkiem). Całe szczęście że tu chodziło tylko o podanie leków przeciwbólowych, a nie coś nagłego... Bo co by było jakby akurat moja mama w dyżurce wtedy nie siedziała. Po ostatnich protestach te pielęgniarki dla wszystkich takie złe były, Pan dyrektor podoisal ugodę. Fajnie podwyżki maja, ale dodatkowych 50 pracowników których miał zatrudnić (był to jeden z warunków) jak nie było tak nie ma. Braki w kadrze są i nie daj boże do jakiegoś nieszczęścia dojdzie... Po prostu tak mi wcxoraj ciśnienie skończyło widząc na własne oczy jaka jest sytuacja u nas w szpitalu to głowa mała... A na tym oddziale jest na prawdę wiele dzieci. Z całego podkarpacia przywóza dzieci.
2. Spotkałam koleżankę która urodziła 6 tyg przede mną synka. Na dodatek wagę urodzeniowa miał 700 g większą niż Maja. Oboje na cycu. I Maja na długość tak jak on, a raptem odrobinkę chudsza od Niego, gdzie taka różnica w tygodniach i wadze urodzeniowej między nimi. Aż dumna jestem z mojego wcześniaczka że tak pięknie dogania dzieci na samym cycu [emoji173]️
3. Stoję w Wielkiej kolejce w biedronce. Pani otwiera druga kasę. Więc za kolejnością jak staliśmy tak idziemy do tej kasy. Nikt nikogo nie wyprzedza. Ja z gondola, Pani przede mną z gondola. A tu nagle dziadek który stał za mną próbuje się przede mnie i Panią przede mną wepchac. Dziewczyny jak nie raz się nie odzywam to moje wku******* sięgnęlo zenitu. Aż czułam jak mi się policzki gorące robią. I zwracam mu spokojnym tonem uwagę że przed wózki to się Pan wpychac nie musi.
A ten na mnie naskoczyl że on się nie wpycha tylko na zakupach jest... No ku***a my z tą Panią to co dla tłumu przyszłyśmy? Masakra...