reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Infanrix hexa 184,90
Rotarix 299, 90

My już po szczepieniu. Mały wczoraj skończył 6 tyg. Waży 4900g i ma 62 cm. Czyli przybrał 1530g od wagi wyjściowej ze szpitala i urósł 7 cm
Jeśli chodzi o tę wysypkę to dr nie była przekonana, że to skaza, być może na tle hormonalnym albo kontaktowa od proszku do prania ale z mlekiem na spokojnie.
Miał dwa ukłucia w oba udka. Położna kazała przystawić go do piersi i jak jadł to się wkłuła w jedno udko i potem druga pierś i drugi zastrzyk w drugą nóżkę. Płakał bardzo jak się wbiła i puszczał wtedy cyca. Aż się czerwony robił ale łapał zaraz z powrotem i już spokój był. Położna stwierdziła , że bardzo fajny sposób żeby szczepić przy karmieniu bo dziecko od razu się uspokaja a tak to potrafią się aż zanosić od płaczu. A tu drugi raz trzeba kłuć a nawet i trzeci i czwarty jak tymi bezpłatnymi. Trzymałam go na kolanach i karmiłam i nóżkę też mocno bo się wyginał bardzo.
Teraz kolejne szczepienie za 8 tyg tym samym zestawem.
W razie gorączki mam dać paracetamol 50 albo połowę tego co mam czyli wyjdzie 62.50 dawka. I robić okłady z roztworu sody oczyszczonej na nóżki. Zobacz załącznik 899576
Odsypiamy stresy ❤❤❤
Dzielny chłopczyk. Niech odpoczywa przystojniaczek ❤️

Pięknie już Wasze maluszki podnoszą główki.

My wczoraj już mieliśmy wizytę u ostopaty. Kilka miejsc mu odblokowała i jak do tej porykrzykow nie było. W ogóle dzisiaj cały dzień śpi, z przerwami na jedzenie. Dzisiaj też mieliśmy bilans. Leo waży 4600 i ma 59 cm. 26.10 mamy termin na pierwsze szczepienie. Muszę jeszcze dzisiaj poczytać trochę o szczepieniach.
Leo dalej kładzie się głowka częściej na prawa stronę. Jeżeli mu zmienię głowke na lewą stronę to za chwilę i tak zmieni pozycje. Ostopatka poradziła, żeby kłaść go po drugiej stronie łóżeczka, bo może odwraca głowke do okna, badz w stronę mojego głosu. Będziemy tak robić. Jeżeli nie będzie poprawy nasza pediatra radziła iść do ortopedy i o coś tam odblokowuje. To samo dziś mówiła moja położna i polecała tego samego ortopedę co pediatra. Zobaczymy czy będzie poprawa.

Marta też wczoraj gorączkowała. Miała 39 stopni. Dzisiaj pediatra ja oglądała, ale nic podejrzanego nie widziała, tylko lekko zaczerwienione w gardle. Mam nadzieję, że temp. Juz nie wróci.

Szkoda tylko, bo mamy piękna pogodę, ale nie kusze losu i siedzimy w domu. Wczoraj po podwórku właśnie temp. Skoczyła tak wysoko.
Zobacz załącznik 899608

Moja pierwsza drzemka na brzuszku
Zobacz załącznik 899609

Z Martą po występie w niedzielę
Zobacz załącznik 899610
Słodki i te włoski☺ uwielbiam dzieci z takimi czuprynkami ☺
My jeszcze na brzuszku nie spaliśmy. Sam zasnął w takiej pozycji czy go później tak ułożyłaś?

My wczoraj już mieliśmy wizytę u ostopaty. Kilka miejsc mu odblokowała i jak do tej porykrzykow nie było. W ogóle dzisiaj cały dzień śpi, z przerwami na jedzenie. Dzisiaj też mieliśmy bilans. Leo waży 4600 i ma 59 cm. 26.10 mamy termin na pierwsze szczepienie. Muszę jeszcze dzisiaj poczytać trochę o szczepieniach.
Leo dalej kładzie się głowka częściej na prawa stronę. Jeżeli mu zmienię głowke na lewą stronę to za chwilę i tak zmieni pozycje. Ostopatka poradziła, żeby kłaść go po drugiej stronie łóżeczka, bo może odwraca głowke do okna, badz w stronę mojego głosu. Będziemy tak robić. Jeżeli nie będzie poprawy nasza pediatra radziła iść do ortopedy i o coś tam odblokowuje. To samo dziś mówiła moja położna i polecała tego samego ortopedę co pediatra. Zobaczymy czy będzie poprawa.

Marta też wczoraj gorączkowała. Miała 39 stopni. Dzisiaj pediatra ja oglądała, ale nic podejrzanego nie widziała, tylko lekko zaczerwienione w gardle. Mam nadzieję, że temp. Juz nie wróci.

Szkoda tylko, bo mamy piękna pogodę, ale nie kusze losu i siedzimy w domu. Wczoraj po podwórku właśnie temp. Skoczyła tak wysoko.
Zobacz załącznik 899608

Zobacz załącznik 899609

Zobacz załącznik 899610
A córcia śliczna blondyneczka ☺ a braciszek takie ciemne włoski ma ☺

Ale śliczności. Wydaje się bardzo długa.
No jest długa i drobniutka, musimy mieć szczupłe bodziaki bo inaczej jej z ranionek spada, jutro kończy 4 tyg, te body co ma na sobie są na 62/68, ale w 56 tez jeszcze wchodzi :)
A co do ciuchów- odkryłam coś wspaniałego :D przdcenki z lidla pogazetkowe, ostatnio kupiliśmy dwupak spodenek dresowych za 3,5zl czyli sztuka wychodziła po 1,75 :)

reklama

Zobacz załącznik 899608

Zobacz załącznik 899609

Zobacz załącznik 899610
Mój ma ten sam problem z główką. Mamy 2 tygodnie żeby coś z tym zrobić, inaczej czeka nas wizyta u fizjoterapeuty.

Do góry