reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Infanrix hexa 184,90
Rotarix 299, 90

My już po szczepieniu. Mały wczoraj skończył 6 tyg. Waży 4900g i ma 62 cm. Czyli przybrał 1530g od wagi wyjściowej ze szpitala i urósł 7 cm
Jeśli chodzi o tę wysypkę to dr nie była przekonana, że to skaza, być może na tle hormonalnym albo kontaktowa od proszku do prania ale z mlekiem na spokojnie.
Miał dwa ukłucia w oba udka. Położna kazała przystawić go do piersi i jak jadł to się wkłuła w jedno udko i potem druga pierś i drugi zastrzyk w drugą nóżkę. Płakał bardzo jak się wbiła i puszczał wtedy cyca. Aż się czerwony robił ale łapał zaraz z powrotem i już spokój był. Położna stwierdziła , że bardzo fajny sposób żeby szczepić przy karmieniu bo dziecko od razu się uspokaja a tak to potrafią się aż zanosić od płaczu. A tu drugi raz trzeba kłuć a nawet i trzeci i czwarty jak tymi bezpłatnymi. Trzymałam go na kolanach i karmiłam i nóżkę też mocno bo się wyginał bardzo.
Teraz kolejne szczepienie za 8 tyg tym samym zestawem.
W razie gorączki mam dać paracetamol 50 albo połowę tego co mam czyli wyjdzie 62.50 dawka. I robić okłady z roztworu sody oczyszczonej na nóżki. Zobacz załącznik 899576
Odsypiamy stresy [emoji173][emoji173][emoji173]
A jakiego proszku do prania używacie?

reklama
Dziewczyny ja po wizycie kontrolnej u giną. Mam luźną pochwe, tzn na fotelu podczas badania mówi że pochwa luźną,A przy usg dopochwowym jak nogi razem to już lepiej.. zapisał mi jakieś globulki z estrogenem,ale w ulotce piszą tylko że to dla kobiet po menopauzie:/ mam ćwiczyć mięśnie kegla sama albo kupić kulki i podczas seksu ćwiczyć... któraś ma ten sam problem?
Ja mam dzisiaj o 19.40 kontrolę u gina, ciekawe jak moja sytuacja tam ,bo nie mam pojęcia

Dziewczyny ja po wizycie kontrolnej u giną. Mam luźną pochwe, tzn na fotelu podczas badania mówi że pochwa luźną,A przy usg dopochwowym jak nogi razem to już lepiej.. zapisał mi jakieś globulki z estrogenem,ale w ulotce piszą tylko że to dla kobiet po menopauzie:/ mam ćwiczyć mięśnie kegla sama albo kupić kulki i podczas seksu ćwiczyć... któraś ma ten sam problem?
Ja Ci powiem za tydz bo wtedy jadę do mojego gina. Ale któraś z was tu pisała że w dziurce coś tam wystaje jakaś tkanka. Ja ostatnio w lusterku też zauważyłam, że w środku nie ma dziurki właśnie tylko zamknięte wejście do pochwy jest i widać jakby kawałek szyjki czy coś. Ale nie wystaje. Ciekawe co mi powie

To chyba dziś podjadę do apteki bo naprawdę

szkoda mi go jak on tak płacze a ja mu nie mogę pomóc.. Tylko nad ranem i przed południem miewa te bóle, Po południu jest spokój

Widzę ze nie jestem sama z tym problemem ehm a gdzie tu do 3 miesięcy ...wczoraj męczyliśmy się od 12 do 19 ... 8816C3A1-1B12-43FB-A496-02DDDF34E097.jpeg chociaż pogoda nam dopisuje

Załączniki

• 8816C3A1-1B12-43FB-A496-02DDDF34E097.jpeg
    8816C3A1-1B12-43FB-A496-02DDDF34E097.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 158
Ja Ci powiem za tydz bo wtedy jadę do mojego gina. Ale któraś z was tu pisała że w dziurce coś tam wystaje jakaś tkanka. Ja ostatnio w lusterku też zauważyłam, że w środku nie ma dziurki właśnie tylko zamknięte wejście do pochwy jest i widać jakby kawałek szyjki czy coś. Ale nie wystaje. Ciekawe co mi powie
Pocieszam się faktem,że 5,5 tyg po porodzie jestem,wiec ma to jeszcze czas na piwrot do normalnoaci...

Pięknie już Wasze maluszki podnoszą główki.

My wczoraj już mieliśmy wizytę u ostopaty. Kilka miejsc mu odblokowała i jak do tej porykrzykow nie było. W ogóle dzisiaj cały dzień śpi, z przerwami na jedzenie. Dzisiaj też mieliśmy bilans. Leo waży 4600 i ma 59 cm. 26.10 mamy termin na pierwsze szczepienie. Muszę jeszcze dzisiaj poczytać trochę o szczepieniach.
Leo dalej kładzie się głowka częściej na prawa stronę. Jeżeli mu zmienię głowke na lewą stronę to za chwilę i tak zmieni pozycje. Ostopatka poradziła, żeby kłaść go po drugiej stronie łóżeczka, bo może odwraca głowke do okna, badz w stronę mojego głosu. Będziemy tak robić. Jeżeli nie będzie poprawy nasza pediatra radziła iść do ortopedy i o coś tam odblokowuje. To samo dziś mówiła moja położna i polecała tego samego ortopedę co pediatra. Zobaczymy czy będzie poprawa.

Marta też wczoraj gorączkowała. Miała 39 stopni. Dzisiaj pediatra ja oglądała, ale nic podejrzanego nie widziała, tylko lekko zaczerwienione w gardle. Mam nadzieję, że temp. Juz nie wróci.

Szkoda tylko, bo mamy piękna pogodę, ale nie kusze losu i siedzimy w domu. Wczoraj po podwórku właśnie temp. Skoczyła tak wysoko.
Zobacz załącznik 899608

Moja pierwsza drzemka na brzuszku
Zobacz załącznik 899609

Z Martą po występie w niedzielę
Zobacz załącznik 899610

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry