Infanrix hexa 184,90
Rotarix 299, 90
My już po szczepieniu. Mały wczoraj skończył 6 tyg. Waży 4900g i ma 62 cm. Czyli przybrał 1530g od wagi wyjściowej ze szpitala i urósł 7 cm
Jeśli chodzi o tę wysypkę to dr nie była przekonana, że to skaza, być może na tle hormonalnym albo kontaktowa od proszku do prania ale z mlekiem na spokojnie.
Miał dwa ukłucia w oba udka. Położna kazała przystawić go do piersi i jak jadł to się wkłuła w jedno udko i potem druga pierś i drugi zastrzyk w drugą nóżkę. Płakał bardzo jak się wbiła i puszczał wtedy cyca. Aż się czerwony robił ale łapał zaraz z powrotem i już spokój był. Położna stwierdziła , że bardzo fajny sposób żeby szczepić przy karmieniu bo dziecko od razu się uspokaja a tak to potrafią się aż zanosić od płaczu. A tu drugi raz trzeba kłuć a nawet i trzeci i czwarty jak tymi bezpłatnymi. Trzymałam go na kolanach i karmiłam i nóżkę też mocno bo się wyginał bardzo.
Teraz kolejne szczepienie za 8 tyg tym samym zestawem.
W razie gorączki mam dać paracetamol 50 albo połowę tego co mam czyli wyjdzie 62.50 dawka. I robić okłady z roztworu sody oczyszczonej na nóżki.
Zobacz załącznik 899576
Odsypiamy stresy [emoji173][emoji173][emoji173]