reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Hej dziewczyny :)
Bylam dzis z Malutką u lekarza z tą paskudna wysypka na buzi, no więc tak.
Dała Nam jakąś maść robiona na recepte do smarowania buźki i póki co kazała dac mleczko Nan optipro plus ha ( teraz piła nan optipro plus )
Mówi, że póki co nie chciała dac jej Nutramigen albo Bebilon Pepti bo boi się, że będzie bolał ją brzuszek i dostanie kolki.
Niby to uczulenie wygląda jak skaza ale ma tylko na buzi, na ciałku nie więc dziwne.
Ona ma nadzieję, że wystarczy ten Nan ha ktory tez ma hydrolizowane białko.
Chyba, że nie będzie poprawy to czeka nas Nutramigen albo Pepti...
Oby pomoglo eh :)

Ja myślę kupić kołyskę. Jest taki łóżeczko dostawne , kołyska a później mini łóżko , a później ławka . :D i 230zl to się chyba opłaca. Tyle , że mało miejsca i chyba dopiero jak się wyprowadzimy to kupimy.
My mamy 5w 1 kinderkraft. Moze byc pozycja lezaca, pollezaca i siedzaca :) Dlugo sie wahalam ale bylo warto. My tez za dużo miejsca nie mamy ale jak jest nieuzawany to mozna zlozyc na plasko i schowac do szafy.

I ile kasy was to wszystko wyszło? Bo my planujemy ten sam zestaw ;)
Infanrix hexa 184,90
Rotarix 299, 90

My już po szczepieniu. Mały wczoraj skończył 6 tyg. Waży 4900g i ma 62 cm. Czyli przybrał 1530g od wagi wyjściowej ze szpitala i urósł 7 cm
Jeśli chodzi o tę wysypkę to dr nie była przekonana, że to skaza, być może na tle hormonalnym albo kontaktowa od proszku do prania ale z mlekiem na spokojnie.
Miał dwa ukłucia w oba udka. Położna kazała przystawić go do piersi i jak jadł to się wkłuła w jedno udko i potem druga pierś i drugi zastrzyk w drugą nóżkę. Płakał bardzo jak się wbiła i puszczał wtedy cyca. Aż się czerwony robił ale łapał zaraz z powrotem i już spokój był. Położna stwierdziła , że bardzo fajny sposób żeby szczepić przy karmieniu bo dziecko od razu się uspokaja a tak to potrafią się aż zanosić od płaczu. A tu drugi raz trzeba kłuć a nawet i trzeci i czwarty jak tymi bezpłatnymi. Trzymałam go na kolanach i karmiłam i nóżkę też mocno bo się wyginał bardzo.
Teraz kolejne szczepienie za 8 tyg tym samym zestawem.
W razie gorączki mam dać paracetamol 50 albo połowę tego co mam czyli wyjdzie 62.50 dawka. I robić okłady z roztworu sody oczyszczonej na nóżki.
20180919_142334.jpg

Odsypiamy stresy ❤❤❤

Załączniki

• 20180919_142334.jpg
    20180919_142334.jpg
    978,7 KB · Wyświetleń: 419
Dziewczyny ja po wizycie kontrolnej u giną. Mam luźną pochwe, tzn na fotelu podczas badania mówi że pochwa luźną,A przy usg dopochwowym jak nogi razem to już lepiej.. zapisał mi jakieś globulki z estrogenem,ale w ulotce piszą tylko że to dla kobiet po menopauzie:/ mam ćwiczyć mięśnie kegla sama albo kupić kulki i podczas seksu ćwiczyć... któraś ma ten sam problem?

reklama
Do góry