reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tak nie myślę :) MI Maja czasem śpi na brzuchu. Zazwyczaj jak mam oko na nią. Ale też zdarza mi się czasem Drzemka gdy ona na brzuchu śpi.
U nas usypia tak wieczorem i budzi się koło 22 na karmienie to jeszcze nie śpimy. Karmie go i on znowu usypia , ja idę spać a mąż jeszcze siedzi i zazwyczaj on się kładzie a po ok godzinie Olek się budzi na kolejne karmienie i już śpi z nami do rana. W dzień śpi tylko na brzuchu, no chyba że w wózku. Dzięki temu że tak śpi to usypia sam bez bujania itd.
Wiele jest czynników wpływających na sids no spanie dziecka w osobnym pokoju, palenie czy nie używanie smoczka , ale tak naprawdę to tylko nasze gdybanie skąd to całe SIDS się bierze.

reklama
U nas usypia tak wieczorem i budzi się koło 22 na karmienie to jeszcze nie śpimy. Karmie to i on znowu usypia , ja idę spać a mąż jeszcze siedzi i zazwyczaj on się kładzie a po ok godzinie Olek się budzi na kolejne karmienie i już śpi z nami do rana. W dzień śpi tylko na brzuchu, no chyba że w wózku. Dzięki temu że tak śpi to usypia sam bez bujania itd.
Wiele jest czynników wpływających na sids no spanie dziecka w osobnym pokoju, palenie czy nie używanie smoczka , ale tak naprawdę to tylko nasze gdybanie skąd to całe SIDS się bierze.
Ja właśnie z tego względu nie spałam z małą na poddaszu. Niby bóg wie jak gorąco nie było, ale wystarczy że była tak straszna duchota. Przy takim maluchu okna nie otworzysz. Ona jeszcze wczesniak to się bałam tym bardziej spać z nią tam.

U nas dieta bezmleczna z powodu wysypki. Jestem 3 tydzień na diecie a wysypka nadal raz wyraźniejsza raz bledsza. Dzisiaj jedynie widać na szyji za uszami i prawym ramieniu. Ja już nie wiem co to.. bólu brzuszka nie mamy. Kupy lekko zielone były przez 2 dni ale wtedy jadlam dużo śliwek i myślę że to od tego.
Na zdjęciach to wygląda na bardziej czerwone niż w rzeczywistości
Zobacz załącznik 899263
Zobacz załącznik 899264

U mnie ma wysypkę na twarzy tylko ale to podobno nadal ten noworodkowy rumień. Starsza miała skaze białkowa to miała takie suche plamy na skórze

Podobno nie zawsze łatwo jest zszyć wszystko po takim rozciągnięciu się skóry. Ja za to ciągle mam pękająca rankę. Walka z tym bez końca a blizna po rozejściu twarda :/ będzie dluuugo przeszkadzała coś czuję.

A slyszlas o masażu blizny ?
IMG_1120.JPG

Załączniki

• IMG_1120.JPG
    IMG_1120.JPG
    373,3 KB · Wyświetleń: 406
Moj syn z kolei wysypka przy skazie jak rozyczka na brzuchu i policzkach . Suche (ale nie czerwone) plamy na policzkach i za uszami. Po prostu było je czuć pod palcem.

O za uchem to miała. Aż taka suche pękająca ranę ... widzisz kazde inaczej ma.... no to odstawiam te produkty i będę widzieć. Oby było lepiej ...

Ja gdyby nie to że przyjechał mój brat to też bym nawet nie zjadła :( bo jak nie mała marudzi po tym szczepieniu, albo Aleks coś chce. I tak w kółko. Nawet nie wstawilam garow do zmywarki i thermomixa z obiadem :/

Jeszcze chwila i minie poszczepienny niepokój :* właśnie ostatnio się zastanawiałam czy dalej tyle pichcisz w lidlomixie czy jednak przy dwójce już ciężej.
Ja się staram ogarniać dom z różnym skutkiem. A czasem jak teraz jak Młody śpi to chce sobie usiąść i nic nie robić chociaż prasowanie czeka ale matce też się należy chwila nicnierobienia.

reklama
A nie boisz się zostawiać maluszka w nocy na brzuszku? Przestrzegają przed tym że dziecko się samo może obrócić z pozycji bocznej na brzuszek i jest to jeden z powodów śmierci łóżeczkowej. Pozycja ma brzuszku jest bardzo zdrowa ale powinna być pod kontrolą rodziców raczej w ciągu dnia.
Ja spałam na brzuchu u mamy do 3 roku życia później podobno się już nie mieściłem :D ale łóżeczka nie miałam i tak moja mama ze mną spała :)

Do góry