Mamy te same rękawiczki i body z pepco [emoji23] z tym że body jeszcze wielkie na Maje [emoji23]Wklejam dziewczyny te ciuszki co udało mi się w h&m i pepco to noże któraś z Was tez się wybierze na zakupy skoro takie okazje maja łącznie za wszystko dałam 155 zł także opłacało się, a mała już będzie miała to na jesień/zimę, bo kupiłam rozmiary 68 cm i ten różowy dresik polarowy na 74 cm także już powoli kompletujemy „wyprawkę” na później
Zobacz załącznik 899295Zobacz załącznik 899296Zobacz załącznik 899297Zobacz załącznik 899298Zobacz załącznik 899299
reklama
Jak ja wam zazdroszczę. Taka piękna pogoda a my w szpitalu. Jak wyjdziemy to już będzie jesieńA u nas dziś normalnie lato [emoji16][emoji93][emoji93] do piątku włącznie po 26-28 stopni także korzystamy i o 16:30 do 18:30 wyruszamy na spacerek
Mój i tak od 14:30-23 w pracy także przynajmniej szybciej dzień zlatuje jak te 2 h na spacerku. Teściowie przyjeżdzają mi zawsze wózek wyprowadzić z piwnicy i ja schodzę tylko z malutka na rękach i ruszam, a później po 2 h przyjeżdzają popilnowac malutkiej na chwilkę na dole a ja szybko idę po psa i na spacer z nim skoro wychodzi po 13:30 z Bartkiem to akurat ma spacer o 18:30 i później 23:30. Także wypracowany mamy już rytm [emoji16]
Mała wczoraj mnie zaskoczyła. Na spacerku w miarę grzeczna była tzn 2/3 spaceru przespała, wiec udało się nawet i do pepco wejść mi i kupić te ciuszki. Później o 19 zasnęła po 5 min jedzenia z piersi, to ja zdążyłam umyć się i włosy, pozniej o 19:30 znowu się wybudziła, chwile pociumkala cyca i zasnęła i tak na mnie spała pięknie to jej nie odkładałam przez 1,5 h czyli do 21 i odłożyłam obok na łóżku i spałam z nią do 23:30. Także byłam w szoku, bo ona zawsze od 19-23 buszuje a tutaj miła niespodzianka i dziecko mi spało od 19-00:30 prawie [emoji16][emoji4]
Korzystacie póki jest tak ładnie na dworze
oliwiapatrycja
Fanka BB :)
Też mamy to body z Pepco niebieskie i ta bluzkę w kotki , te body po 1 praniu zrobiło się jakby miała zalozone juz z 10 razy ale czego spodziewać się za 5 złWklejam dziewczyny te ciuszki co udało mi się w h&m i pepco to noże któraś z Was tez się wybierze na zakupy skoro takie okazje maja łącznie za wszystko dałam 155 zł także opłacało się, a mała już będzie miała to na jesień/zimę, bo kupiłam rozmiary 68 cm i ten różowy dresik polarowy na 74 cm także już powoli kompletujemy „wyprawkę” na później
Zobacz załącznik 899295Zobacz załącznik 899296Zobacz załącznik 899297Zobacz załącznik 899298Zobacz załącznik 899299
A my jeszcze ostatnio kupiliśmy w Pepco to różówe body z koronką
Załączniki
Maljan
Żywię się tak od czwartku [emoji14] dla mnie masakra bo uwielbiam nabiałDziewczyny kojarzę ze niektóre z Was maja problemy z brzuszkami pociech. My tez. Najpierw wzdęcia teraz zielonkawe kupy. Lekarz wcześniej zalecił debridat teraz dołączył floractin i mam odstawić mleko ser żółty. Położna dorzuciła jaja. Jak Wasze doświadczenia z tego tupu wyłączeniami z diety matki karmiącej ?
Bajunia
Ja po szczepieniu będę wprowadzać mleko i jeść normalnie wszystko bo coś mi się wydaje , że skaza to nie jest. Natalia też miała podobne krostki i trwało to ok miesiąca i samo przeszło. Nie stosowałam żadnej diety. Nikt mi słowem nie powiedział nic o skazie. Myślę , że u małego będzie to samo. Nie wiem czy to trądzik czy potówki. Poczekam już ze dwa dni po szczepieniu i koniec z dietą. U nas w rodzinie nikt nie ma alergii pokarmowej to tym bardziej jest małe prawdopodobieństwo że mały ma.Bo u nas przy odstawieniu bmk była poprawa. Ale nie do końca. Bo organizm kobiety też produkuje laktoze. I jak zaczęłam podawać laktaze to wszystkie objawy ustapily. Czasem do kawy mleko bezlaktozowe i nie ma nasilenia objawów. Więc napewno u nas nietolerancja na laktoze. A na bmk albo alergii jednak nie ma, albo ma jakiś próg tolerancji. Na razie boję się wprowadzać więcej prodktow mlecznych bezlaktozowych że jednak dam jej za dużo białka mleka krowiego i wszystko wróci. Nietolerancja na laktoze powinna minąć koło 4 miesiąca. To wtedy zacznę jeść powoli najpierw produkty bezlaktozowe żeby zobaczyć czy to nabiał czy nie. A jak nic się nie będzie dziac to zacznę wprowadzać stopniowo laktoze. Bo jak zbyt gwałtownie wrócę do nabiału to też może byc skutek odwrotny do zamierzonego.
Boże czasem wolałabym wiedzieć mniej to bym się może mniej stresowała. No i ja pod tym kątem nie pytam już pediatry tylko informuję że to czy to zrobiłam a ona mi tylko przytakuje. No ale mówię przechodzę to już z drugim.
@klaudiaa975 wrzuciłaś kiedyś na forum gotowe mleczko z bebilonu w butelkach 70 ml. To mleko mój Kacper dostawał w szpitalu i chce sobie zamówić kilka butelek na czarną godzinę jakbyśmy mieli gdzieś wyjść lub jechali w dłuższą trasę. Nie orientujesz się gdzie najtaniej można kupić ze smoczkiem?
W aptece Gemini są takie małe buteleczki z mlekiem jak dają w szpitalach
GorzkaPomarańcza
Ja tez jak jestem zmeczona to jestem zla, a jeszcze bardziej jestem zla jak jestem głodnaMój właśnie zasnął ale budzi się co chwilę... Najgorsze jest to że przez zmęczenie tracę cierpliwość do tego malucha.. Dobrze że mąż wrócił z pracy bo teraz ma mnie kto zmienić i można w końcu coś zjeść
Maljan
@Bajunia pisałam Ci wiadomość. Nie wiem czy widziałaś. U nas wysypka wygląda identyko, a w zasadzie wyglądała, bo teraz jest już bledziutka. Nie jem nabiału i jajek szósty dzień dzisiaj.U nas dieta bezmleczna z powodu wysypki. Jestem 3 tydzień na diecie a wysypka nadal raz wyraźniejsza raz bledsza. Dzisiaj jedynie widać na szyji za uszami i prawym ramieniu. Ja już nie wiem co to.. bólu brzuszka nie mamy. Kupy lekko zielone były przez 2 dni ale wtedy jadlam dużo śliwek i myślę że to od tego.
Na zdjęciach to wygląda na bardziej czerwone niż w rzeczywistości
Zobacz załącznik 899263
Zobacz załącznik 899264
GorzkaPomarańcza
Wczoraj po karmieniu z cycow dalismy jeszcze 60ml mm. I nie wiem czy to sprawka mm czy kolyski- maluch spal od 21 do 3.30 [emoji50] co sie przebudzal to byl bujany
reklama
Bajunia
W drugiej dobie po porodzie? Ja prawie przez miesiąc nie mogłam się tam dotknąć a co dopiero masaż robić. Wczoraj odpadł mi ostatni kawałek szwu. A od porodu minęło 6 tyg. Nie wiem czemu tak długo to trwało tym razem. Poprzednio wszystkie szwy odpadły po 2 tygA slyszlas o masażu blizny ? Zobacz załącznik 899272