kasiaczek89pl
Fanka BB :)
Jak się nazywają te czopki ?
Oj nie pamietam. Mówisz ze czopki dla niemowlęcia takiego wiekowo. I dają. Z paracetamolem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak się nazywają te czopki ?
Jest paracetamol w syropie, Pediceta mol się nazywa
Czopek. Paracetamol 80mg.
Takke malenstwo jest rozluźnione jeśli chodzi o odbyt i nawet nie poczuje. Maja to nawet nie zamarudziła jak jej wczoraj czopek dałam. Zrobiła wrażenie jakbym wcale tego czopka jej nie zaaplikowała. Także spokojnie potem starsze dziecko jak się już spina tak jak mój Aleks miał to inna historia. Ale on już też się nauczył. I woli czopki od syropu. W sumie ja się cieszę bo żołądka mu nie niszcze nlpz-tami. Czopek z jelit mniej inwazyjny dla organizmu i dużo szybciej zaczyna działać.
Ibuprofen dopiero po skończonym 3 miesiącu.
Izunia też dawali ibum bo paracetamol działał tylko 2godziny.
Przypomniałyście mi dziewczyny , żeby zaopatrzyć się w czopki bo jutro szczepienie mamy. Ja pamiętam, że Natalia jak miała pierwszy raz temp (miała 10 mcy ) to aplikacja czopka to był dla mnie koszmar. A to dlatego , że kilka minut po aplikacji mała robiła kupę i czopek wylatywał. Pierwsze dziecko pierwsza gorączka , nie wiedziałam czy dać kolejny.
A mam pytanie, jutro jak nie zapomnę to spytam pediatry, mam czopki w domu paracetamol w dawce 125. Czy jak dam małemu w razie czego połowę to będzie dobrze? Bo 125 to za dużo dla takiego maluszka.
Przede wszystkim jak masz odstawić nabiał to musisz czytać składy produktów przetworzonych i półprzetworzonych. Co z tego że nie napijesz się mleka jak zjesz je w wędlinie, bułce itp ja ani przy Aleksie ani przy Mai jajek nie odstawiłam sam białko mleka krowiego i laktoze i to u nas wystarczyło ale to u nasDziewczyny kojarzę ze niektóre z Was maja problemy z brzuszkami pociech. My tez. Najpierw wzdęcia teraz zielonkawe kupy. Lekarz wcześniej zalecił debridat teraz dołączył floractin i mam odstawić mleko ser żółty. Położna dorzuciła jaja. Jak Wasze doświadczenia z tego tupu wyłączeniami z diety matki karmiącej ?
Przede wszystkim jak masz odstawić nabiał to musisz czytać składy produktów przetworzonych i półprzetworzonych. Co z tego że nie napijesz się mleka jak zjesz je w wędlinie, bułce itp ja ani przy Aleksie ani przy Mai jajek nie odstawiłam sam białko mleka krowiego i laktoze i to u nas wystarczyło ale to u nas
Bo może być tzw reakcja krzyżowa. Ale to nie zdarza się czestoNam tez lekarz mówił ze tylko to. Położna mówi ze była na szkoleniu teraz i nowe zalecenia ze jajka tez w takim przypadku.