reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas Maja po szczepieniu 38. Ale nie jest ani marudna, ani lecąca przez ręce. Normalnie wstała, zjadła. Podałam jej czopek i czekam aż jej spadnie temperatura.

reklama
Mała przez dwa dni tak mi nadgoniła laktacje, że teraz jsk zjadła z jednego cyca to z drugiego musiałam ściągnąć (120ml) bo bolał i i tak się z niego lało. Już widzę że przy poprzednim kryzysie błąd był że czasem próbowałam podać mm. Bo dziecku wystarczy co w cycu tylko będzie częściej jadło. I nadgoni dużo lepiej laktacje niż jak będzie dokarmiane mm. Jeszcze lecę jutro po woreczki do mrozenia pokarmu. Bo nie dam jej z butli bez potrzeby mojego mleka. Niech będzie już gotowe na moje wyjścia. I pewnie teraz jsk ten bum to kilka razy jeszcze coś odciagne.

@klaudiaa975 wrzuciłaś kiedyś na forum gotowe mleczko z bebilonu w butelkach 70 ml. To mleko mój Kacper dostawał w szpitalu i chce sobie zamówić kilka butelek na czarną godzinę jakbyśmy mieli gdzieś wyjść lub jechali w dłuższą trasę. Nie orientujesz się gdzie najtaniej można kupić ze smoczkiem? :)

@klaudiaa975 wrzuciłaś kiedyś na forum gotowe mleczko z bebilonu w butelkach 70 ml. To mleko mój Kacper dostawał w szpitalu i chce sobie zamówić kilka butelek na czarną godzinę jakbyśmy mieli gdzieś wyjść lub jechali w dłuższą trasę. Nie orientujesz się gdzie najtaniej można kupić ze smoczkiem? :)
Link do: Bebilon 1 z Pronutra, mleko początkowe, od urodzenia, płyn, 90ml - Żywienie dzieci
Tylko tu nie ma smoczka.
U nas takie rzeczy można dostać w aptekach przuszpitalnych najczęściej

Link do: Bebilon 1 z Pronutra, mleko początkowe, od urodzenia, płyn, 90ml - Żywienie dzieci
Tylko tu nie ma smoczka.
U nas takie rzeczy można dostać w aptekach przuszpitalnych najczęściej

Kiedyś (10 lat temu jak rodziłam najstarsza) mleczka 1 w buteleczkach były na receptę :) i tylko w niektórych aptekach. Wiem bo wyszłam ze szpitala w piątek wieczór i nie miałam czym dokarmiać a pan w aptece ze receptę prosi. Na szczęście bebiko w proszku bylo bez recepty :)

U nas Maja po szczepieniu 38. Ale nie jest ani marudna, ani lecąca przez ręce. Normalnie wstała, zjadła. Podałam jej czopek i czekam aż jej spadnie temperatura.
Tylko czopki są na gorączkę dla takiego dziecka ? Nie ma syropkow np ? Bo też coś muszę dzisiaj kupić i nie wiem co by było najlepsze

Kurcze. Miałam dwa smoczki ii wyrzuciłam.
Te smoczki podobno są drogie i ciężko je dostać. Szukaj tych buteleczek na OLX. Tam kobiety mają często na sprzedaż z dobrą data ważności. Bo tak to kosztują ok 3zl jeden a ja kupowałam po 2-2.50. i smoczków nie używalam, prselewalam w swoją butelkę :)

reklama
Tylko czopki są na gorączkę dla takiego dziecka ? Nie ma syropkow np ? Bo też coś muszę dzisiaj kupić i nie wiem co by było najlepsze
Czopek. Paracetamol 80mg.
Takke malenstwo jest rozluźnione jeśli chodzi o odbyt i nawet nie poczuje. Maja to nawet nie zamarudziła jak jej wczoraj czopek dałam. Zrobiła wrażenie jakbym wcale tego czopka jej nie zaaplikowała. Także spokojnie :) potem starsze dziecko jak się już spina tak jak mój Aleks miał to inna historia. Ale on już też się nauczył. I woli czopki od syropu. W sumie ja się cieszę bo żołądka mu nie niszcze nlpz-tami. Czopek z jelit mniej inwazyjny dla organizmu i dużo szybciej zaczyna działać.
Ibuprofen dopiero po skończonym 3 miesiącu.

Do góry