reklama
Mała przez dwa dni tak mi nadgoniła laktacje, że teraz jsk zjadła z jednego cyca to z drugiego musiałam ściągnąć (120ml) bo bolał i i tak się z niego lało. Już widzę że przy poprzednim kryzysie błąd był że czasem próbowałam podać mm. Bo dziecku wystarczy co w cycu tylko będzie częściej jadło. I nadgoni dużo lepiej laktacje niż jak będzie dokarmiane mm. Jeszcze lecę jutro po woreczki do mrozenia pokarmu. Bo nie dam jej z butli bez potrzeby mojego mleka. Niech będzie już gotowe na moje wyjścia. I pewnie teraz jsk ten bum to kilka razy jeszcze coś odciagne.
Fiorna
Fanka BB :)
@klaudiaa975 wrzuciłaś kiedyś na forum gotowe mleczko z bebilonu w butelkach 70 ml. To mleko mój Kacper dostawał w szpitalu i chce sobie zamówić kilka butelek na czarną godzinę jakbyśmy mieli gdzieś wyjść lub jechali w dłuższą trasę. Nie orientujesz się gdzie najtaniej można kupić ze smoczkiem?
Link do: Bebilon 1 z Pronutra, mleko początkowe, od urodzenia, płyn, 90ml - Żywienie dzieci@klaudiaa975 wrzuciłaś kiedyś na forum gotowe mleczko z bebilonu w butelkach 70 ml. To mleko mój Kacper dostawał w szpitalu i chce sobie zamówić kilka butelek na czarną godzinę jakbyśmy mieli gdzieś wyjść lub jechali w dłuższą trasę. Nie orientujesz się gdzie najtaniej można kupić ze smoczkiem?
Tylko tu nie ma smoczka.
U nas takie rzeczy można dostać w aptekach przuszpitalnych najczęściej
kasiaczek89pl
Link do: Bebilon 1 z Pronutra, mleko początkowe, od urodzenia, płyn, 90ml - Żywienie dzieci
Tylko tu nie ma smoczka.
U nas takie rzeczy można dostać w aptekach przuszpitalnych najczęściej
Kiedyś (10 lat temu jak rodziłam najstarsza) mleczka 1 w buteleczkach były na receptę i tylko w niektórych aptekach. Wiem bo wyszłam ze szpitala w piątek wieczór i nie miałam czym dokarmiać a pan w aptece ze receptę prosi. Na szczęście bebiko w proszku bylo bez recepty
G
gosc12
Gość
Tylko czopki są na gorączkę dla takiego dziecka ? Nie ma syropkow np ? Bo też coś muszę dzisiaj kupić i nie wiem co by było najlepszeU nas Maja po szczepieniu 38. Ale nie jest ani marudna, ani lecąca przez ręce. Normalnie wstała, zjadła. Podałam jej czopek i czekam aż jej spadnie temperatura.
kasiaczek89pl
Tylko czopki są na gorączkę dla takiego dziecka ? Nie ma syropkow np ? Bo też coś muszę dzisiaj kupić i nie wiem co by było najlepsze
Syropy jak dobrze pamietam po 3 mc. Ja tez po szczepieniu starszym dawałam czopki. Pamietam jak się tym stresowałam [emoji23]
G
gosc12
Gość
@klaudiaa975 wrzuciłaś kiedyś na forum gotowe mleczko z bebilonu w butelkach 70 ml. To mleko mój Kacper dostawał w szpitalu i chce sobie zamówić kilka butelek na czarną godzinę jakbyśmy mieli gdzieś wyjść lub jechali w dłuższą trasę. Nie orientujesz się gdzie najtaniej można kupić ze smoczkiem?
Kurcze. Miałam dwa smoczki ii wyrzuciłam.
Te smoczki podobno są drogie i ciężko je dostać. Szukaj tych buteleczek na OLX. Tam kobiety mają często na sprzedaż z dobrą data ważności. Bo tak to kosztują ok 3zl jeden a ja kupowałam po 2-2.50. i smoczków nie używalam, prselewalam w swoją butelkę
G
gosc12
Gość
Ale na olx czasem kobiety mają do sprzedania dobno lub w komplecie z buteleczkami
reklama
Czopek. Paracetamol 80mg.Tylko czopki są na gorączkę dla takiego dziecka ? Nie ma syropkow np ? Bo też coś muszę dzisiaj kupić i nie wiem co by było najlepsze
Takke malenstwo jest rozluźnione jeśli chodzi o odbyt i nawet nie poczuje. Maja to nawet nie zamarudziła jak jej wczoraj czopek dałam. Zrobiła wrażenie jakbym wcale tego czopka jej nie zaaplikowała. Także spokojnie potem starsze dziecko jak się już spina tak jak mój Aleks miał to inna historia. Ale on już też się nauczył. I woli czopki od syropu. W sumie ja się cieszę bo żołądka mu nie niszcze nlpz-tami. Czopek z jelit mniej inwazyjny dla organizmu i dużo szybciej zaczyna działać.
Ibuprofen dopiero po skończonym 3 miesiącu.