reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziś przed szczepieniem była jeszcze wazona. W czwartek ważyła 3840 g, a dziś 4 dni później 3950 [emoji7]
Mówię do naszej pediatry że znów mamy od wczorsj kryzys laktacyjny. Ze co chwilę wisi na cycku. Przed wyjściem jadła. Siedziały@my w poczekalni znów. To się zaczęła się ze no no widsc po jej wadze że ci chwilę je [emoji23]

No to pięknie przybiera dziewuszka ❣️[emoji4]

Ja tez jestem ciekawa jak w czwartek będzie z wagą naszej i wzrostem.

6 sierpnia ze szpitala to miała 2860 g, teraz ostatni raz gdy była położna u nas 1 września to było 3750 g, a 20 września idziemy na szczepienie i ciekawe ile po tych niecałych 3 tyg przybrała. Mam nadzieje, ze te 0,5 kg więcej będzie od poprzedniej wagi. A wzrost to przy urodzeniu 54 cm, przy 1 wizycie położnej jakoś tydzień po szpitalu było 56 cm, także może już z 58 cm jest

Już zrobiłam sortowanie jej garderoby żeby robić miejsce na jesienne ciuszki i większe niż 62 cm to te 56 cm spodenki zakryte to już odłożyłam na następne dziecko za pare lat albo posprzedaje. Sama nie wiem, ale no w każdym razie już z paru sztuk powyrastala i nawet niektóre czapeczki za małe [emoji16]

reklama
Ale tak teraz zauważyłam, ze piszesz o tym, że zasypia na brzuszku. Nasze maluchy chyba jeszcze za małe na takie samodzielne spanie na brzuszku? Bo może sobie nosek przytkac czy coś. Tak czytałam, ze dopiero jak ma pare miesięcy dziecko to tak może spać.
Kiedyś już pisałam że moja córka od urodzenia spala tylko na brzuchu i Olek ma to samo. Przy niej się denerwowałam i odwracałem na bok albo plecy i się od razu budziła. W końcu pediatra mnie opieprzyla zebym przestała świrować. I spala nawet w wózku na brzuchu. Z Olkiem się stresowałam póki nie obracał sam głowy ale już jest silny i przestałam się bać i śpi.

@miloscwczasachpopkultury tylko on nie śpi na żadnej poduszce tylko na materacu samym w sensie z prześcieradłem. I to na twardszej stronie. Przekręca sprawnie głowę a jak przypadkiem zdąży mu się upaść na nos od razu się złości i go słychać.
Ale doskonale rozumiem twoje pytanie bo pamiętam mój strach przy córce.
A teraz pediatra pytała czy Młody taki jak siostra j śpi na brzuchu i jak powiedziałam że tak to stwierdziła że super bo brzuszek masuje i główkę będzie miał ładna:)

Dziewczyny czy wy też macie wrażenie że czujecie od siebie krew? Ogólnie krwawienie mam już za sobą ale mam wrażenie że moje ciało już tym zapachem przeszło :/ wszystko mi tym zalatuje. :unsure:

Dziewczyny czy wy też macie wrażenie że czujecie od siebie krew? Ogólnie krwawienie mam już za sobą ale mam wrażenie że moje ciało już tym zapachem przeszło :/ wszystko mi tym zalatuje. :unsure:

Mam to samo. Poza tym tam na dole nie wyglada tak jak przed tem..orzed wejściem do pochwy wystaje mi jakąś tkanka. Ciekawe czy to się jeszcze schowa do środka czy tak zostanie.

Czy któraś z was ma może taki kocyk? Chciałam zapytać czy na żywo jest grubszy i ciepły :)

Screenshot_20180917-211132.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180917-211132.jpg
    Screenshot_20180917-211132.jpg
    51,5 KB · Wyświetleń: 411
Ja dziś na tym 2 godzinnym spacerku oczywiście wstąpiłam do pepco i wydałam 35 zł a kupiłam mega komplet różowy dresik za 20 zł taki polarowy akurat na jesień/zimę już oczywiście rozmairek 74, będzie miała luźniejsze ;) akurat na zimę może rajtuzki pod to. Bluzeczka taka cieńsza z długim za 8 zł, body z długim 68 cm za 5 zł :) i rękawiczki połączone sznureczkiem żeby się nie pogubiły i na jeden palec i za 3 zł są także polecam zajrzeć jeśli już przygotowywujecie garderobę na jesień/zimę i na te rozmiary powyżej 62 cm już ;)
Ja już powoli to robię. Ostatnio na h&m tez weszłam i zamowilam 5 rzeczy a zapłaciłam 120 zł także tez ekstra i wszystko na 68 cm wzięłam ;)

Jutro wam pokaże jak wyglądają te ciuszki [emoji5] może któraś tez się skusi iść do pepco albo h&m [emoji4]
Mi dzisiaj przyszło zamówienie z H&m i jeden komplecik przysłali mi podwójnie ;). Zamówiłam taki cieplejszy bluzo-sweterek na chłodniejsze dni. 2 bluzeczki i spodnie dla Marty.

reklama
Mam to samo. Poza tym tam na dole nie wyglada tak jak przed tem..orzed wejściem do pochwy wystaje mi jakąś tkanka. Ciekawe czy to się jeszcze schowa do środka czy tak zostanie.
U mnie też tak jest.... Niby mnie tam w środku zszywali, więc nie wiem po co takie coś zostawili....

Do góry