Maljan
Fanka BB :)
Dzisiaj już nie było aż tak cudownie, ale też nieźle [emoji16] Spał od 21 do 2, później do 5:30 i później do 7:20 [emoji16]Jak na piersi to cudnie
Ale może nie chwalmy za dużo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzisiaj już nie było aż tak cudownie, ale też nieźle [emoji16] Spał od 21 do 2, później do 5:30 i później do 7:20 [emoji16]Jak na piersi to cudnie
Ale może nie chwalmy za dużo
Ja też byłabym zła i nie mogła usnąć w mieszkaniu gdzie pali się ciągle i wszystko śmierdzi. Więc wcale się Michalince nie dziwię [emoji14]Mowisz? Bo tam serio wszystko smierdzi dymem itd.. a my nie palimy..
Kolejny skok?Maja znów ma kryzys. I w ciągu dnia wisi mi bo godzinę na cycu. Zaczęło się od wczoraj. Więc kilka dni nic nie zrobię przy niej
Tak. Koło 7-8 tyg pojawia się kolejny siura, kupki robi, ciemiaczko niezapadnoete więc nie głosuje [emoji23] pomeczy mnie tak czesto kilka dni i znów potem wszystko wróci do normyKolejny skok?
Może być już powoli poprawa po kilku dniach. A dobrze widoczna poprawa tydzień dwa (do ustąpienia objawów). Niektórym dzieciom schodzi miesiąc. Jeśli mocno przestrzegasz diety, że nie ma nawrt najmniejszego kontsktu z alergenem, odpowiednio dbasz o skórę to wszystko możliwe że u Was efekty trochę szybciej.Dziewczyny mam zagwostkę co do wysypki Filipa. Może któraś z Was ma pomysł co to. Wysypka zaczęła się gdzieś z 1,5 tyg temu, była na policzkach, za uszami i na szyi. W czwartek byliśmy u lekarza i kazała odstawić mi nabiał i jajka. Do tego smarować buzię takim kremem z emolium. Nabiału nie jem od czwartku czyli dopiero 4 dni. Wysypka z policzków już zeszła niemalże całkiem, na szyi, karku i za uszami jest coraz mniejsza i zrobiła się taka jakby sucha (wcześniej była taka bardziej różowa). Zeszła za to na brzuszek i nóżki, ale tam jest delikatna. Wg mnie za szybko żeby to był efekt odstawienia nabiału. Więc co to może być? Uczulenie na coś co zjadłam jednorazowo, np jakiś konserwant? Czy jakaś inna choroba a nie alergia w ogóle?
Wzięłaś się bardzo konkretnie za tą 'alergie'. Czytałaś, pytałaś, dowoadywalas się. Więc byłaś w stanie całkowicie wyeliminować alergen. Często mamy na diecie eliminacyjnej nie wiedzą że jedzą mimo wszystko alergen nawet w śladowych ilościach i poprawy nie ma albo jest bardzo powolna. Dodatkowo konkretnie wzięłaś się za pielęgnację skóry atopowej (taka jest przy bmk i laktozie, skazie jakkolwiek jest to nazywane, a nie typowe AZS) więc objawy skórne też u Was szybko zaczęły ustępowaćDziewczyny mam zagwostkę co do wysypki Filipa. Może któraś z Was ma pomysł co to. Wysypka zaczęła się gdzieś z 1,5 tyg temu, była na policzkach, za uszami i na szyi. W czwartek byliśmy u lekarza i kazała odstawić mi nabiał i jajka. Do tego smarować buzię takim kremem z emolium. Nabiału nie jem od czwartku czyli dopiero 4 dni. Wysypka z policzków już zeszła niemalże całkiem, na szyi, karku i za uszami jest coraz mniejsza i zrobiła się taka jakby sucha (wcześniej była taka bardziej różowa). Zeszła za to na brzuszek i nóżki, ale tam jest delikatna. Wg mnie za szybko żeby to był efekt odstawienia nabiału. Więc co to może być? Uczulenie na coś co zjadłam jednorazowo, np jakiś konserwant? Czy jakaś inna choroba a nie alergia w ogóle?
Mam swoja teorie, a nie chce mi sie tlumaczyc
Dzisiaj już nie było aż tak cudownie, ale też nieźle [emoji16] Spał od 21 do 2, później do 5:30 i później do 7:20 [emoji16]