reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak, przecedzic i wlac do wanienki ;) tylko poczekaj az ostygnie albo wlej troche zimnej wody ;) nie myjesz zadnymi zelami tylko obmywasz malą i glowke tez.. i wycierasz ja ;) zostaw na chwile i zobaczysz czy taki jakby kurz ci sie zebral pod woda albo czy jest czysto ;)
Przypomnijcie nazwę tych ziół to i ja wypróbuje

reklama
Dzisiaj przeżyłam swój drugi pierwszy raz [emoji23] podchodziliśmy do sobie z K jak za pierwszym razem [emoji23] , byłam jakaś speszona, zawstydzona a do tego bałam się o ranę. Ale nie potrzebnie, mój podszedł bardzo delikatnie i chyba nigdy nie było tak romantycznie jak dzisiejszego wieczoru. [emoji173]️
Dwa tygodnie nie karmiłam piersią, a po wszystkim zanim założyłam stanik, ukapalam panele, swoje skarpetki, kawałek dywanu.. tyle mleka wyleciało .. :o no w szoku jestem .. a przystawiać już nie chce , bo mała tylko się męczy przy piersi a w dodatku boje się o jej brzuszek bo mimo diety podobno laktoza i tak jest w mleku matki a już szkodzić jej nie chce bardziej :( tak żałuję i płakać mi się chce jak pomyślę , że nie mogę i , że po prostu się nie da :(:(:( tak było to dla mnie ważne :(
I jeszcze muszę się pochwalić , że jednak się wyprowadzamy :) byliśmy dzisiaj na rozmowie z tą Panią od mieszkania . Przedłużyła umowe na dwa lata , później przedłuży dalej. Sprzedać będzie chciała dopiero za ok 5-7 lat. Ale nam , w ratach :)
Nie rozumiem tego argumentu ze szkodzeniem malej swoim mlekiem. Moj synek tez sie meczy przy kp. Dostaje kolek, wygina sie na wszystkie strony, krzyczy przerazliwie i juz nawet espumisan czasem nie pomaga. Ciezko mi na to patrzec i czuje sie bezsilna. Moglabym przerzucic sie na mm zapobiegajace kolkom i zaparciom ale uwazam, ze karmiac piersia daje mu wszystko co najlepsze na tym etapie zycia a jego uklad pokarmowy w koncu zacznie dobrze funkcjonowac. Rodzina mi mowi, zebym na stale wprowadzila mm to bedzie dluzej spal i bedzie spokojniejszy ale do mnie to nie przemawia.
Jesli tak bardzo chcesz karmic piersią to ja nie widze przeszkód ale zrobisz jak uwazasz ;)

Nie rozumiem tego argumentu ze szkodzeniem malej swoim mlekiem. Moj synek tez sie meczy przy kp. Dostaje kolek, wygina sie na wszystkie strony, krzyczy przerazliwie i juz nawet espumisan czasem nie pomaga. Ciezko mi na to patrzec i czuje sie bezsilna. Moglabym przerzucic sie na mm zapobiegajace kolkom i zaparciom ale uwazam, ze karmiac piersia daje mu wszystko co najlepsze na tym etapie zycia a jego uklad pokarmowy w koncu zacznie dobrze funkcjonowac. Rodzina mi mowi, zebym na stale wprowadzila mm to bedzie dluzej spal i bedzie spokojniejszy ale do mnie to nie przemawia.
Jesli tak bardzo chcesz karmic piersią to ja nie widze przeszkód ale zrobisz jak uwazasz ;)
A nie próbowałas delicolu? Często takie objawy są przez nietolerancje laktozy

Też tak kiedyś robiłam przy synku , bo karmiłam go 2 msc piersią a potem tylko mm :) po roku codziennego użytkowania potem musiałam kupić nowy termos bo tamten przestał już trzymać ciepło . Ale opcja z termosami to najszybsze wyjście w robieniu mleka :)
Ja muszę kupić ze szkłem w środku bo te z metalem trzymają noc i rano już chłodna woda , na dwór jak wezmę to też dwie godzinki i po wodzie :/

Ja miałam trzy różne nakładki i najlepsze były z medela. Próbowałaś? Tyle mleka że aż szkoda.

Niee. Z tej firmy akurat nie.
Ale ja też się bałam już później o jej brzuszek , o tą laktozę. A wyszło na to , że w sztucznym też ona jest eh. Nie chce mi się myśleć nawet. Przy drugim postąpię inaczej o 360°

Nie przechodz , to wcale nie prawda , że dziecko dłużej śpi po sztucznym. Ja zrobiłam błąd i żałuję ale już trudno.

reklama
Do góry