reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja mam w czajniku cały czas przegotowana wodę, wlewam do butelki która jest w podgrzewaczu - ciagle jest ciepła a pózniej wlewam sobie do butelki w której robię mleko :)

Ja mam w czajniku cały czas przegotowana wodę, wlewam do butelki która jest w podgrzewaczu - ciagle jest ciepła a pózniej wlewam sobie do butelki w której robię mleko :)

My mamy wodę w termosie :) całą noc trzyma i rano nową przygotowuję na dzień. Przynajmniej nie muszę ciągle grzać na nowo a w dzbanku przegotowaną chłodną.
Z termosem wpadł na pomysł.moj chłopak bo ciągle płyta chodziła a to strata energii.

U mnie jest inaczej.
Ustawia się sterylizację, podgrzanie, rozmrażanie itp. Ale jak skacze podgrzanie to za trochę włącza się czerwona lampka i woda aż wyparowuje z tego wrzątku i za każdym razem muszę czekać aż się nagrzeje i później wyłączam .Zobacz załącznik 898521

Ja mam tak ustawione i woda cieplutjaka caly czas. Pali się lampa na niebiesko, wtedy masz tryb czuwania. Źle ustawiasz :)

Załączniki

• 20180916_120232.jpg
    20180916_120232.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 84
Ja przy drugim nawet raz butelki nie podam. Bo teraz od początku jak ściągałam swoje to dawałam w butelce i mała się wycwanila i były straszne krzyki i protesty przy piersi.
Ja myślę , że po prostu za często i od samego początku dawałaś jej butelkę bo chyba już w szpitalu ściągałaś tak? Mój mały miał chyba tydz jak ściągnęłam z jednej piersi jak spał żeby zobaczyć ile mam mleka, ile on wypija i czy w ogóle się chyci butelki bo córka nie chciała. Ale ja jej dałam butelkę jak miała ok miesiąca to może za późno. Małemu dałam do tej pory butelkę z moim mlekiem 4 razy. Ładnie pije
Szkoda trochę , że nie karmisz piersią bo zapowiadało się dobrze. Rozumiem , że nie masz już cierpliwości próbować dalej skoro mała tak bardzo denerwuje się przy piersi.

reklama
Ja przy skoku małej karmilam dłużej jak Mała nadganiała laktacje. Mądre te nasze cycki [emoji23]
Żebyś widziała ☺ natura ☺ wyobraź sobie że mieszkasz w Afryce w lepiance z kozich kup i masz małe dziecko do wykarmienia. Nagle Ci się wydaje , że dziecko głodne bo płacze. Dasz butelkę z mm? Skąd ją weźmiesz? Natura tak nas matki wyposażyła , żeby móc wykarmić swoje dzieci. A jesteśmy jedynymi ssakami , które dokarmiają sztucznie swoje potomstwo.
Jakby nie było alternatywy mm to myślę , że żadna z nas nie miałaby problemu z laktacją.

Do góry