reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak, przecedzic i wlac do wanienki ;) tylko poczekaj az ostygnie albo wlej troche zimnej wody ;) nie myjesz zadnymi zelami tylko obmywasz malą i glowke tez.. i wycierasz ja ;) zostaw na chwile i zobaczysz czy taki jakby kurz ci sie zebral pod woda albo czy jest czysto ;)
Przypomnijcie nazwę tych ziół to i ja wypróbuje

reklama
Dzisiaj przeżyłam swój drugi pierwszy raz [emoji23] podchodziliśmy do sobie z K jak za pierwszym razem [emoji23] , byłam jakaś speszona, zawstydzona a do tego bałam się o ranę. Ale nie potrzebnie, mój podszedł bardzo delikatnie i chyba nigdy nie było tak romantycznie jak dzisiejszego wieczoru. [emoji173]️
Dwa tygodnie nie karmiłam piersią, a po wszystkim zanim założyłam stanik, ukapalam panele, swoje skarpetki, kawałek dywanu.. tyle mleka wyleciało .. :o no w szoku jestem .. a przystawiać już nie chce , bo mała tylko się męczy przy piersi a w dodatku boje się o jej brzuszek bo mimo diety podobno laktoza i tak jest w mleku matki a już szkodzić jej nie chce bardziej :( tak żałuję i płakać mi się chce jak pomyślę , że nie mogę i , że po prostu się nie da :(:(:( tak było to dla mnie ważne :(
I jeszcze muszę się pochwalić , że jednak się wyprowadzamy :) byliśmy dzisiaj na rozmowie z tą Panią od mieszkania . Przedłużyła umowe na dwa lata , później przedłuży dalej. Sprzedać będzie chciała dopiero za ok 5-7 lat. Ale nam , w ratach :)
Nie rozumiem tego argumentu ze szkodzeniem malej swoim mlekiem. Moj synek tez sie meczy przy kp. Dostaje kolek, wygina sie na wszystkie strony, krzyczy przerazliwie i juz nawet espumisan czasem nie pomaga. Ciezko mi na to patrzec i czuje sie bezsilna. Moglabym przerzucic sie na mm zapobiegajace kolkom i zaparciom ale uwazam, ze karmiac piersia daje mu wszystko co najlepsze na tym etapie zycia a jego uklad pokarmowy w koncu zacznie dobrze funkcjonowac. Rodzina mi mowi, zebym na stale wprowadzila mm to bedzie dluzej spal i bedzie spokojniejszy ale do mnie to nie przemawia.
Jesli tak bardzo chcesz karmic piersią to ja nie widze przeszkód ale zrobisz jak uwazasz ;)

Nie rozumiem tego argumentu ze szkodzeniem malej swoim mlekiem. Moj synek tez sie meczy przy kp. Dostaje kolek, wygina sie na wszystkie strony, krzyczy przerazliwie i juz nawet espumisan czasem nie pomaga. Ciezko mi na to patrzec i czuje sie bezsilna. Moglabym przerzucic sie na mm zapobiegajace kolkom i zaparciom ale uwazam, ze karmiac piersia daje mu wszystko co najlepsze na tym etapie zycia a jego uklad pokarmowy w koncu zacznie dobrze funkcjonowac. Rodzina mi mowi, zebym na stale wprowadzila mm to bedzie dluzej spal i bedzie spokojniejszy ale do mnie to nie przemawia.
Jesli tak bardzo chcesz karmic piersią to ja nie widze przeszkód ale zrobisz jak uwazasz ;)
A nie próbowałas delicolu? Często takie objawy są przez nietolerancje laktozy

Też tak kiedyś robiłam przy synku , bo karmiłam go 2 msc piersią a potem tylko mm :) po roku codziennego użytkowania potem musiałam kupić nowy termos bo tamten przestał już trzymać ciepło . Ale opcja z termosami to najszybsze wyjście w robieniu mleka :)
Ja muszę kupić ze szkłem w środku bo te z metalem trzymają noc i rano już chłodna woda , na dwór jak wezmę to też dwie godzinki i po wodzie :/

Ja miałam trzy różne nakładki i najlepsze były z medela. Próbowałaś? Tyle mleka że aż szkoda.

Niee. Z tej firmy akurat nie.
Ale ja też się bałam już później o jej brzuszek , o tą laktozę. A wyszło na to , że w sztucznym też ona jest eh. Nie chce mi się myśleć nawet. Przy drugim postąpię inaczej o 360°

Nie przechodz , to wcale nie prawda , że dziecko dłużej śpi po sztucznym. Ja zrobiłam błąd i żałuję ale już trudno.

reklama
Do góry