reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry

@Ewka34 u nas też jeszcze kupki nie było. Mały puszcza strasznie śmierdzące bączki, ale kupy jak nie było tak nie ma.
Słodko śpi Twoja kruszynka ❤️.
Dzieki.. ;) w koncu spi normalnie i nie przebudza sie od bączkow czy dyskomfortu ;) No moja tez puszcza te smierdzace bączki ,mysle ze ta kupcia nie chce wyjsc,bo inaczej baczki nie bylyby smierdzace,a smierdzi bo cos gnije w jelitkach..

reklama
A Canpol zły ? Ja mam i od porodu to już 2 miesiące ściągam codziennie. Codziennie tzn na każdo karmienie czyli z 10 razy dziennie ściągam ;) i nie narzekam czyli to nie do końca od laktatora zależy :)

Powiem ci że u mnie mleko leci przy campolu dopiero jak zdejmę ta miękka nakładkę przylegająca do piersi. Inaczej może sobie ssać i nic nie pójdzie więc jak ktoś.ma.problemy z laktacją to nie uciagnie zbytnio.

3dni temu w godzine sciagnelam 40ml wiec jest duzy postep. Ja probowalam roznych sposobow i dopiero sciaganie 1-2 razy dziennie po karmieniu przyniosło rezultat. A laktator masz manualny czy elektryczny? Ja do manualnego stracilam cierpliwosc i kupilam elektryczny

Elektryczny :( mi się wydaje że trochę zawalilam moja laktację bo w szpitalu nikt mi nie powiedział ile razy ściągać, jak. W tym czasie podkarmialam mm i nie dostawałam małej bo miałam źle nakładki. Mala z wedzidelkiem do tego nie mogła tego uciągnąć. Jestem załamana :(

Elektryczny :( mi się wydaje że trochę zawalilam moja laktację bo w szpitalu nikt mi nie powiedział ile razy ściągać, jak. W tym czasie podkarmialam mm i nie dostawałam małej bo miałam źle nakładki. Mala z wedzidelkiem do tego nie mogła tego uciągnąć. Jestem załamana :(
Spokojnie, ja tez walcze, zeby pokarmu bylo wiecej :) dzisiaj juz mialam cycki jak kamienie i troche sie wystraszylam czy to nie zapalenie ale trochę pokarmilam i odciagnelam i jest ok. Wczesniej mleko w laktatorze lecialo po kropelce a dzisiaj juz tryskalo. Mysle, ze trzeba troche wyluzowac sie i probowac ściągać mimo, ze mleko juz przestalo lecieć. Dac sygnał do mozgu, ze trzeba zwiekszyc produkcje :)

@KatiNails mam pytanie o karmienie mieszane. Jak to robiłaś? Przystawialam syna do piersi jednej drugiej i później dawałaś mm czy po prostu niektóre posiłki były mm a niektóre piersią?
Pytam bo u nas coś nie gra tzn karmie piersią a wieczorem jak nakarmię Młody nie spokojny. Niby mleko mam i on je zjada i przystawiaj kilkanaście razy nawet przysypia ale odłożony włącza syrenę na głod. I dopiero jak damy mm to się uspokaja i nie jest głodny. Nie rozumiem skąd to wynika skoro mam mleko i on je zjada przysypia a jednak jest głodny bo to ewidentny płacz na głod:(

reklama
@KatiNails mam pytanie o karmienie mieszane. Jak to robiłaś? Przystawialam syna do piersi jednej drugiej i później dawałaś mm czy po prostu niektóre posiłki były mm a niektóre piersią?
Pytam bo u nas coś nie gra tzn karmie piersią a wieczorem jak nakarmię Młody nie spokojny. Niby mleko mam i on je zjada i przystawiaj kilkanaście razy nawet przysypia ale odłożony włącza syrenę na głod. I dopiero jak damy mm to się uspokaja i nie jest głodny. Nie rozumiem skąd to wynika skoro mam mleko i on je zjada przysypia a jednak jest głodny bo to ewidentny płacz na głod:(
Może zbyt mało efektywnie ssie? I z piersi się nie najada?

Jeśli nie chcesz stracić laktacji to co karmienie dajesz oba cyce. I jeśli malutki nadal będzie nienajedzony wtedy dorabiasz mm :)

Do góry