reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Powiedz mi, skoro 2-3karmienia dasz małej z butelki to co z twoimi piersiami? W sensie przez tyle godzin nie nabrzmiewaja bardzo, nie kapie mleko? Mi max po 4 godzinach od karmienia cycki chcą eksplodowac:)

Nabrzmiały dziś jak na wycieczce byliśmy i później już o 18 karmiłam malutka w aucie z piersi. I wiadomo nieraz czuc, że boli, ale wtedy jak w domu jestem to mogę ściągnąć mleka swojego żeby jej z butli podać jak będzie marudziła przy cycu, bo nieraz to robi :D a kapać też kapie, ale nosze 24 na dobe stanik do karmienia i wkładki ;D

Siedzę i czekam z butlą bo myślałam że mała juz się budzi a tu fałszywy alarm. Oczy na zapałkach mam, butla w.cieplej wodzie musi czekać. Teraz doceniam te podgrzewacze. Czasem się zastanawiam czy nie kupić. Wstawi się do podgrzewacza, trzyma stałą temperaturę i bym.nie musiała teraz garów odpalać.

Dzisiaj przeżyłam swój drugi pierwszy raz [emoji23] podchodziliśmy do sobie z K jak za pierwszym razem [emoji23] , byłam jakaś speszona, zawstydzona a do tego bałam się o ranę. Ale nie potrzebnie, mój podszedł bardzo delikatnie i chyba nigdy nie było tak romantycznie jak dzisiejszego wieczoru. [emoji173]️
Dwa tygodnie nie karmiłam piersią, a po wszystkim zanim założyłam stanik, ukapalam panele, swoje skarpetki, kawałek dywanu.. tyle mleka wyleciało .. :o no w szoku jestem .. a przystawiać już nie chce , bo mała tylko się męczy przy piersi a w dodatku boje się o jej brzuszek bo mimo diety podobno laktoza i tak jest w mleku matki a już szkodzić jej nie chce bardziej :( tak żałuję i płakać mi się chce jak pomyślę , że nie mogę i , że po prostu się nie da :(:(:( tak było to dla mnie ważne :(
I jeszcze muszę się pochwalić , że jednak się wyprowadzamy :) byliśmy dzisiaj na rozmowie z tą Panią od mieszkania . Przedłużyła umowe na dwa lata , później przedłuży dalej. Sprzedać będzie chciała dopiero za ok 5-7 lat. Ale nam , w ratach :)
Maja tez ma nietolerancje laktozy :) i dostaje laktaze i wszystko jest ok. Już nie pamiętam kiedy dałam mm. Dostaje przed cycem kropelki i nic się nie dzieje :)
Ale fakt nawet jak masz dietę Twój organizm prudukuje laktoze. Bo jest to po prostu cukier mleczny.

Maja tez ma nietolerancje laktozy :) i dostaje laktaze i wszystko jest ok. Już nie pamiętam kiedy dałam mm. Dostaje przed cycem kropelki i nic się nie dzieje :)
Ale fakt nawet jak masz dietę Twój organizm prudukuje laktoze. Bo jest to po prostu cukier mleczny.
A w mm też masz laktoze :) i to sporo.
Jedynie w bebilonie pepti są śladowe ilości, a w Nutramigen ie nie ma wcale laktozy.

Siedzę i czekam z butlą bo myślałam że mała juz się budzi a tu fałszywy alarm. Oczy na zapałkach mam, butla w.cieplej wodzie musi czekać. Teraz doceniam te podgrzewacze. Czasem się zastanawiam czy nie kupić. Wstawi się do podgrzewacza, trzyma stałą temperaturę i bym.nie musiała teraz garów odpalać.

A mój podgrzewacz muszę za każdym razem włączyć żeby się woda nagrzała :// a tez myślałam, że będzie trzymał stałą temperaturę i , że tylko butelkę z piciem włożę ://

reklama
Tylko twoja niunia ładnie je a moja mimo 6 tygodni męczenia się przy piersi nie chciała jeść nawet z nakładka :(

Dzisiaj od 20 do 6 rano miałam tylko jedna pobudkę :D pierwszy raz od porodu mała spała tak ładnie. Ale to chyba zasługa też mojego zmęczenia , K mówi , że mała wierciła się między 3 a 6 trzy razy , marudziła ale zaraz zasypiała, czego nie slyszalam , a zazwyczaj przy takim marudzeniu wstaje a mała pewnie mnie wyczuwa i całkiem się wybudza zamiast dalej przysnac.

Do góry