reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mi dziś udało się o 6 rano ściągnąć jakoś w 7-10 min elektrycznym te 60 ml a później od 9 znowu ściągnęłam tez 60 ml żeby mieć tak 120 ml mojego na wycieczkę i wzięłam i tak 180 ml tak żeby więcej było tez sztucznego tzn wodę przegotowana i ciepła w termoopakowaniu mam i jak mi się moje skończy, a zostało już 40 ml od momentu wyjechania od 11 z domu to wtedy wsypie łyżki z proszkiem do wody i załatwione :) bo tak pewnei o 19-20 będziemy z powrotem w domku.
Powiedz mi, skoro 2-3karmienia dasz małej z butelki to co z twoimi piersiami? W sensie przez tyle godzin nie nabrzmiewaja bardzo, nie kapie mleko? Mi max po 4 godzinach od karmienia cycki chcą eksplodowac:)

Wczoraj 70ml sciagnelam w pol h tak mi sie laktacja rozkrecila :D

Czyli ty coś jak ja, długo i mało :( jestem zalamana. Jednego cycka nie mogę chyba karmić bo był wchłonięty i teraz cypelek się odrywa od otoczki i krwawi, nie chcę jakiegoś nowotworu dostac. Z drugiej bardziej aktywnej jak umeczę 60 to trwa to godzinę :( i później w ciągu dnia już więcej nie uciągnę jak.marne 10-20. mam łzy w oczach.
Piję dużo, grzeje piersi pod prysznicem, przystawiam małą chociaż się złości, wiszą mi już tak okropnie i nawet się nie przydają :( przechodzę dramat z tym. Po co mi całe życie takie wielkie cycki jak do niczego mi z nimi.

Dzisiaj moja mała przespała od 21-7 z jedna przerwa na jedzenie o 2, zjadła i od razu w sen. Odespala szpital ale za to od 7 rano nie spała do 13[emoji33] przysypiała i sie wybudzala, marudziła, płakała, dojadała chyba z 10 razy, No masakra. Kupiłam ten zioła o których tutaj pisalyscie.
@Ewka34 mam to zaparzyć, wystudzić, wlać do wody do wanienki i tyle?[emoji3]

Pytanko mam.. czy jak plesniawki sie leczą ,to odchodza od blony sluzowej w calosci i mala moze je wypluc? Czy wchlaniaja sie jak pryszcze np.

Dzisiaj moja mała przespała od 21-7 z jedna przerwa na jedzenie o 2, zjadła i od razu w sen. Odespala szpital ale za to od 7 rano nie spała do 13[emoji33] przysypiała i sie wybudzala, marudziła, płakała, dojadała chyba z 10 razy, No masakra. Kupiłam ten zioła o których tutaj pisalyscie.
@Ewka34 mam to zaparzyć, wystudzić, wlać do wody do wanienki i tyle?[emoji3]
Tak, przecedzic i wlac do wanienki ;) tylko poczekaj az ostygnie albo wlej troche zimnej wody ;) nie myjesz zadnymi zelami tylko obmywasz malą i glowke tez.. i wycierasz ja ;) zostaw na chwile i zobaczysz czy taki jakby kurz ci sie zebral pod woda albo czy jest czysto ;)

Zdradzie mi dziewczyny jak ściągacie mleko około 60ml to ile wam to zajmuje czasowo?
Nie sugeruj się nami. Bo to zależy w jakim odstępie po karmieniu się ściąga, jak duże jest dziecko. Te co mają starsze dzieci szybciej ściągną. Te co dokarmiają mm nie mają tyle mleczka i też pewnie dużej im schodzi.
Ale jeśli Ci to pomoże to ja ściągałam do tej pory 4 razy. Zawsze tylko z jednej piersi nie dłużej niż 10 min. Pierwszy raz było 50 ml a ostatni prawie 100. Tak godz po karmieniu. Ja karmię od początku tylko piersią.

reklama
Czyli ty coś jak ja, długo i mało :( jestem zalamana. Jednego cycka nie mogę chyba karmić bo był wchłonięty i teraz cypelek się odrywa od otoczki i krwawi, nie chcę jakiegoś nowotworu dostac. Z drugiej bardziej aktywnej jak umeczę 60 to trwa to godzinę :( i później w ciągu dnia już więcej nie uciągnę jak.marne 10-20. mam łzy w oczach.
Piję dużo, grzeje piersi pod prysznicem, przystawiam małą chociaż się złości, wiszą mi już tak okropnie i nawet się nie przydają :( przechodzę dramat z tym. Po co mi całe życie takie wielkie cycki jak do niczego mi z nimi.
3dni temu w godzine sciagnelam 40ml wiec jest duzy postep. Ja probowalam roznych sposobow i dopiero sciaganie 1-2 razy dziennie po karmieniu przyniosło rezultat. A laktator masz manualny czy elektryczny? Ja do manualnego stracilam cierpliwosc i kupilam elektryczny

Do góry