reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mi dziś udało się o 6 rano ściągnąć jakoś w 7-10 min elektrycznym te 60 ml a później od 9 znowu ściągnęłam tez 60 ml żeby mieć tak 120 ml mojego na wycieczkę i wzięłam i tak 180 ml tak żeby więcej było tez sztucznego tzn wodę przegotowana i ciepła w termoopakowaniu mam i jak mi się moje skończy, a zostało już 40 ml od momentu wyjechania od 11 z domu to wtedy wsypie łyżki z proszkiem do wody i załatwione :) bo tak pewnei o 19-20 będziemy z powrotem w domku.
Powiedz mi, skoro 2-3karmienia dasz małej z butelki to co z twoimi piersiami? W sensie przez tyle godzin nie nabrzmiewaja bardzo, nie kapie mleko? Mi max po 4 godzinach od karmienia cycki chcą eksplodowac:)

Wczoraj 70ml sciagnelam w pol h tak mi sie laktacja rozkrecila :D

Czyli ty coś jak ja, długo i mało :( jestem zalamana. Jednego cycka nie mogę chyba karmić bo był wchłonięty i teraz cypelek się odrywa od otoczki i krwawi, nie chcę jakiegoś nowotworu dostac. Z drugiej bardziej aktywnej jak umeczę 60 to trwa to godzinę :( i później w ciągu dnia już więcej nie uciągnę jak.marne 10-20. mam łzy w oczach.
Piję dużo, grzeje piersi pod prysznicem, przystawiam małą chociaż się złości, wiszą mi już tak okropnie i nawet się nie przydają :( przechodzę dramat z tym. Po co mi całe życie takie wielkie cycki jak do niczego mi z nimi.

Dzisiaj moja mała przespała od 21-7 z jedna przerwa na jedzenie o 2, zjadła i od razu w sen. Odespala szpital ale za to od 7 rano nie spała do 13[emoji33] przysypiała i sie wybudzala, marudziła, płakała, dojadała chyba z 10 razy, No masakra. Kupiłam ten zioła o których tutaj pisalyscie.
@Ewka34 mam to zaparzyć, wystudzić, wlać do wody do wanienki i tyle?[emoji3]

Pytanko mam.. czy jak plesniawki sie leczą ,to odchodza od blony sluzowej w calosci i mala moze je wypluc? Czy wchlaniaja sie jak pryszcze np.

Dzisiaj moja mała przespała od 21-7 z jedna przerwa na jedzenie o 2, zjadła i od razu w sen. Odespala szpital ale za to od 7 rano nie spała do 13[emoji33] przysypiała i sie wybudzala, marudziła, płakała, dojadała chyba z 10 razy, No masakra. Kupiłam ten zioła o których tutaj pisalyscie.
@Ewka34 mam to zaparzyć, wystudzić, wlać do wody do wanienki i tyle?[emoji3]
Tak, przecedzic i wlac do wanienki ;) tylko poczekaj az ostygnie albo wlej troche zimnej wody ;) nie myjesz zadnymi zelami tylko obmywasz malą i glowke tez.. i wycierasz ja ;) zostaw na chwile i zobaczysz czy taki jakby kurz ci sie zebral pod woda albo czy jest czysto ;)

Zdradzie mi dziewczyny jak ściągacie mleko około 60ml to ile wam to zajmuje czasowo?
Nie sugeruj się nami. Bo to zależy w jakim odstępie po karmieniu się ściąga, jak duże jest dziecko. Te co mają starsze dzieci szybciej ściągną. Te co dokarmiają mm nie mają tyle mleczka i też pewnie dużej im schodzi.
Ale jeśli Ci to pomoże to ja ściągałam do tej pory 4 razy. Zawsze tylko z jednej piersi nie dłużej niż 10 min. Pierwszy raz było 50 ml a ostatni prawie 100. Tak godz po karmieniu. Ja karmię od początku tylko piersią.

reklama
Czyli ty coś jak ja, długo i mało :( jestem zalamana. Jednego cycka nie mogę chyba karmić bo był wchłonięty i teraz cypelek się odrywa od otoczki i krwawi, nie chcę jakiegoś nowotworu dostac. Z drugiej bardziej aktywnej jak umeczę 60 to trwa to godzinę :( i później w ciągu dnia już więcej nie uciągnę jak.marne 10-20. mam łzy w oczach.
Piję dużo, grzeje piersi pod prysznicem, przystawiam małą chociaż się złości, wiszą mi już tak okropnie i nawet się nie przydają :( przechodzę dramat z tym. Po co mi całe życie takie wielkie cycki jak do niczego mi z nimi.
3dni temu w godzine sciagnelam 40ml wiec jest duzy postep. Ja probowalam roznych sposobow i dopiero sciaganie 1-2 razy dziennie po karmieniu przyniosło rezultat. A laktator masz manualny czy elektryczny? Ja do manualnego stracilam cierpliwosc i kupilam elektryczny

Do góry