reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Czytaj składy produktów. Nawet nie wiesz ile mleka, serwatki i laktozy jest w produktach przetworzonych i półprzetworzonych.
Co z tego że nie będziesz jadła lekka i jego przetworów. Jak zjesz wędlin w której jest mleko i nadal dziecko ma kontakt z alergenem. Tobie się wydaje że trzymasz dietę a nieświadomie dalej ten alergen jesz. Zauważyłam że wielu pediatrow mówi 'dieta bezmleczna' ale nie informują na jakie produkty trzeba uważać.
No nie informują ;) ale to też nie jest tak, że np jeśli bym zjadła coś gdzie są ukryte śladowe ilości mleka, to np wysypka nie zniknie co prawda, ale będzie się i tak zmniejszać?

Ciemnica toralna :D lsmpka na podlodze dsje poswiate tylko taka zebym sie nie zsbils przy wstawaniu z lozka. Mala w wozku obok mnie Spi , widze buzie bez problemu. Mleko jak sypalam zeby widziec miarke dokladnke podswiecilam telefonem :) ale co najlepsze. Mala od 1 do teraz spala i mam nadzieje , ze nie zapesze jak wychwale, ze zjadla i usypia :) moze noc bedzie z przerwami czestszymi , ale nie zakonczy sie o godzinie 2 :)
A czemu w ogóle Mała śpi w wózku? [emoji16] Nie lubi łóżeczka swojego?

Hej dziewczyny :)
Dawno się nie odzywalam ale wkoncu Was nadrobilam :) U Nas dzień na pelnych obrotach :) przedszkole, noworodek do tego dom do ogarnięcia i dzień za dniem leci :)

U Nas wszystko ok Jagódka śpi pięknie ( odpukac ). Zasypia koło 21 i wstaje koło 4 rano a później koło 7 :) Oby jej tak zostało:)
Karmisz ją piersią czy mm, że tyle godzin potrafi przespać ciągiem? :o

No nie informują ;) ale to też nie jest tak, że np jeśli bym zjadła coś gdzie są ukryte śladowe ilości mleka, to np wysypka nie zniknie co prawda, ale będzie się i tak zmniejszać?
Zależy od nasilenia alergii. Ja leży Aleksie nie mogłam nawet ciastka z mlekiem jeść. Więc z Mają nie kombinowałam. I całkowicie pozbylam się z diety alergenu. Żeby mieć pewność że to na pewno przez to te objawy.

U nas to raczej nie skaza. Znajoma której syn od urodzenia ma skazę widziała te krostki u małego i mówi , że u jej syna to inaczej one wyglądały i w innych miejscach były. Poczekam do szczepienia aż pediatra go zobaczy i myślę że wrócę do mleka bo to chyba nie to
A w jakich miejsach macie i jam wyglądają? U nas szorstkie policzka i plamki na szyi, karku i za uszami.

A wyeliminowałaś ze swojej diety wszystko co ma chociażby malutką zawartość mleka? Typu szynki, słodycze, chleb itp? Ja dopiero czytam o tym i myślę co mogę jeść.

Jak tak czytam ile z was nie może jeść nabialu, że dzieci mają wysypkę, kołki itp to wam współczuję. Ja jem wszystko i małej nic nie jest na szczęście.
U nas dziś zaczęła 9ta doba w szpitalu. Przenoszą nas na salę 1osobową:) i tak byłyśmy same na 2osobowej ale zawsze mogli kogoś dołożyć A tak nie.
Ja też jadłam wszystko i małemu nic nie było. Wysypało go dopiero gdzieś z tydzień temu jak miał skończone 5 tyg. Czego oczywiście Wam nie życzę ;)

reklama
Zależy od nasilenia alergii. Ja leży Aleksie nie mogłam nawet ciastka z mlekiem jeść. Więc z Mają nie kombinowałam. I całkowicie pozbylam się z diety alergenu. Żeby mieć pewność że to na pewno przez to te objawy.
Żeby mieć pewność że to to, to musisz całkowicie alergenu pozbyć się z diety do całkowitego ustąpienia objawów. Dopiero jak przejdzie wszystko to stopniowo wprowadza się śladowe ilość i patrzy czy w 2-3 dni nie pojawia się jakieś objawy. Jeśli nie to stopniowo wprowadza się alergen ale stopniowo bo może być jakoś'prog tolerancji'. A jak objawy wracają to mi pediatra kazała przy Aleksie co 3 miesiące robić 'ekspozycję' na białko i patrzeć czy nie wracają objawy.

Do góry