reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Czytaj składy produktów. Nawet nie wiesz ile mleka, serwatki i laktozy jest w produktach przetworzonych i półprzetworzonych.
Co z tego że nie będziesz jadła lekka i jego przetworów. Jak zjesz wędlin w której jest mleko i nadal dziecko ma kontakt z alergenem. Tobie się wydaje że trzymasz dietę a nieświadomie dalej ten alergen jesz. Zauważyłam że wielu pediatrow mówi 'dieta bezmleczna' ale nie informują na jakie produkty trzeba uważać.
No nie informują ;) ale to też nie jest tak, że np jeśli bym zjadła coś gdzie są ukryte śladowe ilości mleka, to np wysypka nie zniknie co prawda, ale będzie się i tak zmniejszać?

Ciemnica toralna :D lsmpka na podlodze dsje poswiate tylko taka zebym sie nie zsbils przy wstawaniu z lozka. Mala w wozku obok mnie Spi , widze buzie bez problemu. Mleko jak sypalam zeby widziec miarke dokladnke podswiecilam telefonem :) ale co najlepsze. Mala od 1 do teraz spala i mam nadzieje , ze nie zapesze jak wychwale, ze zjadla i usypia :) moze noc bedzie z przerwami czestszymi , ale nie zakonczy sie o godzinie 2 :)
A czemu w ogóle Mała śpi w wózku? [emoji16] Nie lubi łóżeczka swojego?

Hej dziewczyny :)
Dawno się nie odzywalam ale wkoncu Was nadrobilam :) U Nas dzień na pelnych obrotach :) przedszkole, noworodek do tego dom do ogarnięcia i dzień za dniem leci :)

U Nas wszystko ok Jagódka śpi pięknie ( odpukac ). Zasypia koło 21 i wstaje koło 4 rano a później koło 7 :) Oby jej tak zostało:)
Karmisz ją piersią czy mm, że tyle godzin potrafi przespać ciągiem? :o

No nie informują ;) ale to też nie jest tak, że np jeśli bym zjadła coś gdzie są ukryte śladowe ilości mleka, to np wysypka nie zniknie co prawda, ale będzie się i tak zmniejszać?
Zależy od nasilenia alergii. Ja leży Aleksie nie mogłam nawet ciastka z mlekiem jeść. Więc z Mają nie kombinowałam. I całkowicie pozbylam się z diety alergenu. Żeby mieć pewność że to na pewno przez to te objawy.

U nas to raczej nie skaza. Znajoma której syn od urodzenia ma skazę widziała te krostki u małego i mówi , że u jej syna to inaczej one wyglądały i w innych miejscach były. Poczekam do szczepienia aż pediatra go zobaczy i myślę że wrócę do mleka bo to chyba nie to
A w jakich miejsach macie i jam wyglądają? U nas szorstkie policzka i plamki na szyi, karku i za uszami.

A wyeliminowałaś ze swojej diety wszystko co ma chociażby malutką zawartość mleka? Typu szynki, słodycze, chleb itp? Ja dopiero czytam o tym i myślę co mogę jeść.

Jak tak czytam ile z was nie może jeść nabialu, że dzieci mają wysypkę, kołki itp to wam współczuję. Ja jem wszystko i małej nic nie jest na szczęście.
U nas dziś zaczęła 9ta doba w szpitalu. Przenoszą nas na salę 1osobową:) i tak byłyśmy same na 2osobowej ale zawsze mogli kogoś dołożyć A tak nie.
Ja też jadłam wszystko i małemu nic nie było. Wysypało go dopiero gdzieś z tydzień temu jak miał skończone 5 tyg. Czego oczywiście Wam nie życzę ;)

reklama
Zależy od nasilenia alergii. Ja leży Aleksie nie mogłam nawet ciastka z mlekiem jeść. Więc z Mają nie kombinowałam. I całkowicie pozbylam się z diety alergenu. Żeby mieć pewność że to na pewno przez to te objawy.
Żeby mieć pewność że to to, to musisz całkowicie alergenu pozbyć się z diety do całkowitego ustąpienia objawów. Dopiero jak przejdzie wszystko to stopniowo wprowadza się śladowe ilość i patrzy czy w 2-3 dni nie pojawia się jakieś objawy. Jeśli nie to stopniowo wprowadza się alergen ale stopniowo bo może być jakoś'prog tolerancji'. A jak objawy wracają to mi pediatra kazała przy Aleksie co 3 miesiące robić 'ekspozycję' na białko i patrzeć czy nie wracają objawy.

Do góry