reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My dzisiaj byliśmy u pediatry w sprawie wysypki u Filipa i porozmawiać o szczepionkach. W kwestii wysypki będę stosować teraz dietę bezmleczną i zobaczymy czy będzie poprawa. Ewentualnie podejrzewam, że winne jest lub przynajmniej zaostrzyło objawy wysypki na karku, prześcieradło frotte. Już mały ma zmienione z powrotem na normalne.

Dzięki wizycie dowiedzieliśmy się przynajmniej ile Filip waży [emoji16] Uwaga! 5500g [emoji16] Mam takiego wielkiego kloca, że zaczyna mi być ciężko go nosić [emoji23]

Dzisiaj wzięłam inna lampkę mała, postawiłam za łóżkiem na podłodze i jest jeszcze ciemniej a wybudziła się od 20 do 1 dwa razy , a ostatnie noce spała od 20 , ok.5 godzin. I dopiero od 2 koniec spania. Widocznie różnie noce z niemowlakiem i tyle
Klaudia ja jestem przyzwyczajona, że mój w nocy co 2-2.5h. Chciałabym żeby spał 5h[emoji85]choćby 4h[emoji4] Myślę, że to jest zbyt małe dziecko, żeby chcieć je tak "ustawiać" do snu[emoji16] Kiedyś może Alicji się to wszystko unormuje. Pozostaje ci czekać[emoji16]

My dzisiaj byliśmy u pediatry w sprawie wysypki u Filipa i porozmawiać o szczepionkach. W kwestii wysypki będę stosować teraz dietę bezmleczną i zobaczymy czy będzie poprawa. Ewentualnie podejrzewam, że winne jest lub przynajmniej zaostrzyło objawy wysypki na karku, prześcieradło frotte. Już mały ma zmienione z powrotem na normalne.

Dzięki wizycie dowiedzieliśmy się przynajmniej ile Filip waży [emoji16] Uwaga! 5500g [emoji16] Mam takiego wielkiego kloca, że zaczyna mi być ciężko go nosić [emoji23]
Czytaj składy produktów. Nawet nie wiesz ile mleka, serwatki i laktozy jest w produktach przetworzonych i półprzetworzonych.
Co z tego że nie będziesz jadła lekka i jego przetworów. Jak zjesz wędlin w której jest mleko i nadal dziecko ma kontakt z alergenem. Tobie się wydaje że trzymasz dietę a nieświadomie dalej ten alergen jesz. Zauważyłam że wielu pediatrow mówi 'dieta bezmleczna' ale nie informują na jakie produkty trzeba uważać.

Ciemnica toralna :D lsmpka na podlodze dsje poswiate tylko taka zebym sie nie zsbils przy wstawaniu z lozka. Mala w wozku obok mnie Spi , widze buzie bez problemu. Mleko jak sypalam zeby widziec miarke dokladnke podswiecilam telefonem :) ale co najlepsze. Mala od 1 do teraz spala i mam nadzieje , ze nie zapesze jak wychwale, ze zjadla i usypia :) moze noc bedzie z przerwami czestszymi , ale nie zakonczy sie o godzinie 2 :)

Załączniki

• 1536888929398592597388.jpg
    1536888929398592597388.jpg
    944,8 KB · Wyświetleń: 96
Ja dzisiaj byłam u lekarza w sprawie wsypki i również mam przejść na dietę bezmleczną, bo być może to uczulenie na białko :(
Cześć dołączam do grona bezmlecznych mam :(
Kinga ma ewidentnie szorstka wysypke na policzkach i sluzowata kupke. A objawy te już są mi znane bo przechodzilam przez to i z Adrianem i z Lenka.
Kinga obecnie na antybiotyku bo Lenka zarazila ja katarem a potem infekcja poszła na całego .
Od pediatry dostałam receptę na puszkę Babilonu pepti w razie "w" zawsze to 16 zl a nie 32.
Co do badań przesiewowych dostałam po raz trzeci bibulke na krew z pietki z info ze parametry nieznacznie podwyższone - bez żadnej informacji w jakim kierunku ją badają - teraz znowu czekam na wynik.
Chyba niedługo oszaleje :(

reklama
Cześć dołączam do grona bezmlecznych mam :(
Kinga ma ewidentnie szorstka wysypke na policzkach i sluzowata kupke. A objawy te już są mi znane bo przechodzilam przez to i z Adrianem i z Lenka.
Kinga obecnie na antybiotyku bo Lenka zarazila ja katarem a potem infekcja poszła na całego .
Od pediatry dostałam receptę na puszkę Babilonu pepti w razie "w" zawsze to 16 zl a nie 32.
Co do badań przesiewowych dostałam po raz trzeci bibulke na krew z pietki z info ze parametry nieznacznie podwyższone - bez żadnej informacji w jakim kierunku ją badają - teraz znowu czekam na wynik.
Chyba niedługo oszaleje :(
Cały czas się zastanawialam co u Was i jak wyniki wyszly. Możesz się z nimi telefonicznie skontaktować, żeby się czegoś więcej dowiedzieć?
Cały czas trzymam kciuki za dobre wieści ✊ i życzę dużo siły! I oczywiście zdrowia! Mój Leo też z katarkiem, ale mąż chory, Marta też chodziła z jakimś kilkudniowym katarem...

Do góry