reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kupiłam dziś dziewczyny w rossmanie te mleko z babydream 1, pojemność 0,5 kg za 18 zł :) zobaczymy jak działa. Ja oczywiście max 2 razy dziennie daje mm, bo nieraz nie starczy czasu żeby ściągnąć na zaś albo na spacerek. Ale najważniejsze, że najedzona [emoji173]️

No i poszłam wydrukować 3 komplety zdjęć z tej sesji noworodkowej tzn 1 dla nas do albumu, 1 dla rodziców Bartka na jutro akurat jedziemy na 18 na imieniny ich ;) to dostaną to z kartką imieninowa + martini i bombonierka i 1 komplet zdjęć dla mojej mamy :)

I od razu powybieralam najlepsze hity zdjęć małej co się nazbierało przez te prawie 6 tyg i wyszło łącznie 48 zdj także 24 szt to ta sesja noworodkowa dla wszystkich i 24 szt tych pozostałych do naszego albumu z jej zdjęciami.

I Wyszło niby 48 zł, a z aplikacja miałam prawie -10 zł :) także ekstra.

Kupiłam od razu chusteczki do pupy z babydream 4 paczki x 80 szt i ta maść dezaftan na te plesniawki i już posmarowalam jej język i wnętrze całe buziorka.

Także miałam dla siebie godzinkę „relasku” a tatuś zajmował się malutka i mówi ze jak leżała w łóżeczku to patrzyła na karuzelkę i coś tam się uśmiechała do niej i rączkami próbowała misie te co się kręcą bić hahha.

Po karmieniu posmarowalam jej patyczkiem ,octeniseptem i dezaftanem.. ale maz ma mi kupic to w aptece.. zobaczymy..
Screenshot_20180913-181527.png

Załączniki

• Screenshot_20180913-181527.png
    Screenshot_20180913-181527.png
    290,6 KB · Wyświetleń: 312
Kupiłam dziś dziewczyny w rossmanie te mleko z babydream 1, pojemność 0,5 kg za 18 zł :) zobaczymy jak działa. Ja oczywiście max 2 razy dziennie daje mm, bo nieraz nie starczy czasu żeby ściągnąć na zaś albo na spacerek. Ale najważniejsze, że najedzona [emoji173]️

No i poszłam wydrukować 3 komplety zdjęć z tej sesji noworodkowej tzn 1 dla nas do albumu, 1 dla rodziców Bartka na jutro akurat jedziemy na 18 na imieniny ich ;) to dostaną to z kartką imieninowa + martini i bombonierka i 1 komplet zdjęć dla mojej mamy :)

I od razu powybieralam najlepsze hity zdjęć małej co się nazbierało przez te prawie 6 tyg i wyszło łącznie 48 zdj także 24 szt to ta sesja noworodkowa dla wszystkich i 24 szt tych pozostałych do naszego albumu z jej zdjęciami.

I Wyszło niby 48 zł, a z aplikacja miałam prawie -10 zł :) także ekstra.

Kupiłam od razu chusteczki do pupy z babydream 4 paczki x 80 szt i ta maść dezaftan na te plesniawki i już posmarowalam jej język i wnętrze całe buziorka.

Także miałam dla siebie godzinkę „relasku” a tatuś zajmował się malutka i mówi ze jak leżała w łóżeczku to patrzyła na karuzelkę i coś tam się uśmiechała do niej i rączkami próbowała misie te co się kręcą bić hahha.
My tez walczymy z plesniawkami.. mam nadzieje ze po wyleczeniy tego dziadostwa ,zacznie mi pic ladnie z piersi ;) dzis dalam mm dwa razy tylko ;) ale i tak duzo nie wypila tylko 30 ml za drugim razem bo karmilam przed podaniem mm,piersia :) takze nie jest tragicznie ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja musze.. bo mala jest przykryta kocem, a ma tendecje do zakrywania sie po glowe.. :/ tyle ze u mnie ona spi w nocy,jak sie wierci biore ja do karmienia i spi dalej,nie przeszkadza jej to delikatne swiatelko ;)
Możesz kocyk podwijać jej delilatnie pod plecki, mój się tak nie odkopuje i nie zakrywa :)

My tez walczymy z plesniawkami.. mam nadzieje ze po wyleczeniy tego dziadostwa ,zacznie mi pic ladnie z piersi ;) dzis dalam mm dwa razy tylko ;) ale i tak duzo nie wypila tylko 30 ml za drugim razem bo karmilam przed podaniem mm,piersia :) takze nie jest tragicznie ;)

Ja pytałam pediatrę o język biały i sprawdziła powiedziała że to od mleka i że jakbym zauważyła gdzieś indziej niż na języku to wtedy pleśniawki. Nie mamy żadnych problemów z jedzeniem przez ten język.
A wy macie tylko na języku?

Ja pytałam pediatrę o język biały i sprawdziła powiedziała że to od mleka i że jakbym zauważyła gdzieś indziej niż na języku to wtedy pleśniawki. Nie mamy żadnych problemów z jedzeniem przez ten język.
A wy macie tylko na języku?
U nas też lekki nalot na języku. Raz mocniejszy, raz mniejszy ale to właśnie po mleku a nie pleśniawki :)

reklama
Do góry