reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzieki.. czyli jak sa baczki to dobrze, no ok.. zobaczymy :* od wczoraj walczymy z plesniawkami i widze ze juz nie marudzi przy cycku i dluzej ciagnie ;) moze uratuje moja laktacje ;) i nie bede musiala podawac mm :)
Będzie dobrze [emoji7] jeśli przybiera to ja bym wcale mm nie podawała bo to znaczy że Twoje mleczko jej starczy [emoji7] a wydaje Ci się że masz za mało tak jak mi się wydawało :)

reklama
Będzie dobrze [emoji7] jeśli przybiera to ja bym wcale mm nie podawała bo to znaczy że Twoje mleczko jej starczy [emoji7] a wydaje Ci się że masz za mało tak jak mi się wydawało :)
Tzn tak mi sie wydawalo, bo wrecz krzyczala pozniej o mleko.. ale teraz mysle ze to przez plesniawki, sutek jest inny niz silikon ze smoczka.. wiec ja to bolalo.. od wczoraj smaruje dezaftanem zelem i dzis ladnie pije z cyca ,bez jej nerwow juz ;) a mm jej dzis podalam rano tylko ale z innego powodu niz niedosyt,pilny wyjazd ,w drodze byla po cycu i spala ladnie,gdy sie obudzila wypila tylko 50ml tego mm ;) teraz dalam cyca i jest zadowolona ;) tylko caly czas probuje wycisnac kupe :/

@klaudiaa975 mnie tez sie wydaje ze mała może mylić dzień z nocą, ja cały dzień mam jasno, po kąpaniu zsuwam rolety żeby było ciemniej. Niekiedy poszaleje ale jak już usnie to pózniej spi z przerwami na jedzenie chyba ze ja cos wybudzi - kupa czy gazy. Wcześniej tez swiecilam koło lozeczka lampkę i sie wybudzala, teraz jedynie włączam w rogu pokoju żeby poświata była, czuje sie lepiej jak ja widzę, po prostu sie boje ze sie przewróci na twarz albo cos :)

U mnie tez cały dzień są rolety zasunięte i jest półmrok taki, tzn noe jest bardzo ciemno, ale tak żeby w ciągu dnia mogła sobie spac. Wiadomo każde dziecko inne, ale u nas jakoś nie ma problemu i ze spaniem w nocy i w dzień. Wiadomo ma swoje pory czuwania od 19-23 chociaż niezawsze, bo wczoraj po spacerze padła od 20-2 spała [emoji5][emoji173]️

Miałam ufocić więc ufociłam ale wizualnie to dwója na szynach jak to za moich czasów się mówiło:)

Załączniki

• 20180913_150455.jpg
    20180913_150455.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 117
Nie wiem jak dzieciaki ale sama używałam octaniseptu doustnie. I to będąc w ciąży. Oczywiście z polecenia lekarza.
Octenidol to praktycznie to samo co octenisept tylko właśnie typowo do płukania jamy ustnej.
Ogólnie jest : octenisept, Octenidol i octenilin. Ogólnie wsio to praktycznie to samo tylko octenisept na skórę, Octenidol jama ustna. Octenilin na otwarte rany.

reklama
Do góry