reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Sama tu ostatnio szukałam pomysłu na tort... :) piekę właściwie od kilku miesięcy i żadne wyczyny cukiernicze jeszcze nie dla mnie :) póki co mam pomysł. Pochwalę się po południu. Ale to nie będzie typowy tort z kremem tylko raczej coś w stylu ptasiego mleczka :)
Wrzucić przepis to ja zrobię tez:)

reklama
Sama tu ostatnio szukałam pomysłu na tort... :) piekę właściwie od kilku miesięcy i żadne wyczyny cukiernicze jeszcze nie dla mnie :) póki co mam pomysł. Pochwalę się po południu. Ale to nie będzie typowy tort z kremem tylko raczej coś w stylu ptasiego mleczka :)
Wrzucić przepis to ja zrobię tez:)

I widzisz buzie dokładnie itp ?
Może moje pytanie wyda sie głupie ale dlaczego chcesz widzieć wciąż jej buzie? Ja oczywiście wiem, że są dzieci które lubią spać przy świetle ale co ma to dać Tobie?
Ja mam lampkę nocną na komodzie ale zapalem tylko do nocnego przewijania, przy karmieniu nie zapalam jedynie jak podaję butle lub cyca to przyświecam telefonem żeby widzieć ustka jak zapodac:) Może moje poglądy są nietrafione, ale od początku przy wszystkich dzieciach noc traktowałam jak noc tj żadnego gadania, uśmiechania się, zabawiania i światła. Żadne z moich dzieci nie ulewało jakoś bardzo więc o zachłyśnięcie się nie obawiałam, zresztą przyznam że ja mam bardzo czuły sen i wystarczy że mały zaczyna się wiercić przed rozdarciem paszczki to ja już na równych nogach jedzenie szykuje. No i też wszystkie moje dzieci od początku spały w łóżeczku, nie chciałam by zasypiały na rękach i potem były przekładane w inne miejsce snu. Sama bym się dziwnie czuła zasypiajac w miejsu A a budząc się w miejscu B. Mały w łóżeczku przebywa tylko nocą, w dzień bujak, kanapa, moje ręce itd, chcę by od początku traktował łózeczko jako nocne miejsce na swój bezpieczny sen... Kłade go jak jeszcze nie śpi. Czasem pomarudzi to pośpiewam, pogłaszczę, potrzymam za łapkę ale gdy wiem że jest najedzony i ma sucho to staram się nie wyjmować z łóżeczka.

Ale w dzień usypia a przecież jest jasno .. kurcze. A tyle nocy się mecze bo od 2 nie śpi do rana. Od 2 nie spała dzisiaj do 6 , potem od 7 do teraz.. usypiam ja właśnie na balkonie
Spróbuj po karmieniu zgasić światło i żeby zasnęła po ciemku albo kup słabsze światło. Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedzieć czy pomoże czy nie.

Może moje pytanie wyda sie głupie ale dlaczego chcesz widzieć wciąż jej buzie? Ja oczywiście wiem, że są dzieci które lubią spać przy świetle ale co ma to dać Tobie?
Ja mam lampkę nocną na komodzie ale zapalem tylko do nocnego przewijania, przy karmieniu nie zapalam jedynie jak podaję butle lub cyca to przyświecam telefonem żeby widzieć ustka jak zapodac:) Może moje poglądy są nietrafione, ale od początku przy wszystkich dzieciach noc traktowałam jak noc tj żadnego gadania, uśmiechania się, zabawiania i światła. Żadne z moich dzieci nie ulewało jakoś bardzo więc o zachłyśnięcie się nie obawiałam, zresztą przyznam że ja mam bardzo czuły sen i wystarczy że mały zaczyna się wiercić przed rozdarciem paszczki to ja już na równych nogach jedzenie szykuje. No i też wszystkie moje dzieci od początku spały w łóżeczku, nie chciałam by zasypiały na rękach i potem były przekładane w inne miejsce snu. Sama bym się dziwnie czuła zasypiajac w miejsu A a budząc się w miejscu B. Mały w łóżeczku przebywa tylko nocą, w dzień bujak, kanapa, moje ręce itd, chcę by od początku traktował łózeczko jako nocne miejsce na swój bezpieczny sen... Kłade go jak jeszcze nie śpi. Czasem pomarudzi to pośpiewam, pogłaszczę, potrzymam za łapkę ale gdy wiem że jest najedzony i ma sucho to staram się nie wyjmować z łóżeczka.
Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałaś:) ja robię identycznie i moje dzieci od małego wiedziały, że noc jest do spania

15368319095171819274914.jpg
I raczej nie ma problemu w nocy ze spaniem? Wiesz chodzi o to że jak jest problem to trzeba się zastanowić, czy czasem to światło nie przeszkadza. Jedno dziecko i przy normalnym dużym świetle się uśpi a inne mała lampka będzie wybudzać.
Nie,nie ma problemu ;) to swiatlo jest delikatne ;) starsza ma w pokoju lampke podlaczona do kontaktu taka mala ;)

Załączniki

• 15368319095171819274914.jpg
    15368319095171819274914.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 304
reklama
A pneumokoki też? Bo są teraz obowiązkowe. Ale nie płaci się za tę szczepionkę? Bo ja dostałam receptę i mam na niej prevenar właśnie. To jak to w końcu jest? Darmowa czy trzeba kupić?
Płatna szczepionka na pneumokoki to prevenar, jest na 13 szczepów. Natomiast ta bezpłatna nazywa się Synflorix, ona jest na 10 szczepów. Ty dostałaś receptę na tą płatną.

Do góry