reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas właśnie była położna :) mała 550g przybrała w 2tyg :) czyli jakieś 39/40 g dziennie %) polozna mówi że pięknie :) tym bardziej że ona z niską masa urodzeniowa :) na pewno się najada z piersi :) to tylko moje wrażenie że nie :) po prostu najwidocznosciej potrzebuje bliskości :)
Przyniosła mi butelkę Kolzymu (dostaje dla pacjentek jako reklame) a mówi że skoro i tak my jesteśmy na kolzymie to nam się przyda :)

reklama
Dzien dobry,
U nas dzidzius wczoraj skonczyl 3 tygodnie :) Byliśmy na pierwszej wizycie u lekarza. Mała wróciła do wagi urodzeniowej i przekroczyła ja o 60g, wazy teraz 4660g. Mi się wydaje ze to nie za wiele, ale lekarka nic nie mowila. Przy wypisie ze szpitala ważyła 4140. Chociaż przez dwa i pół tygodnia to 520g, wiec chyba jednak nie jest złe [emoji14] urosła niby 1cm, bo miała 55 jak ja zmierzyli wczoraj, ale chyba jakos nie dokladnie, bo jak my ja mierzymy to ma 58 [emoji14] Zreszta widać po niej, ze dłuższa jest :D Miała zrobione usg bioderek i musi nosic teraz dwa pampersy i za 2 tygodnie do kontroli znow. Udało nam się tez wczoraj wyrobic paszport dla malutkiej i planujemy w najbliższym czasie jechac do Polski, może już nawet w ten weekend :) a to nasza mała podróżniczka :D
Zobacz załącznik 897459
Sliczna :) nie widac po niej tej wagi. Staś w piatek bedzie mial 3tygodnie

Dziewczyny dzisiaj sprawdziłam ceny szczepionek w dwóch aptekach. Za zestaw 6w1 plus pneumo plus rota w okolicach 700 zł. Przy czym za pneumo to ja nie powinnam płacić skoro jest obowiązkowa czyli na nfz. Kupa kasy wyszło. Mnie się kojarzyło jak 4 lata temu szczepiłam córkę to taki zestaw był sporo tańszy. Nie pamiętam dokładnie. Czy któraś szczepi też takim zestawem?
Ja ;) ale pneumokoki są na nfz. Mam recepte tylko na 6w1 i na rotawirusy. Cen jeszcze nie sprawdzałam.

Dziewczyny mam tsh 1.5 norma do 4.20. Myślicie że mogę sama odstawić tabl.?brałam euthyrox 25 od któregoś tyg ciąży bo miałam podwyższone. Zastanawiam się czy te krostki na buzi małego nie są po części spowodowane braniem przeze mnie tych tabl..
Ja idę do endokrynologa z wynikami i dopiero będę odstawiać. Od kiedy mały ma krostki? I jak wyglądają?

U nas dzisiaj kiepsko że spaniem. Od 7.30 nie spał do 11.30 usnął i obudził się o 12 i musiałam na syrenie ze sklepu bo głodny. Usnął teraz zobaczymy jak długo pospi.
Ale za to wczoraj usnął o 20 obudził się o 24 później o 4 i później o 7.30 także noc w porządku:))

reklama
Do góry