reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
452FFEB6-0979-4B07-BA30-9CC0A737EF63.jpeg U nas tez ciężko ze spaniem dlatego już się poddałam i żeby nie była marudna to po odbijaniu została już na mnie i niech sobie śpi:D

Załączniki

• 452FFEB6-0979-4B07-BA30-9CC0A737EF63.jpeg
    452FFEB6-0979-4B07-BA30-9CC0A737EF63.jpeg
    199,4 KB · Wyświetleń: 104
My zaswiecamy latarkę i dajemy tak żeby widzieć pieluchę. A tak to Młody śpi u siebie albo u nas i wcale a wcale nie chce go obserwowac:)
Ja musze.. bo mala jest przykryta kocem, a ma tendecje do zakrywania sie po glowe.. :/ tyle ze u mnie ona spi w nocy,jak sie wierci biore ja do karmienia i spi dalej,nie przeszkadza jej to delikatne swiatelko ;)

@klaudiaa975 mnie tez sie wydaje ze mała może mylić dzień z nocą, ja cały dzień mam jasno, po kąpaniu zsuwam rolety żeby było ciemniej. Niekiedy poszaleje ale jak już usnie to pózniej spi z przerwami na jedzenie chyba ze ja cos wybudzi - kupa czy gazy. Wcześniej tez swiecilam koło lozeczka lampkę i sie wybudzala, teraz jedynie włączam w rogu pokoju żeby poświata była, czuje sie lepiej jak ja widzę, po prostu sie boje ze sie przewróci na twarz albo cos :)

Płatna szczepionka na pneumokoki to prevenar, jest na 13 szczepów. Natomiast ta bezpłatna nazywa się Synflorix, ona jest na 10 szczepów. Ty dostałaś receptę na tą płatną.
Dziękuję. Fajnie że nikt w przychodni mnie nie poinformował o tym że mogę skorzystać z bezpłatnej tylko od razu wypisano receptę. Eh

Ja musze.. bo mala jest przykryta kocem, a ma tendecje do zakrywania sie po glowe.. :/ tyle ze u mnie ona spi w nocy,jak sie wierci biore ja do karmienia i spi dalej,nie przeszkadza jej to delikatne swiatelko ;)
Ja też muszę ją widziec mimo ,że jeden kwek i ja mam oczy otwarte. Ale Alicja nie usnie bez pieluszki wokół buzi , która podtrzymuje smoczek. , Jak smoczek wypadnie , pieluszkę zabieram ale często wtedy się budzi i muszę tak zostawić jej na noc , więc co jakiś czas zerkam w nocy czy ma buzie i nosek na wierzchu

reklama
@klaudiaa975 mnie tez sie wydaje ze mała może mylić dzień z nocą, ja cały dzień mam jasno, po kąpaniu zsuwam rolety żeby było ciemniej. Niekiedy poszaleje ale jak już usnie to pózniej spi z przerwami na jedzenie chyba ze ja cos wybudzi - kupa czy gazy. Wcześniej tez swiecilam koło lozeczka lampkę i sie wybudzala, teraz jedynie włączam w rogu pokoju żeby poświata była, czuje sie lepiej jak ja widzę, po prostu sie boje ze sie przewróci na twarz albo cos :)
To ja nie mam mega jasno w nocy ale lampa stojąca jednak włączona jest .. w dzień często też rolety mam zasuniete bo pokój od południa i słońce nagrzewa więc wolę jak jest chłodniej .. mała wybudza często brzuszek w nocy i w dzień. Ale po kąpieli śpi 4godziny. Zje i usypia odrazu na dwie godziny. Czyli ok 2 już wstaje i koniec spania. Czasem zrobi sobie drzemki po 15-30 minut ale co to za spanie jak kwiczy , kręci się itp.

Do góry