reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też muszę na weekend upiec tort u nas 7 rocznica ślubu 17 września :) masz jakieś fajny i dobry przepis ? Może bym coś wypróbowała.
My mieliśmy rocznicę 7 10 września spędziliśmy ja tak że mąż był na zebraniu w przedszkolu do późna a jak wrocik to Młody szalał i w końcu ja się z nim położyłam o 23 i tyle było świętowania.
Może za rok pójdzie nam lepiej :) zostawimy dzieci u babci i pójdziemy świętować:)

reklama
Ja też muszę na weekend upiec tort u nas 7 rocznica ślubu 17 września :) masz jakieś fajny i dobry przepis ? Może bym coś wypróbowała.
Sama tu ostatnio szukałam pomysłu na tort... :) piekę właściwie od kilku miesięcy i żadne wyczyny cukiernicze jeszcze nie dla mnie :) póki co mam pomysł. Pochwalę się po południu. Ale to nie będzie typowy tort z kremem tylko raczej coś w stylu ptasiego mleczka :)

Dzień dobry. Pogoda nam się skiepsciła...wczoraj 30 stopni a dziś 20. Za to nawet czuje się wyspana:) karmienia o północy, potem 3.30 i 7ma. Zaraz siebie ogarnę bo czas zacząć dzień. Dziś moje starsze dziecko ma 8 urodziny i aż sama nie mogę uwierzyć ile lat to już minęło...
Muszę za chwilę zacząć tort robić bo słyszałam jak moje dziecko mówilo wczoraj że "zna mamę i wie że nie jest taka żeby na jej urodziny torcika nie upiec " wierzy we mnie :) muszę dac z siebie wszystko:)
To musisz się postarac sto lat dla córeczki

Dzień dobry. Pogoda nam się skiepsciła...wczoraj 30 stopni a dziś 20. Za to nawet czuje się wyspana:) karmienia o północy, potem 3.30 i 7ma. Zaraz siebie ogarnę bo czas zacząć dzień. Dziś moje starsze dziecko ma 8 urodziny i aż sama nie mogę uwierzyć ile lat to już minęło...
Muszę za chwilę zacząć tort robić bo słyszałam jak moje dziecko mówilo wczoraj że "zna mamę i wie że nie jest taka żeby na jej urodziny torcika nie upiec " wierzy we mnie :) muszę dac z siebie wszystko:)
Ucałuj córkę !!:* 100latek dla niego :) i powodzenia z tortem :) pochwal się później jak wyszedł :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi lekarka powiedziała że od pneumokoków zaszczepić refundowanym. Ale czytam tu opinie że lepszy ten na receptę i jestem w kropce
Mi lekarka tłumaczyła tak. Refundowane zawierają bodajże 10szczepow bakteria najczęściej występujących. Odpłatne zawierają chyba 22 szczepy bakterii. Jeszcze dodała, że wszystkich szczepów pneumokokow jest ponad 100 A szczepionki uodparniaja tylko na te najczęściej występujące.

Mam rolety zasuniete cały czas , a o 2 w nocy nie jest jasno jeszcze. Lampka się świeci cała noc ale bez niej nie widziałabym małej w ogóle :/
Myślę , że od tej lampki może się wybudzać. Ja lampkę nocną włączam do zmiany pieluchy i jak karmię, pod koniec drugiej piersi gaszę i biorę małego do odbicia już po ciemku. Jak beknie to odkładam do łóżeczka i zasypia bez problemu. A Ty jak spisz z małą to tym bardziej światło niepotrzebne cały czas. Jak masz bardzo ciemno w pokoju to może lepiej zapalić lampkę ale w pokoju obok żeby lekka poświata była a mała nie widziałaby źródła światła.

Cały dzień stare mleko , s między czasie butelka nowego. Tak kilka dni. Później dwie butelki nowego np. rano i popołudniu. I tak coraz częściej
Tylko nie wprowadzaj na noc , bo jak nie spasuje to będziesz miała nockę z głowy. W dzień pobawisz, ponosisz a w nocy wypadałoby pospać :)
W nocy z cyca idzie ;) dzieki :*

Myślę , że od tej lampki może się wybudzać. Ja lampkę nocną włączam do zmiany pieluchy i jak karmię, pod koniec drugiej piersi gaszę i biorę małego do odbicia już po ciemku. Jak beknie to odkładam do łóżeczka i zasypia bez problemu. A Ty jak spisz z małą to tym bardziej światło niepotrzebne cały czas. Jak masz bardzo ciemno w pokoju to może lepiej zapalić lampkę ale w pokoju obok żeby lekka poświata była a mała nie widziałaby źródła światła.
Ja mam wlaczone lampki te pilki takie na baterie :D przez cala noc ;)

reklama
Ja mam wlaczone lampki te pilki takie na baterie :D przez cala noc ;)
I raczej nie ma problemu w nocy ze spaniem? Wiesz chodzi o to że jak jest problem to trzeba się zastanowić, czy czasem to światło nie przeszkadza. Jedno dziecko i przy normalnym dużym świetle się uśpi a inne mała lampka będzie wybudzać.

Do góry