reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też muszę na weekend upiec tort u nas 7 rocznica ślubu 17 września :) masz jakieś fajny i dobry przepis ? Może bym coś wypróbowała.
My mieliśmy rocznicę 7 10 września spędziliśmy ja tak że mąż był na zebraniu w przedszkolu do późna a jak wrocik to Młody szalał i w końcu ja się z nim położyłam o 23 i tyle było świętowania.
Może za rok pójdzie nam lepiej :) zostawimy dzieci u babci i pójdziemy świętować:)

reklama
Ja też muszę na weekend upiec tort u nas 7 rocznica ślubu 17 września :) masz jakieś fajny i dobry przepis ? Może bym coś wypróbowała.
Sama tu ostatnio szukałam pomysłu na tort... :) piekę właściwie od kilku miesięcy i żadne wyczyny cukiernicze jeszcze nie dla mnie :) póki co mam pomysł. Pochwalę się po południu. Ale to nie będzie typowy tort z kremem tylko raczej coś w stylu ptasiego mleczka :)

Dzień dobry. Pogoda nam się skiepsciła...wczoraj 30 stopni a dziś 20. Za to nawet czuje się wyspana:) karmienia o północy, potem 3.30 i 7ma. Zaraz siebie ogarnę bo czas zacząć dzień. Dziś moje starsze dziecko ma 8 urodziny i aż sama nie mogę uwierzyć ile lat to już minęło...
Muszę za chwilę zacząć tort robić bo słyszałam jak moje dziecko mówilo wczoraj że "zna mamę i wie że nie jest taka żeby na jej urodziny torcika nie upiec " wierzy we mnie :) muszę dac z siebie wszystko:)
To musisz się postarac sto lat dla córeczki

Dzień dobry. Pogoda nam się skiepsciła...wczoraj 30 stopni a dziś 20. Za to nawet czuje się wyspana:) karmienia o północy, potem 3.30 i 7ma. Zaraz siebie ogarnę bo czas zacząć dzień. Dziś moje starsze dziecko ma 8 urodziny i aż sama nie mogę uwierzyć ile lat to już minęło...
Muszę za chwilę zacząć tort robić bo słyszałam jak moje dziecko mówilo wczoraj że "zna mamę i wie że nie jest taka żeby na jej urodziny torcika nie upiec " wierzy we mnie :) muszę dac z siebie wszystko:)
Ucałuj córkę !!:* 100latek dla niego :) i powodzenia z tortem :) pochwal się później jak wyszedł :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi lekarka powiedziała że od pneumokoków zaszczepić refundowanym. Ale czytam tu opinie że lepszy ten na receptę i jestem w kropce
Mi lekarka tłumaczyła tak. Refundowane zawierają bodajże 10szczepow bakteria najczęściej występujących. Odpłatne zawierają chyba 22 szczepy bakterii. Jeszcze dodała, że wszystkich szczepów pneumokokow jest ponad 100 A szczepionki uodparniaja tylko na te najczęściej występujące.

Mam rolety zasuniete cały czas , a o 2 w nocy nie jest jasno jeszcze. Lampka się świeci cała noc ale bez niej nie widziałabym małej w ogóle :/
Myślę , że od tej lampki może się wybudzać. Ja lampkę nocną włączam do zmiany pieluchy i jak karmię, pod koniec drugiej piersi gaszę i biorę małego do odbicia już po ciemku. Jak beknie to odkładam do łóżeczka i zasypia bez problemu. A Ty jak spisz z małą to tym bardziej światło niepotrzebne cały czas. Jak masz bardzo ciemno w pokoju to może lepiej zapalić lampkę ale w pokoju obok żeby lekka poświata była a mała nie widziałaby źródła światła.

Cały dzień stare mleko , s między czasie butelka nowego. Tak kilka dni. Później dwie butelki nowego np. rano i popołudniu. I tak coraz częściej
Tylko nie wprowadzaj na noc , bo jak nie spasuje to będziesz miała nockę z głowy. W dzień pobawisz, ponosisz a w nocy wypadałoby pospać :)
W nocy z cyca idzie ;) dzieki :*

Myślę , że od tej lampki może się wybudzać. Ja lampkę nocną włączam do zmiany pieluchy i jak karmię, pod koniec drugiej piersi gaszę i biorę małego do odbicia już po ciemku. Jak beknie to odkładam do łóżeczka i zasypia bez problemu. A Ty jak spisz z małą to tym bardziej światło niepotrzebne cały czas. Jak masz bardzo ciemno w pokoju to może lepiej zapalić lampkę ale w pokoju obok żeby lekka poświata była a mała nie widziałaby źródła światła.
Ja mam wlaczone lampki te pilki takie na baterie :D przez cala noc ;)

reklama
Ja mam wlaczone lampki te pilki takie na baterie :D przez cala noc ;)
I raczej nie ma problemu w nocy ze spaniem? Wiesz chodzi o to że jak jest problem to trzeba się zastanowić, czy czasem to światło nie przeszkadza. Jedno dziecko i przy normalnym dużym świetle się uśpi a inne mała lampka będzie wybudzać.

Do góry