reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzien dobry,
U nas dzidzius wczoraj skonczyl 3 tygodnie :) Byliśmy na pierwszej wizycie u lekarza. Mała wróciła do wagi urodzeniowej i przekroczyła ja o 60g, wazy teraz 4660g. Mi się wydaje ze to nie za wiele, ale lekarka nic nie mowila. Przy wypisie ze szpitala ważyła 4140. Chociaż przez dwa i pół tygodnia to 520g, wiec chyba jednak nie jest złe :p urosła niby 1cm, bo miała 55 jak ja zmierzyli wczoraj, ale chyba jakos nie dokladnie, bo jak my ja mierzymy to ma 58 :p Zreszta widać po niej, ze dłuższa jest :D Miała zrobione usg bioderek i musi nosic teraz dwa pampersy i za 2 tygodnie do kontroli znow. Udało nam się tez wczoraj wyrobic paszport dla malutkiej i planujemy w najbliższym czasie jechac do Polski, może już nawet w ten weekend :) a to nasza mała podróżniczka :D
IMG_0780.JPG

Załączniki

• IMG_0780.JPG
    IMG_0780.JPG
    2,2 MB · Wyświetleń: 431
reklama
Dzien dobry,
U nas dzidzius wczoraj skonczyl 3 tygodnie :) Byliśmy na pierwszej wizycie u lekarza. Mała wróciła do wagi urodzeniowej i przekroczyła ja o 60g, wazy teraz 4660g. Mi się wydaje ze to nie za wiele, ale lekarka nic nie mowila. Przy wypisie ze szpitala ważyła 4140. Chociaż przez dwa i pół tygodnia to 520g, wiec chyba jednak nie jest złe :p urosła niby 1cm, bo miała 55 jak ja zmierzyli wczoraj, ale chyba jakos nie dokladnie, bo jak my ja mierzymy to ma 58 :p Zreszta widać po niej, ze dłuższa jest :D Miała zrobione usg bioderek i musi nosic teraz dwa pampersy i za 2 tygodnie do kontroli znow. Udało nam się tez wczoraj wyrobic paszport dla malutkiej i planujemy w najbliższym czasie jechac do Polski, może już nawet w ten weekend :) a to nasza mała podróżniczka :D
Zobacz załącznik 897459
Bardzo ładnie przybrała
Śliczna jest☺laleczka

My mieliśmy rocznicę 7 10 września spędziliśmy ja tak że mąż był na zebraniu w przedszkolu do późna a jak wrocik to Młody szalał i w końcu ja się z nim położyłam o 23 i tyle było świętowania.
Może za rok pójdzie nam lepiej :) zostawimy dzieci u babci i pójdziemy świętować:)
Myślę że my też przy dwójce dzieci nie zaszalejemy;)

A pneumokoki też? Bo są teraz obowiązkowe. Ale nie płaci się za tę szczepionkę? Bo ja dostałam receptę i mam na niej prevenar właśnie. To jak to w końcu jest? Darmowa czy trzeba kupić?
Jest darmowa[emoji4] i to jest ta szczepionka na najpopularniejsze szczepy [emoji4]
Dziewczyny mam tsh 1.5 norma do 4.20. Myślicie że mogę sama odstawić tabl.?brałam euthyrox 25 od któregoś tyg ciąży bo miałam podwyższone. Zastanawiam się czy te krostki na buzi małego nie są po części spowodowane braniem przeze mnie tych tabl..
Slonsultowałabym to z lekarze tzn. odstawienie[emoji4] Ja biorę eurhurox 125 i te leki nie mają wpływu na pokarm. Nie zaszkodzą dziecku[emoji16] Nie martw się [emoji4]

Myślę , że od tej lampki może się wybudzać. Ja lampkę nocną włączam do zmiany pieluchy i jak karmię, pod koniec drugiej piersi gaszę i biorę małego do odbicia już po ciemku. Jak beknie to odkładam do łóżeczka i zasypia bez problemu. A Ty jak spisz z małą to tym bardziej światło niepotrzebne cały czas. Jak masz bardzo ciemno w pokoju to może lepiej zapalić lampkę ale w pokoju obok żeby lekka poświata była a mała nie widziałaby źródła światła.
Śpi w wózku od 2 tygodni koło łóżka. Muszę coś wymyślić obok w pokojach śpi brat i mama , a na przedpokoju nie zaświece bo na wszystkie pokoje pójdzie .. kupię mała lampkę do gniazdka może

I raczej nie ma problemu w nocy ze spaniem? Wiesz chodzi o to że jak jest problem to trzeba się zastanowić, czy czasem to światło nie przeszkadza. Jedno dziecko i przy normalnym dużym świetle się uśpi a inne mała lampka będzie wybudzać.
Ale w dzień usypia a przecież jest jasno .. kurcze. A tyle nocy się mecze bo od 2 nie śpi do rana. Od 2 nie spała dzisiaj do 6 , potem od 7 do teraz.. usypiam ja właśnie na balkonie

Dzien dobry,
Zobacz załącznik 897459
Cukiereczek ❤️

reklama
Do góry