reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A jesli mialabym przejsc to powoli tak? W sensie ze jak np?

Cały dzień stare mleko , s między czasie butelka nowego. Tak kilka dni. Później dwie butelki nowego np. rano i popołudniu. I tak coraz częściej
Tylko nie wprowadzaj na noc , bo jak nie spasuje to będziesz miała nockę z głowy. W dzień pobawisz, ponosisz a w nocy wypadałoby pospać :)

Ja też tak mam. Ze co jakiś czas mam jakby mniej i podganiam laktstorem. Podejrzewam że Maja zbyt mało efektywnie ssie, bo mam duży strumień pokarmu i żeby się najeść to ona nie musi się napracować przy piersi.
Podobno mleka w piersiach nigdy nie jest ani za dużo ani za mało. Tylko nam się nieraz tak wydaje. Dziecko tym steruje. Oczywiście zdrowe dziecko przy zdrowej diecie mamy. Ja nawet teraz przy synu miałam chwilowy kryzys bo wydawało mi się, że może być za mało tego mleka bo mały jeden dzień spędził cały przy piersi , przez to wydawało mi się , że piersi puste bo na bieżąco były opróżniane. Przez to swoje durdanie dał sygnał cycom ile potrzebuje i na drugi dzień już jadł normalnie z większymi odstępami.

Wasze dzieci też chcą się bawić w nocy ? ;D dla mojej Alicji noc kończy się o 2 nad ranem codziennie. Każda próba uśpienia kończy się płaczem. Przy zmianie pieluszki czy karmieniu muszę uciekać wzrokiem bo się gsmoniek mały patrzy prosto w oczy, gada sobie i się śmieje. Tak zaczepia , że żal nie ucałować ❤️
15367992910231005103698.jpg

Załączniki

• 15367992910231005103698.jpg
    15367992910231005103698.jpg
    757,7 KB · Wyświetleń: 384
Podobno mleka w piersiach nigdy nie jest ani za dużo ani za mało. Tylko nam się nieraz tak wydaje. Dziecko tym steruje. Oczywiście zdrowe dziecko przy zdrowej diecie mamy. Ja nawet teraz przy synu miałam chwilowy kryzys bo wydawało mi się, że może być za mało tego mleka bo mały jeden dzień spędził cały przy piersi , przez to wydawało mi się , że piersi puste bo na bieżąco były opróżniane. Przez to swoje durdanie dał sygnał cycom ile potrzebuje i na drugi dzień już jadł normalnie z większymi odstępami.
Ja nawet teraz karmiłam butelka, siedziałam bez stanika , pierwsza noc spałam bez od porodu [emoji16] i niby już laktacja mi zanikła a tu czuje , że mi mokro , patrzę o kapie z piersi mleko bo widocznie dziecko było za blisko biustu przy jedzeniu ;)

U nas szok jakiś totalny. Byliśmy na spacerze od 17:30 do 19 i malutka się wymęczyła, bo pospala może z 20 min a reszta na raczkach i jesc jesc chciała. Później w domku pojadla z cyca, zasnęła pod nim i spała od 20 do 2 w nocy bez przerwy. Teraz się przebudziła na cyca i już tez śpi [emoji5]

reklama
Dziewczyny dzisiaj sprawdziłam ceny szczepionek w dwóch aptekach. Za zestaw 6w1 plus pneumo plus rota w okolicach 700 zł. Przy czym za pneumo to ja nie powinnam płacić skoro jest obowiązkowa czyli na nfz. Kupa kasy wyszło. Mnie się kojarzyło jak 4 lata temu szczepiłam córkę to taki zestaw był sporo tańszy. Nie pamiętam dokładnie. Czy któraś szczepi też takim zestawem?
Ja szczepie infanrix ipv+hib cena ok 130,zl i rotarix cena ponad 300 zł.

Do góry