reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No i mamy winowajce zapalenia opon mózgowych u Izy mianowicie bakteria e-coli. Mało tego dziś mi powiedzieli, że ona miała tez sepsę cos tam przebakiwali ale ja byłam w takim stresie ze nie wszystko do mnie docieralo. Pranie w szpitalu jak się urodziła ja zarazili ale nikt się do tego nie przyzna.
W następny czwartek Izunia ma rezonans głowy w znieczuleniu ogólnym.
Najważniejsze, że małą czuje się dobrze, ładnie je pierś co ok 2-2,5h w nocy co 3,5h także wysypisk się tu w szpitalu razem z nią.
Najważniejsze, żeby wyszła z tego cała i zdrowa jak najszybciej. Dobrze , że karmisz ją piersią i że apetyt jej wrócił. Wzmocni się i będzie silniejsza. Dzielna dziewczynka ☺ trzymamy dalej kciuki ☺

No wlasnie ja tez nie :( teraz mi tak przyszlo do glowy o tych plesniawkach :/ bo jesli pne tak przeszkadzaja to moze i przy karmieniu tez.. a ze sutki to nie silikon.. to kto wie.. :/

Moja tez ma ten taki biały nalot na języku i też czasami się denerwuje przy cycu i się zastanawiałam czy chodzi o ilość pokarmu czy o te pleśniawki czy może po prostu, że jej się nie chce chwytać i ssać, ale używam już od pewnego czasu tych nakładek na sutki i jest lepiej o wiele. Mała chwyta nakładkę, jest jej wygodniej i nie musi się aż tak męczyć i możliwe, że wtedy te plesniawki mniej jej dokuczają i nie swędzą, bolą tak jak ma ułatwienie w postaci tej nakładki. I tak nieraz zasypia przy jedzeniu także polecam :) a u nas jutro kupimy środek na te plesniawki i będziemy walczyć żeby pozbyć się tego dziadostwa [emoji21][emoji21] i żeby malutka się nie męczyła.

reklama
Do góry