reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@KatiNails nie odp mi na pytanie odnosnie bebilonu comfort czy lepszy jest od pronutry? Chodzi o wyproznianie.. i moze jakies czopki ziolowe aby zmiekczyc ta kupke jej? Bo ona probuje wycisnac i nie moze :/ a ostatnio jak tak robila to ta kupke miala taka sucha strasznie i lepka.. jakbys plasteline miala..

reklama
Ja też tak mam. Ze co jakiś czas mam jakby mniej i podganiam laktstorem. Podejrzewam że Maja zbyt mało efektywnie ssie, bo mam duży strumień pokarmu i żeby się najeść to ona nie musi się napracować przy piersi.
Kasiu, znasz jakiś dobry ujędrniający preparat na brzuch po ciąży? W tej ciąży nie miałam nowych rozstępów ale stare jakieś takie większe się wydają no i przez to że mnie ciachnęli od biodra do biodra brzuch nieładnie zwisa.

A ja ciągle mam wahania ilości pokarmu, jak już jest dobrze to znowu zaczyna być źle zupełnie nie wiem dlaczego. Dlatego sama już nie wiem czy to w głowie czy jednak są inne problemy. Przed ciążą miałam problem z poziomem prolaktyny i jeśli dalej coś jest na rzeczy to może być to.

Właśnie wyczytałam o systemie sns medeli i spodobało mi się to bo może uratować laktację. Aż się dziwię że o tym nie wiedziałam wcześniej i że w szpitalach tego nie proponują.
Co to za system?

@KatiNails nie odp mi na pytanie odnosnie bebilonu comfort czy lepszy jest od pronutry? Chodzi o wyproznianie.. i moze jakies czopki ziolowe aby zmiekczyc ta kupke jej? Bo ona probuje wycisnac i nie moze :/ a ostatnio jak tak robila to ta kupke miala taka sucha strasznie i lepka.. jakbys plasteline miala..
Pronutra to 'zwykle mm'. A comfort specjalistyczne. Tu jest opis bebilonu comfort
Screenshot_20180911-134740.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180911-134740.jpg
    Screenshot_20180911-134740.jpg
    74,9 KB · Wyświetleń: 297
Kasiu, znasz jakiś dobry ujędrniający preparat na brzuch po ciąży? W tej ciąży nie miałam nowych rozstępów ale stare jakieś takie większe się wydają no i przez to że mnie ciachnęli od biodra do biodra brzuch nieładnie zwisa.
To samo co w ciąży używałam :) Clarena Skin Streeth Protector. Od ciąży z Aleksem jestem mu wierna. Na brzuchu żadnych rozstępów :) na piersiach po pierwszej ciąży mam ale to one mi się zrobiły zanim odkryłam ten balsam :)

To samo co w ciąży używałam :) Clarena Skin Streeth Protector. Od ciąży z Aleksem jestem mu wierna. Na brzuchu żadnych rozstępów :) na piersiach po pierwszej ciąży mam ale to one mi się zrobiły zanim odkryłam ten balsam :)
Miałam to, kupiłam bo chwalilas. Użyłam 2 szt w ciąży, potem się skończyło. Muszę do tego wrócić. Dzięki za przypomnienie

reklama
Dziewczyny dzisiaj sprawdziłam ceny szczepionek w dwóch aptekach. Za zestaw 6w1 plus pneumo plus rota w okolicach 700 zł. Przy czym za pneumo to ja nie powinnam płacić skoro jest obowiązkowa czyli na nfz. Kupa kasy wyszło. Mnie się kojarzyło jak 4 lata temu szczepiłam córkę to taki zestaw był sporo tańszy. Nie pamiętam dokładnie. Czy któraś szczepi też takim zestawem?

Do góry