reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@KatiNails nie odp mi na pytanie odnosnie bebilonu comfort czy lepszy jest od pronutry? Chodzi o wyproznianie.. i moze jakies czopki ziolowe aby zmiekczyc ta kupke jej? Bo ona probuje wycisnac i nie moze :/ a ostatnio jak tak robila to ta kupke miala taka sucha strasznie i lepka.. jakbys plasteline miala..

reklama
Ja też tak mam. Ze co jakiś czas mam jakby mniej i podganiam laktstorem. Podejrzewam że Maja zbyt mało efektywnie ssie, bo mam duży strumień pokarmu i żeby się najeść to ona nie musi się napracować przy piersi.
Kasiu, znasz jakiś dobry ujędrniający preparat na brzuch po ciąży? W tej ciąży nie miałam nowych rozstępów ale stare jakieś takie większe się wydają no i przez to że mnie ciachnęli od biodra do biodra brzuch nieładnie zwisa.

A ja ciągle mam wahania ilości pokarmu, jak już jest dobrze to znowu zaczyna być źle zupełnie nie wiem dlaczego. Dlatego sama już nie wiem czy to w głowie czy jednak są inne problemy. Przed ciążą miałam problem z poziomem prolaktyny i jeśli dalej coś jest na rzeczy to może być to.

Właśnie wyczytałam o systemie sns medeli i spodobało mi się to bo może uratować laktację. Aż się dziwię że o tym nie wiedziałam wcześniej i że w szpitalach tego nie proponują.
Co to za system?

@KatiNails nie odp mi na pytanie odnosnie bebilonu comfort czy lepszy jest od pronutry? Chodzi o wyproznianie.. i moze jakies czopki ziolowe aby zmiekczyc ta kupke jej? Bo ona probuje wycisnac i nie moze :/ a ostatnio jak tak robila to ta kupke miala taka sucha strasznie i lepka.. jakbys plasteline miala..
Pronutra to 'zwykle mm'. A comfort specjalistyczne. Tu jest opis bebilonu comfort
Screenshot_20180911-134740.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180911-134740.jpg
    Screenshot_20180911-134740.jpg
    74,9 KB · Wyświetleń: 300
Kasiu, znasz jakiś dobry ujędrniający preparat na brzuch po ciąży? W tej ciąży nie miałam nowych rozstępów ale stare jakieś takie większe się wydają no i przez to że mnie ciachnęli od biodra do biodra brzuch nieładnie zwisa.
To samo co w ciąży używałam :) Clarena Skin Streeth Protector. Od ciąży z Aleksem jestem mu wierna. Na brzuchu żadnych rozstępów :) na piersiach po pierwszej ciąży mam ale to one mi się zrobiły zanim odkryłam ten balsam :)

To samo co w ciąży używałam :) Clarena Skin Streeth Protector. Od ciąży z Aleksem jestem mu wierna. Na brzuchu żadnych rozstępów :) na piersiach po pierwszej ciąży mam ale to one mi się zrobiły zanim odkryłam ten balsam :)
Miałam to, kupiłam bo chwalilas. Użyłam 2 szt w ciąży, potem się skończyło. Muszę do tego wrócić. Dzięki za przypomnienie

reklama
Dziewczyny dzisiaj sprawdziłam ceny szczepionek w dwóch aptekach. Za zestaw 6w1 plus pneumo plus rota w okolicach 700 zł. Przy czym za pneumo to ja nie powinnam płacić skoro jest obowiązkowa czyli na nfz. Kupa kasy wyszło. Mnie się kojarzyło jak 4 lata temu szczepiłam córkę to taki zestaw był sporo tańszy. Nie pamiętam dokładnie. Czy któraś szczepi też takim zestawem?

Do góry