reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Teoretycznie nie powinno być krwawien. Praktycznie zdarzają się krwawienia czy plamienia z tego co czytam na necie. Ale nieregularne. Znajoma napisała że miała je i po tygodniu miała jakieś krwawienie ale to było jednorazowo i potem już nic. Ale trzeba bardziej niż przy dwukladnikowych pilnować godzin. Bo mówi że raz się spóźniła i już owulacje miała. Dlatego mam budzik nastawiony na tabletki [emoji23][emoji23] żeby nie zapomnieć. Bo mi KATEGORYCZNIE nie można zajść przez rok w ciąże. Jak to mi lekarz powiedzial : MA Pani współżyc a nie zachodzić w ciąże.
Też tak słyszałam, że przy tych jednoskładnikowych bardzo trzeba przestrzegać godziny ;) też będę mieć budzik, bo ja znowu mam za dużo planów na przyszły rok żeby w ciążę zachodzić [emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
Majeczka dziś dla odmiany nie jest różowa [emoji23]
IMG_20180912_082054_471.jpg

Załączniki

• IMG_20180912_082054_471.jpg
    IMG_20180912_082054_471.jpg
    82,6 KB · Wyświetleń: 294
U nas jakoś leci, prawdopodobnie wyjdziemy w piątek. Małej sie zaczęły kołki i od 2 dni jest dramat wieczorem lub w nocy :/ jeszcze w domu gdybyśmy były ale tu to masakra :/ my tez właśnie mamy mieć 27.09 ale na pewno na miesiąc sobie odpuszcze.
U Was jak? Kiedy wyniki? Dużo ogólnie macie dzieci na oddziale? My 4 z nami, na szczęście każdy ma swój pokój [emoji7]
Dziś dużo dzieci przyszło w nocy. Wszystkie sale zajęte ale na razie jedna mama na jedną salę przypada. Pewnie będą łączyć zaraz bo sale 2os.

Moja mama została dziś z Izunią 5godzin w szpitalu A ja pojechałam do domu. Ściągnęła 2 porcje mleka po 80ml i prawie wszystko wypiła jak mnie nie było.
Ogarnęłam się, umyłam i wyprostowalam włosy, spakowałem się po swojemu bo wiecie jak to jest jak ktoś to robi. Dzieci się ucieszyła, że byłam choć chwilę. Nie wiem jak ja dam radę te 3tyg w szpitalu wytrzymać.

Karokao, co u was? Długo jeszcze będziecie w szpitalu. Też się zastanawiałam co że szczepienie po 3tygodniowej antybiotykoterapi. Mamy umówione szczepienie na 27.09 ale wtedy to my będziemy dopiero wychodzić że szpitala jak dobrze pójdzie. Muszę przełożyć nie wiem o ile.
Jesteście dzielne! Trzymam kciuki za Was cały czas :*

U nas jakoś leci, prawdopodobnie wyjdziemy w piątek. Małej sie zaczęły kołki i od 2 dni jest dramat wieczorem lub w nocy :/ jeszcze w domu gdybyśmy były ale tu to masakra :/ my tez właśnie mamy mieć 27.09 ale na pewno na miesiąc sobie odpuszcze.
U Was jak? Kiedy wyniki? Dużo ogólnie macie dzieci na oddziale? My 4 z nami, na szczęście każdy ma swój pokój [emoji7]
Dziś dużo dzieci przyszło w nocy. Wszystkie sale zajęte ale na razie jedna mama na jedną salę przypada. Pewnie będą łączyć zaraz bo sale 2os.

W niedzielę rano ostatnio goraczkowala, później już nie. Myślę, że dobrze, ładnie je, śpi, ma swoje pory czuwania jak w domu to było. Dziś wyniki tego płynu. Mają zdać odp co wywołało to zapalenie
Dziewczyny obyście szybko wyszły ze szpitali z waszymi bąblami!

A wczesniaki nie mają jej darmowej? Nie jestem pewna ale tsk mi się wydaje. Muszę sprawdzić. W książeczce mam kartkę od pediatry
My idziemy 25 na szczepienie na pneumokoki i jest za darmo . Mała jest urodzona w 38 tyg
Screenshot_20180912-093725.png

Załączniki

• Screenshot_20180912-093725.png
    Screenshot_20180912-093725.png
    110,1 KB · Wyświetleń: 317
reklama
My idziemy 25 na szczepienie na pneumokoki i jest za darmo . Mała jest urodzona w 38 tygZobacz załącznik 897083
Są dwa rodzaje szczepionek na pneumokoki. Darmowa i płatna. I ta co normalnie jest płatna dla dzieci urodzonych w terminie nie wiem czy nie jest darmowa dla wczesniaków. Bo może źle kojarzę ale my chyba będziemy szczepić Maje ta niby płatna ale ona wczesniak i ma za darmo. O to mi chodziło

Do góry