reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Bo pewnie wiele dzieci ma podobne zachowania[emoji5]
Mój mały też jak mi zrobił pobudkę o 4 to chwilkę zeszło zanim zasnął. Ale u mnie to tak wygląda , że jak on się już naje to po odbiciu odkładam go do łóżeczka i ewentualnie daję smoczek jak marudzi. I dzisiaj po jedzeniu się trochę wybudził. Oczy jak 5 zł i rozgląda się mimo że ciemno było. Ale chwilę postałam nad nim i głaskałam go po głowie. Jak się uspokoił to się kładłam a tu mu smoczek wypadł i marudzenie to podnosiłam się smoczek do dziuba, poglaskalam po głowie, pocmokałam w policzek. Ale może z 15 min to potrwało i zasnął. [emoji5]
Oj mojego ciezko uspic, kiedys bylo łatwiej. Wczoraj i dzisiaj ma jakies drzemki po 15-30min i pomiędzy karmienie i noszenie. Zawsze po odlozeniu oczy jak 5zl. Mowilam sobie, ze nie bede z nim spala ale dzisiaj w nocy nie dalo sie inaczej

My dziś obetniemy pierwszy raz pazurki ale to jak małego wykąpiemy :)
Do nas przychodziła położna która też przychodziła jak ja się urodziłam więc wiecie może ma podejście przed xx lat. Ale na szczęście zrobiła 3 wizyty w ciągu tygodnia i mamy spokój bo już nie przyjdzie. Kazała tylko zadzwonić jakbym ja chciała wizytę [emoji14]
Tylko po co ona przychodziła jak ani razu małego nie zważyła i ani razu się nie wpisała do książeczki zdrowia
Interesował ją tylko pępek i moje krocze...
Ja tez bym chciala jak najszybciej miec te wizyty z glowy. Do nas przychodzi koło 10 i zeby sie ogarnac budziki na 8

Dziewczyny wczoraj bylo 6 tyg po porodzie i pytanko mam.. mialam w szpitalu wczoraj robione na szybko badanie ginekologiczne.. na szybko tzn ze bez usg tylko normalne.. i dzis zauwazylam rozowa wydzieline to po badaniu czy okres? Bo wiem ze przy kp nie ma dlugo okresu przeciez ale nie wszyscy sa tacy sami, prawda? Tyle ze karmie i kp i mm :/
Ja na samym kp z córką nie miałam okresu 7 mcy. Myślę , że to po badaniu lekkie plamienie miałaś.

A są jeszcze te paczki po 144 szt Pampers ? Ja na allegro ostatnio kupiłam 220 szt Pampers i mam jeszcze 1 paczka dada , i jedna paczke z której korzystamy , wszystko rozmiar 2 , czy nie za duzo mam tych 2 ..:confused: chyba 2 są do 6 kg .. a mała ma 5.3 kg już , ale małe jeszcz nie są niby , mam nadzieje że zdazymy zużyć wszystko z tego rozmiaru :) jak to zużyje jeśli nie wyrośnie to już będę robić zapasy rozmiaru 3
Ja mam ok 300 pampersów rozm. 2 , myślałam , że w dwójkach dłużej dzieciaki "chodzą" , moja dopiero z tydzień je zakłada.
Nie mam pojęcia bo nie zwróciłam uwagi na inne, tylko na dade patrzyłam , widziałam , że inne też w promocji ale nie wiem dokładnie które :)

reklama
Do góry