reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój mały zaraz po urodzeniu subtelnie dawał znać że coś chce, mruczał, stękał i po jakimś dopiero czasie zaczynał płakać. Z czasem się to zmieniło i jak się budzi to pokręci się chwilę i od razu głośny krzyk. Biegiem trzeba zmieniać pieluchę i dawać cyca. Zbawienny jest smoczek chociaż w nerwach łatwo go gubi. Fajnie wtedy durda tego smoka jak jest głodny i zdenerwowany, warczy jak psiak i mruczy.☺ ale jak już dostanie pierś to tak się śmiesznie spina, kuli na początku i zaciska piąstki jakby sam złapał w rączki cycusia. Jak już chwilę poje to się rozluźnia i leży już na rękach normalnie. A na koniec jak puści cyca to aż mu głowa do tyłu opada i nic mu już do szczęścia nie brakuje ☺
Zdjęcie mu nawet zrobiłam jak odpłynął po jedzeniu
Zobacz załącznik 896457
Najedzone dziecko to szczęśliwe dziecko ❤️

reklama
My dziś obetniemy pierwszy raz pazurki ale to jak małego wykąpiemy :)
Do nas przychodziła położna która też przychodziła jak ja się urodziłam więc wiecie może ma podejście przed xx lat. Ale na szczęście zrobiła 3 wizyty w ciągu tygodnia i mamy spokój bo już nie przyjdzie. Kazała tylko zadzwonić jakbym ja chciała wizytę :p
Tylko po co ona przychodziła jak ani razu małego nie zważyła i ani razu się nie wpisała do książeczki zdrowia
Interesował ją tylko pępek i moje krocze...

Ja używam błękitnych ale raz kupiłam bo były z pudełkiem i okej są ;)
Bo to są chyba jakieś nowe bo nasączone wodą ,tamta reszta niebieskie zielone czy pomarańczowe były inne , te zielone z wodą są chyba jakos od niedawna przynajmniej wcześniej ja ich nie widziałam :)
1536589508471.jpg

Załączniki

• 1536589508471.jpg
    1536589508471.jpg
    259,3 KB · Wyświetleń: 339
Dziewczyny wczoraj bylo 6 tyg po porodzie i pytanko mam.. mialam w szpitalu wczoraj robione na szybko badanie ginekologiczne.. na szybko tzn ze bez usg tylko normalne.. i dzis zauwazylam rozowa wydzieline to po badaniu czy okres? Bo wiem ze przy kp nie ma dlugo okresu przeciez ale nie wszyscy sa tacy sami, prawda? Tyle ze karmie i kp i mm :/
Ja miałam plamienie 2 dni ostatnio po kochaniu się z mężem , a już mi nic nie leciało wtedy a byłam wtedy 6 tyg po porodzie . Możliwe że to po badaniu tak mialas za bardzo tam pogmerał .. :)

reklama
Tyyyy nie zauwazylam ze to z woda.. ja mam te drugie delikatne.. tych z woda nie widzialam jeszcze ;)
Ja dzisiaj właśnie zauważyłam że są te z wodą , jakiś czas temu były na stronie ale pod nimi napisane że dostępne wkrotce . A teraz już są . Moze będą lepsze jak ta reszta , mam chęć je kupić . 2 paczki za 10 zł a tamte water coś tyle chyba 1 paczka kosztuje :)

Do góry