reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja dziś pierwszy raz pojechałam sama po zakupy bez małej. Wracam po godzinie a tam tata z zapłakaną małą. Taka histeria jak nigdy, spocona, gorąca. Myślałam że.kolki ale okazało się że chyba tęskniła za mną. Wzięłam na ręce i momentalnie się wyciszyła. Mój chłopak wrócił do pracy kilka dni temu. Czy taki maluch tak szybko może się uzależnić od jednej osoby??? W końcu to tata, który bardzo czynnie bierze udział w dbaniu o dziecko.

reklama
A ja dziś pierwszy raz pojechałam sama po zakupy bez małej. Wracam po godzinie a tam tata z zapłakaną małą. Taka histeria jak nigdy, spocona, gorąca. Myślałam że.kolki ale okazało się że chyba tęskniła za mną. Wzięłam na ręce i momentalnie się wyciszyła. Mój chłopak wrócił do pracy kilka dni temu. Czy taki maluch tak szybko może się uzależnić od jednej osoby??? W końcu to tata, który bardzo czynnie bierze udział w dbaniu o dziecko.
Podejrzewam ze tak.. mama to mama ;) moja tez sie uspokaja jak ja ją biore ;) ale daje tez czas zeby usookoila sie u taty i siostry.. ;)

Podejrzewam ze tak.. mama to mama ;) moja tez sie uspokaja jak ja ją biore ;) ale daje tez czas zeby usookoila sie u taty i siostry.. ;)

U nas dotychczas się to nie zdarzało. Nawet ja się niepokoiłam że mój chłopak tak spokojnie do niej podchodzi a ja się denerwuję. Zawsze potrafił ją ulelać do snu itp. To co to będzie jak teściowa przyjedzie :D

Kobietki u mnie dramat.. wlosy mi sie zaczely szybciej przetluszczac i wypadaja.. cera tez juz sie robi z krostkami.. paznokcie miekkie.. ech.. to nie to co w ciazy.. chyba zaczne brac folik z powrotem.. no i mezul mi zamowil D3 i K2mk7 bo sie zaczyna sezon grypowy ,a ja nie chce byc chora :p

Dziewczyny coś nie mogę sobie poradzić z tym , że już nie karmię .. ciągle o tym myślę i mi przykro :// nie umiem sobie przetłumaczyć , że to przecież dziecko najważniejsze , żeby było najedzone i spokojne ..

Ale nie obwiniaj się, najważniejsze żeby dziecko było najedzone, a i Ty też jeśli będziesz dostarczała do organizmu dużo płynów, jadła tak żeby być najedzona i miała dobre nastawienie i była zrelaksowana to i pokarm może się zwiększy, nie martw się :) u mnie tez raz dzień, ze ściągnę laktatorem 60, a nieraz w 20 min uda się z 110 ml także zależy od dnia [emoji5] u Ciebie pewnie tez tak będzie, nie poddawaj się i też wiadomo nic na sile. Ja tez mojej nieraz daje mm, jak już pod koniec dnia grymasi i nie umie złapać sutka, ale nie możemy mieć wyrzutów, najważniejsze żeby dziecko było najedzone, bo jak pełny brzuszek to szczęśliwy [emoji16] i maluchy przybierają i to jest najlepszy wskaźnik też rozwoju i najadania się [emoji5]

Zamowilam laktator elektryczny, nie mialam juz cierpliwosci do recznego. Bede sciagac na spacery i wyjscia (maly jak sie obudzi gdzies poza domem to strasznie krzyczy) albo na pierwsze nocne karmienie, zeby tata mogl podac :) i wszyscy beda zadowoleni.

Ja też tak robię :) i od razu tez właśnie tatuś może na spacerach nakarmić albo nawet i w domu, a ja mam czas na prysznic czy po prostu chwile dla siebie i on ma okazje spędzić czas z córeczką i to jest piękne [emoji173]️❣️ a laktator elektryczny super sprawa, wygodnie i praktycznie i ten, który ja mam z canpola to taki mały poręczny, więc nawet na wyjazdy mozna brać [emoji16][emoji288][emoji586]

Pewnie malutka właśnie tęskniła za Tobą, wyczuwają cwaniaczki malutkie, że mama to mama i jeszcze niedawno w sumie w naszych brzuszkach mieszkały. Mój juz od 3 tygodni wrócił do pracy i też jak ma tylko wolne to pomaga przy małej i w domowych obowiązkach, jeździ po zakupy spożywcze, po asortyment dla małej czyli pampersy hah i to zawsze każe mu po 4-6 paczek jechać do lidla [emoji16]i u nas większość czasu mała ze mną i jednak ja najlepiej potrafie odczytać jej mimikę i już zaraz wiem, że narobione coś w pampersa albo głodna, taka nasza pewnie intuicja matczyna [emoji5]oj dzieci jak chcą czegoś bardzo to nieraz potrafią się rozpłakać na całego i nie wiaodmo wtedy czy coś boli czy czegoś bardzo chcą, bo domagają się mocno i głośno [emoji16] spokojnie, im będzie większa tym bardziej rozumna i będzie się zajmowała różnymi zabawkami, na macie, książeczki kontrastowe oglądała i wtedy z innymi tez chętnie zostanie

reklama
Ja też tak robię :) i od razu tez właśnie tatuś może na spacerach nakarmić albo nawet i w domu, a ja mam czas na prysznic czy po prostu chwile dla siebie i on ma okazje spędzić czas z córeczką i to jest piękne [emoji173]️[emoji873]️ a laktator elektryczny super sprawa, wygodnie i praktycznie i ten, który ja mam z canpola to taki mały poręczny, więc nawet na wyjazdy mozna brać [emoji16][emoji288][emoji586]
No wlasnie tez mi zalezy zeby miec chociaz troszeczkę czasu dla siebie. Ostatnio maly za krotko spi i z niczym nie moge sie ogarna, ani ze soba, ani z mieszkaniem [emoji14]

Do góry