reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja dziś pierwszy raz pojechałam sama po zakupy bez małej. Wracam po godzinie a tam tata z zapłakaną małą. Taka histeria jak nigdy, spocona, gorąca. Myślałam że.kolki ale okazało się że chyba tęskniła za mną. Wzięłam na ręce i momentalnie się wyciszyła. Mój chłopak wrócił do pracy kilka dni temu. Czy taki maluch tak szybko może się uzależnić od jednej osoby??? W końcu to tata, który bardzo czynnie bierze udział w dbaniu o dziecko.

reklama
A ja dziś pierwszy raz pojechałam sama po zakupy bez małej. Wracam po godzinie a tam tata z zapłakaną małą. Taka histeria jak nigdy, spocona, gorąca. Myślałam że.kolki ale okazało się że chyba tęskniła za mną. Wzięłam na ręce i momentalnie się wyciszyła. Mój chłopak wrócił do pracy kilka dni temu. Czy taki maluch tak szybko może się uzależnić od jednej osoby??? W końcu to tata, który bardzo czynnie bierze udział w dbaniu o dziecko.
Podejrzewam ze tak.. mama to mama ;) moja tez sie uspokaja jak ja ją biore ;) ale daje tez czas zeby usookoila sie u taty i siostry.. ;)

Podejrzewam ze tak.. mama to mama ;) moja tez sie uspokaja jak ja ją biore ;) ale daje tez czas zeby usookoila sie u taty i siostry.. ;)

U nas dotychczas się to nie zdarzało. Nawet ja się niepokoiłam że mój chłopak tak spokojnie do niej podchodzi a ja się denerwuję. Zawsze potrafił ją ulelać do snu itp. To co to będzie jak teściowa przyjedzie :D

Kobietki u mnie dramat.. wlosy mi sie zaczely szybciej przetluszczac i wypadaja.. cera tez juz sie robi z krostkami.. paznokcie miekkie.. ech.. to nie to co w ciazy.. chyba zaczne brac folik z powrotem.. no i mezul mi zamowil D3 i K2mk7 bo sie zaczyna sezon grypowy ,a ja nie chce byc chora :p

Dziewczyny coś nie mogę sobie poradzić z tym , że już nie karmię .. ciągle o tym myślę i mi przykro :// nie umiem sobie przetłumaczyć , że to przecież dziecko najważniejsze , żeby było najedzone i spokojne ..

Ale nie obwiniaj się, najważniejsze żeby dziecko było najedzone, a i Ty też jeśli będziesz dostarczała do organizmu dużo płynów, jadła tak żeby być najedzona i miała dobre nastawienie i była zrelaksowana to i pokarm może się zwiększy, nie martw się :) u mnie tez raz dzień, ze ściągnę laktatorem 60, a nieraz w 20 min uda się z 110 ml także zależy od dnia [emoji5] u Ciebie pewnie tez tak będzie, nie poddawaj się i też wiadomo nic na sile. Ja tez mojej nieraz daje mm, jak już pod koniec dnia grymasi i nie umie złapać sutka, ale nie możemy mieć wyrzutów, najważniejsze żeby dziecko było najedzone, bo jak pełny brzuszek to szczęśliwy [emoji16] i maluchy przybierają i to jest najlepszy wskaźnik też rozwoju i najadania się [emoji5]

Zamowilam laktator elektryczny, nie mialam juz cierpliwosci do recznego. Bede sciagac na spacery i wyjscia (maly jak sie obudzi gdzies poza domem to strasznie krzyczy) albo na pierwsze nocne karmienie, zeby tata mogl podac :) i wszyscy beda zadowoleni.

Ja też tak robię :) i od razu tez właśnie tatuś może na spacerach nakarmić albo nawet i w domu, a ja mam czas na prysznic czy po prostu chwile dla siebie i on ma okazje spędzić czas z córeczką i to jest piękne [emoji173]️❣️ a laktator elektryczny super sprawa, wygodnie i praktycznie i ten, który ja mam z canpola to taki mały poręczny, więc nawet na wyjazdy mozna brać [emoji16][emoji288][emoji586]

Pewnie malutka właśnie tęskniła za Tobą, wyczuwają cwaniaczki malutkie, że mama to mama i jeszcze niedawno w sumie w naszych brzuszkach mieszkały. Mój juz od 3 tygodni wrócił do pracy i też jak ma tylko wolne to pomaga przy małej i w domowych obowiązkach, jeździ po zakupy spożywcze, po asortyment dla małej czyli pampersy hah i to zawsze każe mu po 4-6 paczek jechać do lidla [emoji16]i u nas większość czasu mała ze mną i jednak ja najlepiej potrafie odczytać jej mimikę i już zaraz wiem, że narobione coś w pampersa albo głodna, taka nasza pewnie intuicja matczyna [emoji5]oj dzieci jak chcą czegoś bardzo to nieraz potrafią się rozpłakać na całego i nie wiaodmo wtedy czy coś boli czy czegoś bardzo chcą, bo domagają się mocno i głośno [emoji16] spokojnie, im będzie większa tym bardziej rozumna i będzie się zajmowała różnymi zabawkami, na macie, książeczki kontrastowe oglądała i wtedy z innymi tez chętnie zostanie

reklama
Ja też tak robię :) i od razu tez właśnie tatuś może na spacerach nakarmić albo nawet i w domu, a ja mam czas na prysznic czy po prostu chwile dla siebie i on ma okazje spędzić czas z córeczką i to jest piękne [emoji173]️[emoji873]️ a laktator elektryczny super sprawa, wygodnie i praktycznie i ten, który ja mam z canpola to taki mały poręczny, więc nawet na wyjazdy mozna brać [emoji16][emoji288][emoji586]
No wlasnie tez mi zalezy zeby miec chociaz troszeczkę czasu dla siebie. Ostatnio maly za krotko spi i z niczym nie moge sie ogarna, ani ze soba, ani z mieszkaniem [emoji14]

Do góry