reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas masakra, najpierw mała dostała wyspki, w weekend nikt nas nie chciał przyjąć wiec pojechaliśmy na POZ do szpitala.. tutaj nie umieli nic powiedzieć bez badan wiec przyjęli na oddział, okazało sie ze mała trochę za mało przybrała bo 600g w ciagu 4tyg i stawiają na nietolerancję białka wiec dali mleko alergiczne i zrobili badania. Mleko chyba faktycznie bo wysypka zaczęła schodzić a mała z dni na dzień przybierać. Dzisiaj przyszły wyniki i okazało sie ze mała na Gronkowca w nosie, czeka nas pobyt w szpitalu do piątku i antybiotyki :((((
O matko.. skad gronkowiec i to w nosie.. z jednego wyszla i w drugie.. jejus.. dobrze ze to wykryli :* jest pod dobra opieka :*

reklama
No ale wiecie że jakby paznokcie były nie gotowe to by zaczęły krwawić bo bardzo łatwo naruszyć paznokietki za gleboko. Zalecają nie obcina bo mozna dziecku krzywdę zrobic. Wiadomo że każde dziecko inne i jednemu można wcześniej innemu później. U mnie dopiero teraz po 4 tyg się da wcześniej były zbyt delikatne.
Ja obcinalam juz 3 razy chyba mimo ze delikatne.. po urodzeniu tez miala obciete przez pielegniarki.. nie moglabym czekac bo bylaby cala podrapana.. a obcinam tylko to co wystaje ,nizej nie schodze ;)

U nas masakra, najpierw mała dostała wyspki, w weekend nikt nas nie chciał przyjąć wiec pojechaliśmy na POZ do szpitala.. tutaj nie umieli nic powiedzieć bez badan wiec przyjęli na oddział, okazało sie ze mała trochę za mało przybrała bo 600g w ciagu 4tyg i stawiają na nietolerancję białka wiec dali mleko alergiczne i zrobili badania. Mleko chyba faktycznie bo wysypka zaczęła schodzić a mała z dni na dzień przybierać. Dzisiaj przyszły wyniki i okazało sie ze mała na Gronkowca w nosie, czeka nas pobyt w szpitalu do piątku i antybiotyki :((((
Jejku, to u was też nieciekawie. Dobrze, że pojechaliście do lekarza, znacie diagnozę i że wdrożyłi leczenie. My mamy być minimum 3tyg także u was te 4dni to szybko zlecą.
Moja jutro kończy 4tyg i też przybrała podobnie bo 630g na samej piersi też mi się wydaje, że mało ale nie czepiają się na razie jej wagi.

Dziewczyny wczoraj bylo 6 tyg po porodzie i pytanko mam.. mialam w szpitalu wczoraj robione na szybko badanie ginekologiczne.. na szybko tzn ze bez usg tylko normalne.. i dzis zauwazylam rozowa wydzieline to po badaniu czy okres? Bo wiem ze przy kp nie ma dlugo okresu przeciez ale nie wszyscy sa tacy sami, prawda? Tyle ze karmie i kp i mm :/
Myślę, że to może być po badaniu.
Ja okres dostałam zawsze po 7- 8 miesiącach porodzie ale wiem, że niektóre kobiety dostają już po 6tyg także może być to okres zobaczysz czy się rozkręci.

Normalnie jakbys opisala zachowanie mojego Stasia [emoji23] a dzisiaj w nocy to malego dziada nie dalo sie odlozyc do lozeczka, nie mogl sie od cyca odkleic
Bo pewnie wiele dzieci ma podobne zachowania☺
Mój mały też jak mi zrobił pobudkę o 4 to chwilkę zeszło zanim zasnął. Ale u mnie to tak wygląda , że jak on się już naje to po odbiciu odkładam go do łóżeczka i ewentualnie daję smoczek jak marudzi. I dzisiaj po jedzeniu się trochę wybudził. Oczy jak 5 zł i rozgląda się mimo że ciemno było. Ale chwilę postałam nad nim i głaskałam go po głowie. Jak się uspokoił to się kładłam a tu mu smoczek wypadł i marudzenie to podnosiłam się smoczek do dziuba, poglaskalam po głowie, pocmokałam w policzek. Ale może z 15 min to potrwało i zasnął. ☺

Była położna. Zostawiła wezwanie na szczepienia. 19go w przyszłą środę. Muszę wziąć receptę bo będziemy szczepić płatnymi. Wcześniej muszę zrobić mu morfologię i tsh bo ja biorę euthyrox. Mam nadzieję , że gin odstawi mi te tabletki i że tsh mi też wyjdzie w normie.
Na szczepienie trzeba mieć wezwanie? Myślałam, że idzie się normalnie do przychodni i wyciąga się kartę kiedy się chce

reklama
Na szczepienie trzeba mieć wezwanie? Myślałam, że idzie się normalnie do przychodni i wyciąga się kartę kiedy się chce
To zależy od przychodni pewnie. U nas są dwa dni w tygodniu kiedy robią szczepienia i wtedy trzeba się zgłosić.
Idę jutro do pediatry na pierwszą wizytę i poproszę o receptę na szczepionkę bo my 5 w 1 szczepimy. No i jeszcze badania zrobić i wtedy mogę celować w któryś dzień że szczepieniem.

Pod koniec września chrzest więc szczepienie napewno dopiero po chrzcie.

Do góry