reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No ale wiecie że jakby paznokcie były nie gotowe to by zaczęły krwawić bo bardzo łatwo naruszyć paznokietki za gleboko. Zalecają nie obcina bo mozna dziecku krzywdę zrobic. Wiadomo że każde dziecko inne i jednemu można wcześniej innemu później. U mnie dopiero teraz po 4 tyg się da wcześniej były zbyt delikatne.
Jestem kosmetyczka więc uwierz ze na tym punkcie jestem pezewrazliwona :) jakbym miała jej krzywde zrobić to bym nie obcinala. A ona ma mocne pazurki i długie. Buzię miała cała w ranach jak za bardzo przedłużyłam obcinanie pazurów i za bardzo jej odrosly

Jestem kosmetyczka więc uwierz ze na tym punkcie jestem pezewrazliwona :) jakbym miała jej krzywde zrobić to bym nie obcinala. A ona ma mocne pazurki i długie. Buzię miała cała w ranach jak za bardzo przedłużyłam obcinanie pazurów i za bardzo jej odrosly
Ja wiem wiem ty profesjonalistka to co innego :* ja na przykład wiem że u nas wcześniej to by się źle skończyło bo były zbyt delikatne, nawet się nimi nie dało podrapać a niestety obcinając uszkodzić latwo. I podejrzewam że dlatego zalecają odczekać bo jak są takie jak u Olka to naprawdę nie ma co obcinać w sensie są długie ale baaaardzo miękkie.
Jak się drapie i ma już mocne to co innego.

U nas masakra, najpierw mała dostała wyspki, w weekend nikt nas nie chciał przyjąć wiec pojechaliśmy na POZ do szpitala.. tutaj nie umieli nic powiedzieć bez badan wiec przyjęli na oddział, okazało sie ze mała trochę za mało przybrała bo 600g w ciagu 4tyg i stawiają na nietolerancję białka wiec dali mleko alergiczne i zrobili badania. Mleko chyba faktycznie bo wysypka zaczęła schodzić a mała z dni na dzień przybierać. Dzisiaj przyszły wyniki i okazało sie ze mała na Gronkowca w nosie, czeka nas pobyt w szpitalu do piątku i antybiotyki :((((

Ja chciałam małej paznokcie 3 razy. Pierwszy raz po przyjściu z porodowki.

Ja używałam mleka babydream dla młodszego syna jak odstawiłam bo od piersi ale miał wtedy prawie rok. Pil je do 5 roku życiajedyne co mnie denerwowalo, że nieraz były grudki takie kluczy w 3ce

My po iść mózgu. Wyszło dobrze, nie ma stanu zapalnego. Czekamy do środy na wynik płynu mozgowo-rdzeniowego. Dobija mnie to czekanie ale co nic nie zrobię muszę się uzbroić w cierpliwość.

Dziewczyny wczoraj bylo 6 tyg po porodzie i pytanko mam.. mialam w szpitalu wczoraj robione na szybko badanie ginekologiczne.. na szybko tzn ze bez usg tylko normalne.. i dzis zauwazylam rozowa wydzieline to po badaniu czy okres? Bo wiem ze przy kp nie ma dlugo okresu przeciez ale nie wszyscy sa tacy sami, prawda? Tyle ze karmie i kp i mm :/

reklama
Do góry