reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzięki dziewczyny za miłe słowa.
Nie wiadomo skąd. Powiedzieli, że u tak małego dziecka wysoka gorączką może doprowadzić do zapalenia opon.
Starszy syn miał gorączkę przez 3dni i myślę, że od niego Iza się zaraziła. Kazali się nastawić na długie leczenie w szpitalu ok 3tygodni.
Trzymam kciuki żeby szybko pomogły leki. Napewno nie obwiniaj siebie bo przecież zareagowałas jak tylko zauważyłaś objawy.
Mam nadzieję że uda się jak najszybciej wyjść ze szpitala.

reklama
U nas masakra. U Izy stwierdzono zapalenie opon mózgowych. Dostaje 3 antybiotyki, wczoraj pobrali jej punkcję płynu mozgowo-rdzeniowego. Czekamy na wyniki genetyczne płynu będą w środę, czwartek.
2 dni płakałam bo zadręczałam się, że mogłam wcześniej zauważyć gorączkę, apatię, postekiwania małej.
Kochana, trzymam kciuki za Was! Najważniejsze,że już jesteście pod opieka, będzie wszystko dobrze!!!:*:*:*

Dzięki dziewczyny za miłe słowa.
Nie wiadomo skąd. Powiedzieli, że u tak małego dziecka wysoka gorączką może doprowadzić do zapalenia opon.
Starszy syn miał gorączkę przez 3dni i myślę, że od niego Iza się zaraziła. Kazali się nastawić na długie leczenie w szpitalu ok 3tygodni.
Tak mi przykro :(
Szybkiego powrotu do zdrowia dla Izuni!
E-ciocia wysyła ogrom buziaczkow [emoji173]️

Klaudia mi się wydaje że to taki okres. Fakt faktem Maja ładnie śpi w nocy, ale w ciągu dnia to bo godzinę cycus. Smoka nie chce. Marudzi, kręci się, chce być na rękach. Rozgląda się.
A jak się ją weźmie na ręce to się grzecznie rozgląda (czyli ani głodna, ani zmęczona), podczas kąpieli anioł, po kąpieli przy smarowaniu jak anioł leżała jak ja masowalam kremikiem tylko się rozglądala. Teraz maluchy coraz dłuższe pory czuwania będą miały, potrzebują uwagi, zajęcia. Teraz już tak nie poleza bo zaczyna im się 'nudzić' :) są ciekawe tego co się dzieje dookoła :)

Moja w środę będzie miała 4 tyg i daje jej 90 na karmienie ale pije co 2h. Myślę że za mało jej dajesz bo Twoja jest starsza od mojej.
A moja z kolei je jakieś 70-80 na raz jak już do butli odciagne :)
Nie tyle nawet wiek co masa dziecka robi różnicę. Twoja malutka była duża i potrzebuje więcej niż moja pchła mimo że jest 2,5tyg starsza.

Mnie położna mówiła ze miedzy jedzeniem powinno być Ok 3h przerwy, wtedy jest czas na trawienie. Wiadomo w praktyce wychodzi to różnie.. moja budzi sie na jedzenie co 3-4h a zdarza sie nawet co 2h i tez dam, po kąpaniu zawsze ma 2h aktywności, zaraz po kąpaniu zje, za godzinę doje i na końcu tez jeszcze skubnie, także różnie jest.
Ło matko. 2 godz po kąpaniu jeszcze nie śpi? A o której kąpiesz? Moje dzieciaczki po 20 oboje padli. Mały po kąpaniu ma masaż oliwką, 5 min majgania się na brzuszku, ubieram go i od razu do cyca. Po drugim cycu biorę go do odbicia, już na mnie trochę przysypia, 3 min, kładę do łóżeczka i zasypia. Ostatnio nie potrzebuje nawet smoczka do zaśnięcia.

reklama
Do góry