reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Możliwe że masz rację ale za częste jedzenie przy mm powoduje że żołądek non stop pełny jest a to podobno nie powinno tak być. Tak mi położna mówiła. U mnie jak Zosia zje te 100ml to ma przerwę ok 2,5-3 a nawet 4 godzin a jak wymusza szybciej niż normalnie to daje jej wody :) robi minę zaskoczenia ale odpuszcza :)
Ale może Ala je mniej niż 100 ml i wtedy potrzebuje częściej :) to już nie wiem ile tam zjada :)

reklama
Do mam karmiących mm. Moja Alicja je co godzinę a nawet co pół. To normalne ?? Nie najada się sztucznym ? Je , je. Puszcza i więcej nie chcę buzi otworzyć więc jest najedzona , przysypia. I albo muszę ją godzinę usypiać albo jest marudna i spać nie chce w ogóle albo leży grzecznie z ogląda karuzele. Ale jak usnie to góra na godzinę. Czy w nocy czy w dzień.. myślę żeby może więcej sypać niż jest zalecane ? Np. mam 90ml + 3miarki = 100ml , to moze sypać 3,5 ? Już sama nie wiem co robić. Głowa mi pęka..
Moja w środę będzie miała 4 tyg i daje jej 90 na karmienie ale pije co 2h. Myślę że za mało jej dajesz bo Twoja jest starsza od mojej.

U nas masakra. U Izy stwierdzono zapalenie opon mózgowych. Dostaje 3 antybiotyki, wczoraj pobrali jej punkcję płynu mozgowo-rdzeniowego. Czekamy na wyniki genetyczne płynu będą w środę, czwartek.
2 dni płakałam bo zadręczałam się, że mogłam wcześniej zauważyć gorączkę, apatię, postekiwania małej.
Przykro mi, że musicie to przeżywać :( na pewno zauważyłaś to wszystko tak szybko jak się dało, nie zadręczaj się.
Zdrówka dla Izy, trzymam kciuki! :*

Moja w środę będzie miała 4 tyg i daje jej 90 na karmienie ale pije co 2h. Myślę że za mało jej dajesz bo Twoja jest starsza od mojej.

70 jak jest mniej głodna , ale to rzadko , częściej je 100-130. Nawet czekam aż odpocznie i jeszcze jej daje , żeby dojadla, bo często wypluwa i nie chce już pić a za trochę znowu głodna.

reklama
Moj w dzień potrafi spać 3 - 4 h ale raczej śpi 2-2.5 w nocy natomiast jak zje koło 19 to później pobudki 22,1,4-5 i rano koło 8 ale my na piersi całkowicie. Są też takie noce że budzi się co godzinę i chce jesc.
Napewno nie można dosypywać więcej mleka. Znam też dziecko co było tylko na mm i jadło mleko chciało więcej i wi cej aż w końcu zrobiło się wielkim pulpetem. Okazało się że ile nie dasz tyle wciągnie, i kazali mamie dawać według zaleceń a pomiędzy kamieniami wodę. I się wszystko unormowało.

Do góry