E
Ewka34
Gość
Link do: Czym jest kolka nerkowa i jak sobie z nią radzić?Kolka nerkowa? Ło matko jedyna, coś takiego jest? Nie zazdroszczę
Podsylam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Link do: Czym jest kolka nerkowa i jak sobie z nią radzić?Kolka nerkowa? Ło matko jedyna, coś takiego jest? Nie zazdroszczę
Nie na siłę .Tylko wydaje, mi się , że jest malutka i powinna spać więcej.Klaudia, ty chyba na siłę chcesz przeciągać drzemki Alicji, najpierw mówiłaś, że nie najada się Twoim mlekiem, teraz mm. A może to po prostu taki typ, który lubi jeść mniej a częściej? Ona jest jeszcze malutka, daj jej możliwość jedzenia tak często i tyle ile potrzebuje
Dziewczyny posiadajace lezaczek kinderkraft 5w1, polecacie? Jest promka w smyku i sie zastanawiam. Opiniom w internecie nie ufam
No właśnie w tym rzecz, jest nie spokojna, płaczliwa, ciągle na rękach. Rzadko kiedy sobie polezy, pogada, porozgląda się.moze z dwa razy na dzień taka grzeczna jest , że mam czas ogarnąć i zjeść. Ciągle tylko je i marudzi. A śpi godzinę , lub parę minut i znowu oczy otwarte.@Ewka34 masz Ci los jak to się mówi... pojechałaś gdzie indziej? Pomogli Ci? Brak słów na opiekę medyczną. U nas jak jedziesz na ip do szpitala to z 4 godziny czekania zanim ktoś Cię obejrzy...
@klaudiaa975 mój między kamieniami ma powiedzmy jakieś 2,5-4 godziny przerwy. Ale myślę że może być tak jak mówi @Maljan może Alicja to po prostu taki typ. Lubi częściej A mniej. Wątpię by dolozenie ilości mleka do jednej porcji pomogło. Możesz chyba spróbować ale ostrożnie żeby zatwardzen nie dostała... każdy człowiek jest inny nawet taki malutki jak nasze bobasy. A między kamieniami musisz się nią aktywnie zajmować? Nie ma czasu gdy ona leży np w gondoli i się rozgląda itd. Ja między kamieniami odkładam małego np do bujaka i on sobie obserwuje. Czasem dziewczyny mu śpiewają itd. Nie lulam to, tylko zaglądam co chwila. Teraz się najadl z godzinę temu i leży na brzuchu spokojnie choć nie śpi...
Mnie położna mówiła ze miedzy jedzeniem powinno być Ok 3h przerwy, wtedy jest czas na trawienie. Wiadomo w praktyce wychodzi to różnie.. moja budzi sie na jedzenie co 3-4h a zdarza sie nawet co 2h i tez dam, po kąpaniu zawsze ma 2h aktywności, zaraz po kąpaniu zje, za godzinę doje i na końcu tez jeszcze skubnie, także różnie jest.
Kolka nerkowa? Ło matko jedyna, coś takiego jest? Nie zazdroszczę
Trzymamy kciuki za Ciebie i za dzidziusia ☺Hej dziewczyny! Zapewne większosc z Was mnie nie pamięta. Odeszlam z forum po mojej stracie, bylam z Wami tylko kilka tygodni. Chciałam pogratulować wszystkim mamusiom [emoji7] Sama należę teraz do Kwietniowek 2019. Trzymam za Was kciuki kochane :*
Zasypia ale za moment się budzi i więcej nie chcę. Znowu płacze , butelki już nie chce a usnąć nie może. Widocznie tak jak mówicie. Taki charakterek. Ale wykończyć się można , dzisiaj mama ja wzięła na trzy godziny to mokra wróciła ze spaceru hahaNie możesz sypać więcej proszku na ilość wody przypisanej do trzech miarek. A słuchaj może w twoim przypadku masz za małą dziurkę w butli i męczy się zasypiając. U mnie tak mała robi ale przy cycki. Przyzwyczajona do butli gdzie leci szybko zasypia zaś przy cycku gdzie musi się wysilić.
Dziewczyny pisałyście wcześniej o pleśniawkach. Odkryłam właśnie 3 na dziąsełkach u Mateuszka. Mam w domu Afthin mogę go zastosować dla prawie trzy tygodniowego bąbla.
Ja też[emoji4] Aphtin szybko pomógł[emoji4]Ja u 2tygodniowego uzywam, pediatra przepisała
Klaudia... Ja nie wiem jak to jest, ale mój maluch w ogóle nie ma takiego czegoś, że poleży, porozgląda się. Ciągle chce być na rękach albo karmiony. Ja sobie tłumaczę, że ma taką potrzebę i już[emoji16]No właśnie w tym rzecz, jest nie spokojna, płaczliwa, ciągle na rękach. Rzadko kiedy sobie polezy, pogada, porozgląda się.moze z dwa razy na dzień taka grzeczna jest , że mam czas ogarnąć i zjeść. Ciągle tylko je i marudzi. A śpi godzinę , lub parę minut i znowu oczy otwarte.
Jak się czujesz ?