reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Do mam karmiących mm. Moja Alicja je co godzinę a nawet co pół. To normalne ?? Nie najada się sztucznym ? Je , je. Puszcza i więcej nie chcę buzi otworzyć więc jest najedzona , przysypia. I albo muszę ją godzinę usypiać albo jest marudna i spać nie chce w ogóle albo leży grzecznie z ogląda karuzele. Ale jak usnie to góra na godzinę. Czy w nocy czy w dzień.. myślę żeby może więcej sypać niż jest zalecane ? Np. mam 90ml + 3miarki = 100ml , to moze sypać 3,5 ? Już sama nie wiem co robić. Głowa mi pęka..
Klaudia, ty chyba na siłę chcesz przeciągać drzemki Alicji, najpierw mówiłaś, że nie najada się Twoim mlekiem, teraz mm. A może to po prostu taki typ, który lubi jeść mniej a częściej? Ona jest jeszcze malutka, daj jej możliwość jedzenia tak często i tyle ile potrzebuje :)

reklama
@Ewka34 masz Ci los jak to się mówi... pojechałaś gdzie indziej? Pomogli Ci? Brak słów na opiekę medyczną. U nas jak jedziesz na ip do szpitala to z 4 godziny czekania zanim ktoś Cię obejrzy...
@klaudiaa975 mój między kamieniami ma powiedzmy jakieś 2,5-4 godziny przerwy. Ale myślę że może być tak jak mówi @Maljan może Alicja to po prostu taki typ. Lubi częściej A mniej. Wątpię by dolozenie ilości mleka do jednej porcji pomogło. Możesz chyba spróbować ale ostrożnie żeby zatwardzen nie dostała... każdy człowiek jest inny nawet taki malutki jak nasze bobasy. A między kamieniami musisz się nią aktywnie zajmować? Nie ma czasu gdy ona leży np w gondoli i się rozgląda itd. Ja między kamieniami odkładam małego np do bujaka i on sobie obserwuje. Czasem dziewczyny mu śpiewają itd. Nie lulam to, tylko zaglądam co chwila. Teraz się najadl z godzinę temu i leży na brzuchu spokojnie choć nie śpi...

Do mam karmiących mm. Moja Alicja je co godzinę a nawet co pół. To normalne ?? Nie najada się sztucznym ? Je , je. Puszcza i więcej nie chcę buzi otworzyć więc jest najedzona , przysypia. I albo muszę ją godzinę usypiać albo jest marudna i spać nie chce w ogóle albo leży grzecznie z ogląda karuzele. Ale jak usnie to góra na godzinę. Czy w nocy czy w dzień.. myślę żeby może więcej sypać niż jest zalecane ? Np. mam 90ml + 3miarki = 100ml , to moze sypać 3,5 ? Już sama nie wiem co robić. Głowa mi pęka..
Nie syp więcej.

Maja ma teraz dokładnie tak samo jak Ala. Je trochę. Idzie spać na chwilę. I tak w kółko. Najwidoczniej taki okres.

@Ewka34 masz Ci los jak to się mówi... pojechałaś gdzie indziej? Pomogli Ci? Brak słów na opiekę medyczną. U nas jak jedziesz na ip do szpitala to z 4 godziny czekania zanim ktoś Cię obejrzy...
@klaudiaa975 mój między kamieniami ma powiedzmy jakieś 2,5-4 godziny przerwy. Ale myślę że może być tak jak mówi @Maljan może Alicja to po prostu taki typ. Lubi częściej A mniej. Wątpię by dolozenie ilości mleka do jednej porcji pomogło. Możesz chyba spróbować ale ostrożnie żeby zatwardzen nie dostała... każdy człowiek jest inny nawet taki malutki jak nasze bobasy. A między kamieniami musisz się nią aktywnie zajmować? Nie ma czasu gdy ona leży np w gondoli i się rozgląda itd. Ja między kamieniami odkładam małego np do bujaka i on sobie obserwuje. Czasem dziewczyny mu śpiewają itd. Nie lulam to, tylko zaglądam co chwila. Teraz się najadl z godzinę temu i leży na brzuchu spokojnie choć nie śpi...
To zazdroszczę tych godzin karmienia. Mój Mały je w dzień co 1-1,5h, jak się uda 2h to cud :)

Bylam dzis na IP w szpitalu bo bol straszny.. jest to jednak nerka.. najpierw wyslali mnie na ginekologie bo 6 tyg po porodzie jestem.. pozniej z powrotem na IP bo lekarz stwierdzil ze ginekologicznie jest wszystkp fajnie,ze sie zagoilo itd.. i ze to nerka.. czekalam az baba dodzwoni sie do kogos kto by mnie zbadal.. nikt nie odbieral,i ze mam czekac godzine.. powiedzialam zeby juz nie dzwonila pojade do innego szpitala.. mowie ze chociazby cos przeciwbolowego dali.. ale nikt nie przyszedl z lekarzy.. masakra.. :/
Znieczulica cholerna panuje. Może jakbyś się na podłogę z bólu kładła to ktoś by się przejął.

Nie możesz sypać więcej proszku na ilość wody przypisanej do trzech miarek. A słuchaj może w twoim przypadku masz za małą dziurkę w butli i męczy się zasypiając. U mnie tak mała robi ale przy cycki. Przyzwyczajona do butli gdzie leci szybko zasypia zaś przy cycku gdzie musi się wysilić.

Klaudia, ty chyba na siłę chcesz przeciągać drzemki Alicji, najpierw mówiłaś, że nie najada się Twoim mlekiem, teraz mm. A może to po prostu taki typ, który lubi jeść mniej a częściej? Ona jest jeszcze malutka, daj jej możliwość jedzenia tak często i tyle ile potrzebuje :)

Możliwe że masz rację ale za częste jedzenie przy mm powoduje że żołądek non stop pełny jest a to podobno nie powinno tak być. Tak mi położna mówiła. U mnie jak Zosia zje te 100ml to ma przerwę ok 2,5-3 a nawet 4 godzin a jak wymusza szybciej niż normalnie to daje jej wody :) robi minę zaskoczenia ale odpuszcza :)

reklama
Do góry