reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Ewka34 masz Ci los jak to się mówi... pojechałaś gdzie indziej? Pomogli Ci? Brak słów na opiekę medyczną. U nas jak jedziesz na ip do szpitala to z 4 godziny czekania zanim ktoś Cię obejrzy...
@klaudiaa975 mój między kamieniami ma powiedzmy jakieś 2,5-4 godziny przerwy. Ale myślę że może być tak jak mówi @Maljan może Alicja to po prostu taki typ. Lubi częściej A mniej. Wątpię by dolozenie ilości mleka do jednej porcji pomogło. Możesz chyba spróbować ale ostrożnie żeby zatwardzen nie dostała... każdy człowiek jest inny nawet taki malutki jak nasze bobasy. A między kamieniami musisz się nią aktywnie zajmować? Nie ma czasu gdy ona leży np w gondoli i się rozgląda itd. Ja między kamieniami odkładam małego np do bujaka i on sobie obserwuje. Czasem dziewczyny mu śpiewają itd. Nie lulam to, tylko zaglądam co chwila. Teraz się najadl z godzinę temu i leży na brzuchu spokojnie choć nie śpi...
Tak pojechalam ;) zrobili mi usg i dali leki przeciwbolowe ;)

Właśnie od wczoraj dopiero ale to tak na parę min narazie , pod pupę włożyłam złożony kocyk i na to drugi żeby było tak na prosto wszystko bardziej :) bo tak bezpośrednio bez niczego to jeszcze za mała jest :)
Zobacz załącznik 896216
Bardzo podobny mam ten leżaczek. Ale myślę ok 2 mca może już będzie można położyć małego. Na razie leży mi w ciągu dnia na kanapie ale już się boję go zostawić bo on już na boczki bez problemu się przekręca i żeby mi nie spadł. Kładę na brzegu kanapy podusię żeby go trochę zastawić. Zniesione już mam ze strychu łóżeczko turystyczne po córce i tam go będę kładła w dzień.

Możliwe że masz rację ale za częste jedzenie przy mm powoduje że żołądek non stop pełny jest a to podobno nie powinno tak być. Tak mi położna mówiła. U mnie jak Zosia zje te 100ml to ma przerwę ok 2,5-3 a nawet 4 godzin a jak wymusza szybciej niż normalnie to daje jej wody :) robi minę zaskoczenia ale odpuszcza :)

Mnie położna mówiła ze miedzy jedzeniem powinno być Ok 3h przerwy, wtedy jest czas na trawienie. Wiadomo w praktyce wychodzi to różnie.. moja budzi sie na jedzenie co 3-4h a zdarza sie nawet co 2h i tez dam, po kąpaniu zawsze ma 2h aktywności, zaraz po kąpaniu zje, za godzinę doje i na końcu tez jeszcze skubnie, także różnie jest.

Dziewczyny pisałyście wcześniej o pleśniawkach. Odkryłam właśnie 3 na dziąsełkach u Mateuszka. Mam w domu Afthin mogę go zastosować dla prawie trzy tygodniowego bąbla.

reklama
Do góry