reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My na oddziale. Pediatra powiedział, że takie maleństwo trzeba dokładnie przebadać.
Dobrze, że pojechałam do domu i się spakowałem w razie W. Nie wszystko mam ale to maz mi dowiezie wieczorem.
Najgorsze jest to, że on jest w pracy na montażu, nie wie o której skończy A chłopaki w szkole o jednej kanapce tylko A mąż pewnie będzie po nich o 16-17.
Małą wzięli na badania przed chwilą, ja nie poszłam bo mówiła pielęgniarka, że dużo tego ma morfologia, co, iść brzucha, cennik i jeszcze coś .
Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze :*

Iza wstała rano z gorączką 39,5. Dałam jej czapek i czekamy u pediatry. Ostatnio hasła o 2 w nocy, za cholerę nie chce jeść. Chcę w buzi A ona nie ciągnie nie ma siły. Dałam jej moje ściągnięte mleko w butelce i też nie piła.
Trzymajcie się tam! Daj znać, jak będziecie po badaniach![emoji8]
Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia :O)
Gina odpuszczam dzisiaj, bo nie mam co z bliźniaczkami zrobić, w sobotę będzie moja mama, przyjedzie na tydzień, to po niedzieli podejdę razem z nią :) przy okazji wsparcie się przyda, aczkolwiek teraz nic jej nie mówię, bo jak ją znam to panikę zasieje :D Ona miała raka szyjki macicy, na szczęście szybko wykrytego (powiedziałam, że jak do lekarza nie pójdzie, to mnie na oczy nie zobaczy) i obyło się bez chemii, sama operacja styknęła. I co za tym idzie mama moja by większym stresem żyła niż ja teraz :)

A panienki faktycznie, pięknie rosną. Pochwalę się Wam uśmiechami Martusi, Emilka jeszcze nieśmiało i bardzo rzadko, Martę to bardzo łatwo rozbawić. Mam za to minę Emilki (pt. "Mamo! daj mi to mleko w końcu, bo się obrażę"), która rozwala mi konstrukcję :p Jak ja kocham te moje wszystkie dzieci...
Zobacz załącznik 895208 Zobacz załącznik 895209
Śliczne te twoje dzieci[emoji4] mina Emilki bezcenna [emoji7]
Klaudia.. nasze dzieciaczki sa podobne jak cholera.. moja tez spala dzis ladnie bo po kąpaniu az do 2.25 czyli ok 5 godz. Pozniej tak co dwie godziny sie wiercila.. no i najlepsze.. rano ojciec ja rozbawil i zasnac nie mogla hyhy ok 11 zasnela,a ja na raty naczynia mylam :D i tez ma plesniawke ,jezyczek ma bialy.. z poczatku myslakam ze to odmleka :/ co jej podajesz? Jest to na recepte?
Ja na pleśniawki używałam Aphtin i po 2 dniach nie było śladu.

reklama
U nas dopiero się robi jedna kropka na policzku. Tak to w domu myłam Apt.inem.
A lekarka przepisała Deza.ftan. lub afta.rfent. ten drugi kupię. Jest bez recepty :) myj często , najlepiej co drugie karmienie nawet gazikiem z wodą przegotowaną , tak też robiłam wcześniej
Mój mały też ma pleśniawki na języku. Ja na początku przecierałam nystatyną a teraz aftinem. Ale musiałabym być konsekwentna i przecierać po każdym karmieniu czego nie robię niestety.

Do góry