reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My na oddziale. Pediatra powiedział, że takie maleństwo trzeba dokładnie przebadać.
Dobrze, że pojechałam do domu i się spakowałem w razie W. Nie wszystko mam ale to maz mi dowiezie wieczorem.
Najgorsze jest to, że on jest w pracy na montażu, nie wie o której skończy A chłopaki w szkole o jednej kanapce tylko A mąż pewnie będzie po nich o 16-17.
Małą wzięli na badania przed chwilą, ja nie poszłam bo mówiła pielęgniarka, że dużo tego ma morfologia, co, iść brzucha, cennik i jeszcze coś .
Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze :*

Iza wstała rano z gorączką 39,5. Dałam jej czapek i czekamy u pediatry. Ostatnio hasła o 2 w nocy, za cholerę nie chce jeść. Chcę w buzi A ona nie ciągnie nie ma siły. Dałam jej moje ściągnięte mleko w butelce i też nie piła.
Trzymajcie się tam! Daj znać, jak będziecie po badaniach![emoji8]
Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia :O)
Gina odpuszczam dzisiaj, bo nie mam co z bliźniaczkami zrobić, w sobotę będzie moja mama, przyjedzie na tydzień, to po niedzieli podejdę razem z nią :) przy okazji wsparcie się przyda, aczkolwiek teraz nic jej nie mówię, bo jak ją znam to panikę zasieje :D Ona miała raka szyjki macicy, na szczęście szybko wykrytego (powiedziałam, że jak do lekarza nie pójdzie, to mnie na oczy nie zobaczy) i obyło się bez chemii, sama operacja styknęła. I co za tym idzie mama moja by większym stresem żyła niż ja teraz :)

A panienki faktycznie, pięknie rosną. Pochwalę się Wam uśmiechami Martusi, Emilka jeszcze nieśmiało i bardzo rzadko, Martę to bardzo łatwo rozbawić. Mam za to minę Emilki (pt. "Mamo! daj mi to mleko w końcu, bo się obrażę"), która rozwala mi konstrukcję :p Jak ja kocham te moje wszystkie dzieci...
Zobacz załącznik 895208 Zobacz załącznik 895209
Śliczne te twoje dzieci[emoji4] mina Emilki bezcenna [emoji7]
Klaudia.. nasze dzieciaczki sa podobne jak cholera.. moja tez spala dzis ladnie bo po kąpaniu az do 2.25 czyli ok 5 godz. Pozniej tak co dwie godziny sie wiercila.. no i najlepsze.. rano ojciec ja rozbawil i zasnac nie mogla hyhy ok 11 zasnela,a ja na raty naczynia mylam :D i tez ma plesniawke ,jezyczek ma bialy.. z poczatku myslakam ze to odmleka :/ co jej podajesz? Jest to na recepte?
Ja na pleśniawki używałam Aphtin i po 2 dniach nie było śladu.

reklama
U nas dopiero się robi jedna kropka na policzku. Tak to w domu myłam Apt.inem.
A lekarka przepisała Deza.ftan. lub afta.rfent. ten drugi kupię. Jest bez recepty :) myj często , najlepiej co drugie karmienie nawet gazikiem z wodą przegotowaną , tak też robiłam wcześniej
Mój mały też ma pleśniawki na języku. Ja na początku przecierałam nystatyną a teraz aftinem. Ale musiałabym być konsekwentna i przecierać po każdym karmieniu czego nie robię niestety.

Do góry