reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To widocznie położna widzi w Tobie potencjał matki karmicielki[emoji5] Najważniejsze że obojczyk się goi. Ja to byłabym przerażona jakby małemu coś tam się zwichnęło. Mój brat miał przy porodzie złamany obojczyk i moja mama płakała ze strachu jak miała go wziąć na ręce bo się bała że zrobi mu krzywdę. Dobrze że mieliśmy sąsiadkę pielęgniarkę to pomagała na początku.
Piersi mam jak u karmicielki, za to z karmieniem roznie :) tez bym sie bala gdyby maluch plakal ale na spokojnie moge wszystko robic i sie nie stresuje :)

reklama
Dziękuje :)
To lepiej kupić kilka woreczków w razie nie powodzenia ?
Debridat , probiotyków już nie przepisywała bo są w mleku które podaje od wczoraj.
To debridat spoko. :)
No ja kupiłam 3. Ale poszło za pierwszym razem :) cześć poszła w pampersa ale do woreczka wpadło te 10 czy 15 ml i to było wystarczająco. Tylko nie przelewaj z woreczka do kubka moczu. Bo bakterie możesz tam dać przez przypadek. Tylko woreczek włóż bezpośrednio do kubka.

U nas dopiero się robi jedna kropka na policzku. Tak to w domu myłam Apt.inem.
A lekarka przepisała Deza.ftan. lub afta.rfent. ten drugi kupię. Jest bez recepty :) myj często , najlepiej co drugie karmienie nawet gazikiem z wodą przegotowaną , tak też robiłam wcześniej
Hmmm to moja ma tylko jezyk.. nie ma kropek.. miala po urodzeniu ale jej zniknelo.. :p

Dobrze, że z rączką wszystko dobrze :)
Oj pwoiem Ci , że ciężkie te pierwsze tygodnie. Ja się wczoraj pierwszy raz poplakalam. Mała od 14 do 19 ciągle marudziła. Już miałam dość, myślałam , że Zaraz.ja zostawię i sobie pójdę do innego pokoju, ale za chwilę nie mogłam jej z.rak puścić tak mi jej było szkoda , że usnąć nie może.. niewyspanie daje w kość.. gdyby nocki były przespane to dzień wygladalby inaczej ..
Ja tez juz plakalam z niemocy. W pewnym momencie chcialam go juz zostawić w łóżeczku zeby sie wyplakal. Ale nie dalam rady. Od wczoraj zauwazylam, ze mu najlepiej jak lezy ze mną w lozku i jest podpiety pod cyca. Normalnie aniol. Tylko, ze ja sie boje z nim spac.

No ja kupiłam 3. Ale poszło za pierwszym razem :) cześć poszła w pampersa ale do woreczka wpadło te 10 czy 15 ml i to było wystarczająco. Tylko nie przelewaj z woreczka do kubka moczu. Bo bakterie możesz tam dać przez przypadek. Tylko woreczek włóż bezpośrednio do kubka.
Okej, dzięki :)

Dzień dobry :)
Dzisiaj nocka super :)
Alicja usnęła o 21.30 i spala do 1:30 czyli 4 godziny, zjadła , odbiło jej się i spala od 2 do 5 :) później trochę gorzej bo już jej się zabawy włączyły i śmieszki więc zeszło do 8. Oczy miałam sine ze zmęczenia mimo , że pospalam najdłużej od dnia porodu :D
Udało mi się ją jeszcze uśpić na dwie godziny, spała na mnie ale zawsze coś. Mama nas zapisała do lekarza na 11 więc już jesteśmy po wizycie. Na jutro mam oddać małej mocz ( i pytanie. Jak to sprawnie wykonać z tym woreczkiem ? )
Przepisała kropleki na poprawę perystaltyki jelit i maść na pleśniawkę. Głupia ja nie czyszcilam jej buzi chyba z tydzień.. [emoji30] do lekarza poszłam żeby ją skontrolowała , mała jest nie spokojna , zaśnie na parę minut i się budzi, często płacze nawet na rękach. Zadowolona jest z Gola pupa więc może jakiś stan bakteryjny się zrobił. Jutro o 14 będą wyniki.

..

I na ile starcza taka buteleczka tego debridatu. Kurcze nie spytałam co mam zrobić jak się skończy :/

reklama
Do góry