reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, przeżywam jakiś kryzys, jestem wykończona tym kp. Mała ma 15 dni, a boli coraz bardziej. Wydaje mi się, ze ona tak mocno zasysa i ciągnie. Ból jest nie do wytrzymania :/ podaje pierś ze łzami w oczach, ściskam wszystko w koło i najlepiej wtedy nie podchodzić do mnie, bo jestem zła jak osa. Rany się pogoily, a ból nie ustępuje... Jestem załamana i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Chce karmić piersią, ale z tego bólu to poprostu nie wiem co robic...

reklama
Dzięki dziewczyny za miłe słowa, jesteście kochanie.
Właśnie je z piersi pierwszy raz od 12h w sumie więcej przysypia ale coś tam ciągnie jejku ile ja bym dała, żeby ona tak nie cierpiała. Nie płacze tylko tak jęczy jakby się skarżyła bidulka moja mała.
Na szczęście jestem sama na sali na razie, sala jest 2os. Łazienka jest zamykana na klucz, klucz jest w koszyczku na korytarzu i trzeba go zwracać do koszyczka po skorzystaniu z łazienki A jakaś kobieta zapomniała oddać i przez godzinę nie mogłam pójść do toalety, myślałam że się zesikam. To jedyna toaleta na oddziale.

No i zakażenie bakteryjne. Dostaje 2 antybiotyki dożylnie i paracetamol na gorączkę. Jest słaba , caly czas śpi, nie ma siły ssać, nie chce piersi. Ściągam mleko bo mi cycki rozsadza A ona nie chce nawet z butelki.
Ma mieć pobierany płyn rdzeniowy w kierunku zapalenia opon mózgowych ale nie dziś bo najpierw muszą ją nawodnic. Jestem załamana...
Jeju,strasznie wspoloczuje....:(:( ale zobaczysz,ze wszystko bedzie dobrze!!!!!!:*

No i zakażenie bakteryjne. Dostaje 2 antybiotyki dożylnie i paracetamol na gorączkę. Jest słaba , caly czas śpi, nie ma siły ssać, nie chce piersi. Ściągam mleko bo mi cycki rozsadza A ona nie chce nawet z butelki.
Ma mieć pobierany płyn rdzeniowy w kierunku zapalenia opon mózgowych ale nie dziś bo najpierw muszą ją nawodnic. Jestem załamana...
Bądź dzielna :*:( wszystko będzie dobrze. A że strzykawki , lub butelki która lekko leci ?

Ale skąd takie zakażenie miałaby mieć [emoji33] trzymajcie się i szybkiego powrotu do zdrowia!

Dziewczyny, przeżywam jakiś kryzys, jestem wykończona tym kp. Mała ma 15 dni, a boli coraz bardziej. Wydaje mi się, ze ona tak mocno zasysa i ciągnie. Ból jest nie do wytrzymania :/ podaje pierś ze łzami w oczach, ściskam wszystko w koło i najlepiej wtedy nie podchodzić do mnie, bo jestem zła jak osa. Rany się pogoily, a ból nie ustępuje... Jestem załamana i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Chce karmić piersią, ale z tego bólu to poprostu nie wiem co robic...
Najlepiej doradca laktacykny. Najprawdopodobniej mała za płytko łapie Ci pierś i stąd ten ból

Mi mała dużo w nocy się wiercila. W dzień tez. Aż w końcu usnęła na brzuchu! Tak tak wiem że to może być niebezpieczne.
Spała jak zabita aż ja ją w końcu obudziłam bo pampers pełny. Ale też sama się drzemnelam. Spałam jak zabita bo nie słyszałam jak mąż wyszedł wynieść śmieci nawrt...
Młodą przebrałam, nakarmilam i dziad mały śpi dalej. Żeby mi znów się w nocy nie wiercila.
Na razie zero objawów alergii po zjedzeniu przeze mnie tej pizzy z serem. Kolejna próbę nabialu zrobię za kilka dni. Mlekiem bez laktozy do kawy.

reklama
Do góry