reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez juz plakalam z niemocy. W pewnym momencie chcialam go juz zostawić w łóżeczku zeby sie wyplakal. Ale nie dalam rady. Od wczoraj zauwazylam, ze mu najlepiej jak lezy ze mną w lozku i jest podpiety pod cyca. Normalnie aniol. Tylko, ze ja sie boje z nim spac.

Bo to wykańcza strasznie. Ja już myślałam że zacznę krzyczeć..
To ja znowu mam tak czuły sen przy niej , że odpływam i śpię w najlepsze ale nawet palcem nie ruszę

reklama
Bo to wykańcza strasznie. Ja już myślałam że zacznę krzyczeć..
To ja znowu mam tak czuły sen przy niej , że odpływam i śpię w najlepsze ale nawet palcem nie ruszę
Mi polozna poradzila na takie momenty miec dzbanek naparu z melisy ;) a ja walcze ze soba, zeby nie przysnac. Jak jestem bardzo zmeczona to juz w ogole mam twardy sen, nic mnie nie zbudzi

My na oddziale. Pediatra powiedział, że takie maleństwo trzeba dokładnie przebadać.
Dobrze, że pojechałam do domu i się spakowałem w razie W. Nie wszystko mam ale to maz mi dowiezie wieczorem.
Najgorsze jest to, że on jest w pracy na montażu, nie wie o której skończy A chłopaki w szkole o jednej kanapce tylko A mąż pewnie będzie po nich o 16-17.
Małą wzięli na badania przed chwilą, ja nie poszłam bo mówiła pielęgniarka, że dużo tego ma morfologia, co, iść brzucha, cennik i jeszcze coś .

Bylismy na kontroli obojczyka- ruchomosc prawidlowa :) mały przez 8 dni przybral jedynie 70g ale polozna powiedziala, ze nie ma zastrzeżeń. Prosila zebym nie dawała mm i nie przejmowala sie jego placzem... latwiej mowic niz zrobić. Pokazala kolejna pozycje do karmienia :) chciala zebym jej obiecala, ze codziennie wyrwe sie z domu bez malego na co najmniej pol h. Chyba tak zle wyglądałam po nieprzespanej nocy, ze pomyslala, ze mam jakas depresje.
Co położna to inaczej gada. Moja Iza przybrała w 7dni 110g i kazała mi ją dokarmiać, pediatra też.

Myjecie buzię w środku? Pierwsze słyszę że trzeba, ani przy córce nie myłam ani teraz.
Zaczęłam myć zęby jak się pierwsze pojawiły.
Ja też przy dziewczynach tego nie robiłam. A teraz położna zalecila właśnie takie mycie sluzowek. Mówi że palec wskazujący owinąć w pieluche tetrowa mokra i w ten sposób myć.
My na oddziale. Pediatra powiedział, że takie maleństwo trzeba dokładnie przebadać.
Dobrze, że pojechałam do domu i się spakowałem w razie W. Nie wszystko mam ale to maz mi dowiezie wieczorem.
Najgorsze jest to, że on jest w pracy na montażu, nie wie o której skończy A chłopaki w szkole o jednej kanapce tylko A mąż pewnie będzie po nich o 16-17.
Małą wzięli na badania przed chwilą, ja nie poszłam bo mówiła pielęgniarka, że dużo tego ma morfologia, co, iść brzucha, cennik i jeszcze coś .
Kasiu trzymam kciuki. Na pewno będzie dobrze ale życzę ci sił i cierpliwości. Pobyt w szpitalu nie jest przyjemny A z dzieckiem to już w ogóle. Ważne jednak że lekarze chcą zbadać problem i Iza jest pod opieką.

Dziewczyny nie wiem co się dzieje ale od wczoraj młoda mi nie śpi. Nie może zasnąć. Na rękach oczy zamknięte ale próba odlozenia kończy się płaczem i na nowo usypianie. Zawsze co mi zasypiala sama to teraz takie coś ? ?[emoji53][emoji53]

Potrzebuje więcej bliskosci i noszenia :) tym bardziej skoro wcześniej tak nie robiła

reklama
Tez mam za sobą nieprzespana noc. Od 3 w nocy próbowałam uspic malego. Zasypial przy cycu i co go odkladalam to on po chwili sie budził.. a tu jeszcze z rana lekarz i padam na twarz

No teraz niestety trza się przystosować i przyzwyczaić, wiadomo każda noc i dzień inny i różne atrakcje nas czekają, ale takie coś to norma. Ja tez nieraz z 2,5 h z malutka tu karmienie, tu bujanie i później non stop Pielucha i dopiero raz usnęła około 5, a wstała po 2:30 :D

Do góry